Kanske en löjlig tråd om nåt så enkelt kanske men vid middagar och måltider generellt så tycker jag allt som rekommenderas till mat nu för tiden är alkoholrelaterat så dumt
Jag tänkte göra kyckling gryta i helgen och sökte vad passar till det? Direkt kom det upp alkohol alternativ
Vad dricker ni till maten, jag vill försöka undvika läsk och bara vatten är lite trist?

@Shiiva Det har jag också funderat på! Hoppas vi får några svar ✊🏻 Läste i nån tråd här på forumet där Richard Juhlin rekommenderades, provade i helgen & det var riktigt gott!

Här är mina tips- har testat mig igenom det mesta:
Vitt: Ein Zwei Zero- riesling
Rött: går inte att hitta något som smakar vin- men vill man ha något med röd färg som inte smakar saft eller vinäger tycker jag att Edenvale- en avalkoholiserad pinot noir är helt ok. Finns även små burkar av en pinot noir som är god.
Alkoholfri öl finns massa goda, Mikkeler är ett danskt bryggeri som har många olika.
Bubbel finns flera: Juhlins Odd Bird, är toppen, men även billigaste Nozecco är helt okej.
Jag går ju inte på systemet längre om jag inte måste - vilket visat sig vara typ aldrig, men min man köper då och då nån flaska till helgen åt mig.
Drink- då dricker jag T, alltså GT utan gin, med citron och is.
Jag har också alltid ett annat glas än övriga- för att inte riskera att blanda ihop.

Testade att blanda ihop en sirap. Kokade sockerlag - 2,5 dl socker & 2,5 dl vatten. Blanda i massa färsk basilika, ingefära, citrongräs. Koka på låg värme i 10-20 min. Kan stå över natten innan man silar. Sedan blandar jag sirap med isbitar & bubbelvatten.

Att blanda drinkar går hur bra som helst. Det mesta fungerar. Att smaksätta vatten går ju att göra med rätt mycket. Rökt socker, det är ett tips om man vill få till en mer vuxen smak. Frysa in frukt och köra i en Vitamix är även det trevligt. Man kan även smaksätta med olika sorters te. Egentligen sätter bara fantasin begränsningar. Personligen gillar jag inte alkoholfritt öl eller vin. Däremot gillar jag sting så blandar gärna i peppar, ingefära eller chili i mina drycker.