Ännu en dag

Profile picture for user Agaton

Hej alla
Är ny här på detta forum, och ser framemot ett bättre levene.
Jag har problem med mängden alkohol när man är på fest eller liknande. Jag blir inte aggressiv eller kladdar på andra utan en jävligt glad skit fast bra i kanelen...och när jag nått det stadium så vill jag bara hem.. Det är ju iofs en bra egenskap tänker jag.. men jag sårar min familj och det ger mig en djup ångest.
Brukar bara minnesbilder här o där vilket såklart är jättejobbigt, jag vill ju ha minnen från hela kvällen...
Nu händer ju inte detta apstadie varje helg utan det är väldigt glest.
Men även på vardagar så är det gott med någon öl, behöver inte vara en stark kan lika gärna vara en folköl eller en alkoholfri, kan även slinka ner en virre, bara det är något där i handen.
Så min plan är att sluta helt med alkohol och endast dricka alkoholfri dryck.
Hoppas att det lyckas, för jag vill kunna se mig i speglen och känna mig stolt..
Ha en super trevlig helg alla, för det ska jag utan alkohol ❤️

Profile picture for user Delfinen80

@Agaton Varmt välkommen hit 🩷! Här kommer du att känna igen dig hos många , jag känner igenkänning när jag läser ditt inlägg . Jag närmar mig två månader av nykterhet och det du nämner om stolthet ; precis så är det! Jag var så skamsen och ångestfylld när jag seglade in här på forumet och hade svårt att tro men hoppades så starkt att precis som de mer kloka och erfarna skrev , det kommer bli bättre , skammen kommer att släppa taget . Och de hade såklart rätt 🙏 Jag blir mer och mer stolt för varje dag som går och skammen blir mindre och mindre påtaglig ! Vi ska känna oss stolta när vi ser oss i spegeln och en del i det är att släppa taget om alkoholen .
Välkommen återigen 🥰

Profile picture for user Amanda L

@Agaton Välkommen hit! Här finns många med liknande erfarenheter som Delfinen skrev. Jag drack som du, kontrollförlust kallas det. Det finns ingen botten och det är mest tur eller otur hur kvällen slutar. Morgonen betydde ofta minnesluckor och ångest.
Nu har jag varit nykter i snart sju månader och livet är så mycket bättre utan alkoholen.
Jag började med att följa Alkoholprogrammet under Stöd och det gav en hel del bra tips om HUR. Hur planera för att tacka nej eller förklara sig etc.
Mycket kan kännas svårt i början, men det går lättare med tiden. Ångesten och skammen är nog det som försvinner först. Sen startar det längre arbetet med att skapa nya vanor, nya sätt att leva i nuet nyktert och närvarande. Det är inte helt lätt i början, men det går.
Och så värt det. ❤️🙏🏻❤️
.

Profile picture for user Amanda L

Ps En mycket bra hjälp är att läsa och skriva ofta här i trådarna!
Pepp, erfarenheter, tips om det mesta som du kan behöva.
Och gärna en och annan bok också som Skål tamejfan. Gav mig många insikter även om jag aldrig använde mig av AA. Har hållit mig här.🤗