Det räcker nu

Jag är ny på detta forum och i denna värld och runt 35 år gammal. Min bakgrund är följande: Under de senaste tio åren har jag varit en hängiven alkoholkonsument, och ärligt talat, så har jag älskat att dricka mig redlös. De senaste fem åren har jag mestadels druckit ensam, och det har känts som min form av avkoppling. Jag har inte sett det som ett problem.

Länge har jag lyckats hålla mitt drickande dolt för andra. Men under de senaste fem åren har människor börjat misstänka något. Antingen har jag varit uppenbart bakfull, eller också har jag skickat märkliga meddelanden till folk sent på kvällen.

Det har börjat bli svårt att förneka mina problem och det har blivit värre. Jag har börja uppleva minnesförlust och har svårt att minnas de sista timmarna av kvällen.

Efter en separation och plötslig arbetslöshet har min alkoholkonsumtion skjutit i höjden under det senaste halvåret. Två eller ibland tre gånger i veckan har jag druckit en hel flaska vodka. Mina skäl har varierat: tristess, sökande efter spänning eller en önskan att koppla av. Det har lett till försämrad fysisk hälsa och generell nedstämdhet.

Igår inträffade en incident som gjorde att jag fick skämmas rejält, även om det bara var inför främlingar. Idag är jag fylld av en enorm känsla av skam. Jag skäms så mycket så att det gör ont.

Vid klockan 11:00 planerar jag att ringa Alkohollinjen och kommer förmodligen också att behöva uppsöka professionell hjälp. Det är först nu jag verkligen erkänner att jag har ett problem.

Jag är otroligt trött på att ständigt vara bakfull, att känna skam, min försämrade hälsa, och rädslan för att bli upptäckt. Det måste ta slut nu.

Tack för att ni läste min historia.

Profile picture for user Amanda L

@apopolo Hur går det för dig? Ringde du alkohollinjen?
Du behöver hjälp och det finns hjälp att få. Ditt drickande har gått överstyr, men många här har upplevt samma sak. Pngest och skam. Men se det som en möjlighet att ta itu med missbruket.
Alkohol är ingen lösning på nåt.
Läs här i trådarna, och gå igenom Alkoholprogrammet. Där rekommenderas tre månaders uppehåll till att börja med.
Att läsa och skriva här är också jättebra terapi. Lycka till!❤️🙏🏻❤️