@Eirene
Hej. Du låter lite som jag.. vill kunna dricka lite / lagom utan att spåra ur… hur mycket är en enhet undrar jag?
När mina 3 mån utan alkohol är avklarade ska jag också kunna njuta av vin på ett vettigt sätt. Man får lära om på nåt sätt. 🥰

Halloj @Fia L!

Den blev kaffestugan för det är fler av oss som har för vana att checka in här till morgonkaffet och skriva några rader. Det är numer egentligen "min" tråd men jag döpte den till kaffestugan och man får förstås dricka te med 🙂

En enhet är vad som anses vara den rekommenderat uppfyllda mängd alkohol per glas. Ett standardglas räknas som 33 cl öl, 4 cl starksprit och ett glas vin ett varierat standardmått på 10-15 cl beroende på procenthalt. Jag brukar räkna en flaska bubbel som 6 standardglas medan ett några procent starkare rött vin ett par standardglas extra.

Har många vänner som inte tycker sig ha druckit mer än 2 glas vin en kväll men som däremot fyller upp ett stort rödvinsvinglas till kanten vilket motsvarar betydligt fler standardglas.

Vad himla bra gjort av dig att ha avstått helt i 3 månader! Måste kännas jättebra 🙂 Hur har du mått den här tiden?

Kram

@Natalia
Hej och tack för svar… nu missförstod du mig… jag har precis börjat min tremånaders avhållsamhet. Är på dag 2 😌😌🥰
Ringde Alkoholhjälpen igår så jag är sprillans ny här - men har insett länge att jag måste göra något åt mitt vinpimplande..
Bara 88 dagar kvar alltså 😌😌

Jag läste lite för snabbt. Förlåt 🥰
Tänkte just till och det blir snarare 5 än 6 standardglas på en flaska bubbel.
Hur som helst. Välkommen! Och skönt att du kommit till beslut om att vilja göra en förändring 🙂

@Fia L Välkommen! Så fint att få en till medlem i kaffeklubben. Då är välkommen med en kopp te. Det bästa med den här tråden är att skryta om hur bra man mår på morgonen efter en nykter föregående dag 🙌🏻 Själv har jag varit alkoholfri i 12 dagar idag! Det var en lite kämpig första vecka till och från men nu går det faktiskt väldigt bra 🥰

@Fjärilen81
Tack. Jag tar också en kaffe med er - skojade till det lite bara mitt i allt allvar om te 😉
Då skryter jag om dag 3 imorgon då. Sen är det 87 kvar 🥰
I december ser jag fram emot att kunna ha en plan för mitt fortsatta förhållande till alkohol.. nån form av begränsning får det ju bli eftersom jag inte kan/ vill fortsätta som tidigare.
Heja dig som klarat 12 dagar 🙏

@Natalia
Tack jättebra 🥰. Jag ser fram emot den här perioden och tar det som en utmaning med att vara alkoholfri - men jag vill även gå ner i vikt. Tror det kommer gå ganska bra när jag skippar vinet. Vet inte hur många flaskor jag druckit under sommaren- men måååånga har det blivit.
Magen är gravidstor - tur att man är så gammal då ingen får för sig att gratulera 😅🤣🤣
Hur är det själv då?😌

För mig blir kvällen utan enheter. Blivit tokig sömn i veckan och är rätt trött ikväll. Åt picknick vid vattnet och har varit ute i fina vädret. Nu när bredbandet är igång kan jag se serier på vanligt vis igen och det blir så jag avslutar kvällen.

Kram på er!

Berättade för min man nu ikväll att jag inte ska dricka på ett tag - att jag tar en vit period för att nollställa dopaminsystemet- och gärna gå ner lite i vikt..
Jag tror han tyckte det var jätteskönt - han gillar inte när jag blir blarig - och det gör jag ju inte själv heller..
Är nöjd med kvällen. Inget sug på vin. Vi får se hur det känns imorgon när det är fredag. Som tur är dricker mannen öl och inte vin. Öl gillar jag inte överhuvudtaget - så inget jag blir avis på.
🥰

Godmorgon!

Sömn är en begränsad vara. Ena terroristen 🐈‍⬛ ni vet. Startade första koppen kaffe kl 3. Tidigt men mysigt ute i mörkret och friska luften.
Behövde iaf inte vakna upp med alkoångest och det är skönt.

I helgen ska jag hålla mig ifrån enheter. Har inte ännu lagt upp min fredagen men har inga tider att förhålla mig till. Kommer vara ett fint väder och ska passa på att avnjuta. Blir nog brunch vid vattnet sen, en promenad och förberedelser inför måndagens arbetsintervju. Men först en lång morgonstund här hemma i all ro.

Nu skapar vi en fin fredag ❤

Godmorgon alla härliga kaffeflickor (ala kungen, hoppas att ni förstår att det är sagt med glimten i ögat) och kaffemannen!
Natalia: Heja dig! Och vad skönt med bredband igen :-)
Ska ev iväg på event i kväll, då blir det enheter, men jag vet att när jag är med dessa blir det måttligt, då det är måttliga människor som jag ska hänga med.

Godmorgon. Det finns visst fler som har terrorister 🐈‍⬛ 😅. Min ville först ha mat halv tre- sen när hon kom på att hon inte fick skulle hon ut - och hon vet preciis hur hon ska göra för att jag ska masa mig upp och släppa ut henne ☺️
Men jag somnade om.
Jobbar hemma idag - I love it!
Ska njuta lite ute i helgen. Undra hur det blir att sitta i solstolen en Lördagseftermiddag utan ett glas vitt..? Det får gå ☺️☀️☀️ trevlig helg

Godmorgon eller kanske snarare förmiddag för dig @Natalia 🤣 Välkommen hit @Fia L , jag hoppas att du skall trivas. Grattis till ett bra beslut!@Fjärilen81 grattis till 12 dagar 😍
Jag är glad att det är fredag även om morgondagen blir hektisk eftersom vi skall masta av båten. Jag var väldigt trött imorse och kunde styra min egen tid idag så jag vilade lite till. Nu är snart första kaffekoppen uppdrucken och jag börjar piggna till. Har inga inplanerade möten idag och det känns skönt. Får se hur jag gör med enheter under helgen. Deg finns utrymme kvar i min "budget" men jag är eventuellt ensam hemma en del. Det visar sig. Önskar er en glad fredag!!

Godmorgon alla i kaffestugan ☕️ . @Natalia, kl 3 är inte tidigt på morgonen, det är mitt i natten 😂. @prinsessa, det låter som en trevlig fredag du har framför dig 💃. @Fia L, visst är det skönt med hemmajobbardagar? Jag hade en sådan igår. Tips: det finns en hel del goda alkoholfria alternativ på Systemet. Tex Radel, väldigt friskt med alkoholfritt öl och citron. Finns också i livsmedelsbutiker. Jag är egentligen inte en öldrickare, men alkoholfri IPA är kanongott och det finns också alkoholfritt vitt och rosé som är lite friskt och gott liksom drinkar. Jag har fastnat för en alkoholfri GT. För mig skapar detta en lite mer festlig känsla än läsk eller bubbelvatten 😅.
Jag kommer att kika in lite mer sporadiskt from nu. Jag känner (peppar, peppar ...) att jag börjar få kläm på min konsumtion nu. Jag har inget särskilt sug och det jag dricker, dricker jag planerat, långsamt och med måtta. Det har bara gått två månader så det är såklart för tidigt att ropa hej och jag kommer att fortsätta med kalendern, läsa om
vad jag skrivit i programmets olika steg för att påminna mig då och då, fortsätta planera veckovis och uppdatera lite då och då i min egen tråd. Kikar kanske in då och då och kanske skriver jag i andras trådar då och då.
Önskar alla först av allt en underbar fredag och en fantastisk 🤩 helg och varmt och stort lycka till på den fortsatta färden. Jag vill också tacka 🙏 för fint umgänge i kaffestugan de senaste veckorna.
🌻

@Påvägmothälsa det låter skönt med mötesfritt och också skönt med en avspänd inställning till eventuella enheter. Som att det inte är så viktigt, att det inte är en kamp att avstå, men blir det så blir det.
🌻

Förstår dig @Eirene och det är trevligt att höra du känner dig nöjd i din förändring 🙂 För mig täcker forumet inget behov eller stöd för min tankar om avhållsamhet på så vis. Men i hemmavarande har det blivit en social rutin att kika in i tråden på morgonen eller när jag som nu sitter på balkongen och inte har nåt för mig.
När det kommer till avhållsamheten och mer precisa tankar kring den känner jag att jag bäst håller det privat. Har andra parter att isf bolla i realtid med. Och det blir förstås lite tokigt kanske att checka in och prata om vädret, katterna och vad jag nu tänkt göra under dagen. Ofta känner jag även att dagliga incheckningar kan bidra till att väcka mitt sug bara för att tankarna och läsandet centreras till just alkohol. Även om jag skriver att jag ska låta bli ikväll centreras ändock tanken till alkohol på ett eller annat sätt och det kan snabbt omvandlas från ingen tanke eller önskan alls, till en tanke och vidare också ett sug. Har ofta funderat på om det vore bättre för mig att låta bli forumet. Men jag kan uppskatta morgonrutinen för att rutinen som sådan tydligen täcker ett behov. Det jag funderar på är om forum för tex träning och välbefinnande faktiskt skulle vara mer hjälpsamt och motiverande i det här läget. Tror det skulle vara mer peppade för min avhållsamhet att ha en morgonrutin där jag checkar in och inspireras till energi, prestation och en utvilad kropp på ett annat sätt. Jag är redan som det är centrerad till god kosthållning, välbefinnande, motion och träning och då jag inte har ett dagligt men ändå oönskat intag av alkohol känner jag att jag måste prova nåt annat för att komma vidare. Det ena forumet behöver ju inte heller utesluta det andra 🙂

@Natalia jag förstår vad du menar ❤️. Tror att alla behöver finna sin egen väg och träning och välbefinnande verkar viktigt för dig så gå efter det som känns rätt. Ha det fint med träning 🏋️‍♂️, kissar 🐈‍⬛, picknick 🧺 och kaffe ☕️🌻