@Pianisten - God morgon
Helt rätt och mina historier kanske kan hjälpa någon annan, liksom jag själv känt mig stärkt och motiverad av att läsa andras.
Menade mer att jag lämnat ut lite för mycket detaljer om vem jag är, och vill inte bli igenkänd.
Håller med om att stämningen här inne känns som en varm omfamning och på så sätt känner jag mig trygg.

Idag vaknat morgontrött men känner mig fortfarande beslutsam.
Dricker morgonkaffe och lägger ytterligare en dag till protokollet.

Önskar dig en fin lördag, oavsett om det blir en öl med vännerna eller en dag i avhållsamhet. Håller med, var och en måste hitta sitt eget sätt ☕️🤗

Så nöjd just nu 😊

På väg till en kompis på middag strax, fick just frågan om jag cyklar så vi kan dricka vin.
Så himla skönt att bara kunna svara: "Ja, jag cyklar men inget vin för min del ikväll, jag behöver se över mitt intag" och så var det liksom inget mer med det.

Trevlig lördag på er, själv vaknar jag pigg i morgon utan ångest. Och ikväll slipper jag räkna och hålla koll så jag inte stjälper över gränsen. Befrielse!

@Himmelellerhelvette - Tack det blev en fin kväll och grymt skönt att vakna utan bakfylla ❤️

Skulle dock ljuga om jag sa att kvällen passerade helt utan vånda. Kände mig så stark och motiverad att jag sa till min kompis "klart du ska ta vin till maten, jag kan skåla med dig i cola". Grymt glad att hon nu inte gjorde det. Blotta synen av hennes vinflaskor på hyllan gjorde mitt sug ohyggligt stort och hade jag haft vin hemma vette katten om jag kunnat stå emot när jag kom hem.

En nyttig insikt.
Trots att motivationen är hög så är jag skörare än jag tror och inser att jag måste hålla mig borta från alla frestelser ett bra tag framöver.

Nu; morgonkaffe och påbörjar dag 3 ☕️

@Nyttlivnystart23 Bra att du inte hade något alkohol hemma. Jag ville heller inte bli frestad i början för jag litade inte på mig själv. Jag var rädd att om jag skulle få ett dåligt besked av någon så skulle jag svepa det om det fanns hemma och vi vet inte, hur starka vi än känner oss i vårt beslut är vi otroligt sköra i början.

Kram och grattis till din första nyktra helg❤️

Hej @Nyttlivnystart12 hur har din vecka varit? Även om det kommer bakslag så fortsätt skriv här. Även när jag mår som sämst känner jag att skrivandet är som att dra en kam genom tankar som går kors och tvärs, man tvingas att sätta ord på känslor och se dem med klarare ögon. Kanske syns problemet tydligare och man ser vad som behöver jobbas med härnäst.

@Pianisten - Tack för din omtanke, betyder mycket! 🙏

Halvvägs igenom första arbetsveckan efter semestern här.

Stort sug i måndags på väg hem från jobbet! Tankarna pockade och for.

"Så enkelt det skulle vara att bara cykla förbi systemet, det ligger ju liks på vägen hem.
Skulle jag inte kunna unna mig ett glas vin för att mysa till det lite nu när vardagen rullat igång? Nu när jag varit så duktig, nästan inte ens sugen.
Köpa en halv flaska bara? Kanske jag klarar att dela upp den på två kvällar?

Om jag inte tänker så mycket så kanske jag bara råkar slinka in och handla den i förbifarten. Hoppsan, så det kan bli!"

Du hör så dumt!
Fick riktigt prata allvar med mig själv, skärpte mig till sist och for raka vägen hem.
Tillbringade istället måndagskvällen här inne och fortsatte läsa. Drack te och bara degade på soffan, struntade i allt.
Samlade verktyg till verktygslådan. Inser att den kommer behövas nästan ännu mer än jag trodde!

Ikväll sjukt nöjd att ha tagit mig iväg på ett träningspass. Härlig känsla i kroppen även om konditionen (och koordinationen) är kass. Röd i fejjan och eftersvettas som en galning just nu, men nöjd!

Hur går det för dig?

Fjorton dagar idag och går in i helg nr 3 ✅️
Måste säga att det går mycket bättre än vad jag trodde. Nu gäller det bara att hålla i och inte försöka lura mig själv att jag inte har problem längre.
Trevlig fredag på er 🌞

Helvete!

Drygt trettio dagar varav fem nyktra helger. Den längsta perioden i mitt liv bortsett från graviditeter, amning och småbarnsår.
Har organiserat skåp och lådor, druckit gott alkoholfritt, börjat träna och dessutom varit på flertalet festligheter nykter. Överraskat mig själv med att vara en riktigt trevlig, social person som både kan släppa loss och ha kul utan alkohol och vad händer?

Jo, nu när jag varit så duktig och visat att jag minsann inte alls är beroende av alkohol, faktiskt behöver jag det inte ens. Och jag mår ju så mycket bättre utan. Ja då låter jag mig själv hå på autopilot, bara liksom i görbifarten lite förstrött slinka in på systemet. Det ligger ju liks på väg hem från jobbet. Lite vin kan jag ju unna mig, jag har ju inga problem längre....

Dels igår, men även idag.
Görst smakar det inte ens så gott. Brukar det vara så här stark alkoholsmak verkligen? Men snabbt stiger det mig åt huvudet.
Känner efter första glaset är slut hut jag börjar räkna och kalkylera; hur länge täcker flaskan, jag borde ha köpt mer. Systemet har öppet en kvart till, jag hinner dit om jag cyklar snabbt. Det märks nog inte att jag känner mig lite berusad.

Försöker vara stark, sätter mig emot. Spjärnar. Låter tiden gå och systemet har stängt. Nya funderingar dyker upp; jag kan cykla till Ica, köpa lite folköl kanske?
Jobbar i morgon men har mina knep. Dricka mycket vatten, fingrarna i halsen om det blivit för mycket. Väckarklockan tidigt ställd. En iskall dusch, starkt kaffe och Alvedon.
Ingen märker, eller?

@Nyttlivnystart23 Bara att börja om igen. Du har lärt dig något viktigt: att inte lyssna när beroendehjärnan tycker att du nog klarar att dricka igen. Det är så många trillar dit igen. Du har klarat att sluta förut, du kan göra det igen men med den här viktiga erfarenheten i bagaget.
Kanske klarar du det nu🙏🏻❤️🙏🏻

@Nyttlivnystart23 Så himla vanligt. Har själv gjort det många hundra gånger. Innan jag verkligen hade bestämt mig, inifrån och ut. Nu är det slut med drickandet. Sen finns en enkel regel: Ta aldrig första glaset. Det första glaset bestämmer du, sen bestämmer alkoholen.

Tack för att du beskriver hur det går till när det allra vanligaste återfallet sker. Misstag gör alla, huvudsaken är att man lär sig av misstagen.

Kram 🐘

Hej alla jag är ny här! Jag är inne på 3dygnet. Första dygnet var så himla hemskt. Fick inte ens i mig frukt. Svettades något så fruktansvärt! Fick duscha 2ggr på jobbet och på natten så var jag så sjukt blöt. Jag kunde inte ta av mig täcket för då frös jag. Bytte handdukar ofta och sov 0min. Svettningarna börjar släppa och idag åt jag fast föda. Känner att det får åt rätt håll. Jag har väl senaste 2mån druckit dagligen med cirka 10öl och några deciliter whiskey innan sängdags

@tonka Oj, oj låter som du haft det väldigt jobbigt. Tio öl per dag plus sprit låter väldigt för mycket. Du skriver att du druckit så mycket i två månader, var det något särskilt som hände?
Bra gjort av dig att ta tag i det och komma hit!
Här finns hjälp att få!
Det bästa för mig har varit att lösa och skriva ofta i trådarna här.
Men du behöver göra en egen tråd så att folk ser dina inlägg. Siktar du på att bli alkoholfri så är det bästa att lägga din tråd under Vara alkoholfri.
Under fliken Stöd finns också Alkoholprogrammet som kan ge tip och stöd. Börja gärna läsa där också.
🙏🏻❤️🙏🏻