Var gick det fel?

Profile picture for user Smillans

Backa 7. 49 dagar av nykterhet🌟
Dagarna flyter på nu och jag tänker inte på alkohol. Jag hade köpt några alkoholfria (0 % alkohol, viktigt för mig) öl till helgens grillat men dom står kvar i kylen, det blev cola zero istället. Jag glömde av ölen haha.
Jag mår verkligen så bra, känner en frid jag inte känt på länge. Mitt gamla jag börjar titta fram och jag har en energi som är så häftig att känna. Lusten att vilja göra saker ex baka, läsa böcker, planera roligheter osv.
Tänk att jag bestämde för 49 dagar sen att nu räcker det. Det är bra nu.
Och här är jag nu, dag som blir dagar, vecka som blir veckor, månad som blir månader…
Jag är så tacksam🌼

Profile picture for user Smillans

@Andrahalvlek @vår2022 tack så mycket🥰

Snart en vecka till i räkning. Jag mår oförskämt bra. Nykterheten går jättebra och jag känner mig positiv och stark. Tänker faktiskt inte så mycket på det som varit. Gjort är gjort. Jag behöver heller inte förklara för någon eller be om ursäkt. Min alkoholism har jag haft för mig själv (förutom vissa snedsteg på SoMe, men vem har inte gjort det)
Jag har heller inte pratat med någon om detta att jag valt att bli nykter. Är det viktigt tro? Jag vill helst inte göra det, så jag avstår för nu.
Jag har en väninna sen gammalt och vi brukar träffas ett par gånger om året, äta middag, se en konsert eller annat. Det brukar bli ganska blöta kvällar. Nu har hon börjat planera en ny träff och jag vete fasen hur jag ska göra. Säga att jag inte dricker pga vad? Kanske bara vara ärlig? Men vi bor i en småstad så det kommer sprida sig och jag vill inte bli ”hon som drack”
När jag tänker på alkohol idag eller ser bilder på nätet när folk festar så känner jag nästan avsmak. Minnet är för tydligt hur jävla dåligt jag mådde. Jag drack fast jag hela tiden tänkte att det kommer bli min död. Fy satan att jag inte ska dit igen. Aldrig mer! Jag kommer aldrig mer ta till alkoholen som ett alternativ till dryck, fest, stress, oro eller annat. No more!

Profile picture for user Smillans

Vecka 8. Det blev en något märklig helg som var. På fredagen packade vi iväg och skulle vara borta över helgen, 1,5 tim hemifrån.
Umgicks, åt gott, var utomhus, bara trevligt.
Lördagen började lika, allt var trevligt. Sen märker jag på em att min make börjar bli rusig, rejält. Dagen är inte så sen så jag börjar hålla lite koll och jodå, han hade fått feeling och märkte inte själv hur ruset steg åt huvudet. Jag sa till honom ett par gånger att lugna ner sig lite, du behöver inte dricka så fort. För det gick undan med en rasande fart. När klocka var 18,30 hade jag fått nog, han sluddrade när han pratade och ja, han var klappfull.
Jag tänker inte så mycket men jag sätter mig i bilen, skickar ett sms till honom: jag åker hem, vi hörs imorgon.
Alltså va? Vad gjorde jag precis?! Haha, jag drog.
Jag hade nu 1,5 tim hem och befrielsen jag kände!! Solnedgång, mindre trafik och jag bara körde rakt fram. Jag var inte arg eller nåt, utan mer tillfreds med mitt val att åka. Jag gjorde nåt för mig och mitt välmående.
Maken han ringde och ringde, skickade sms men jag svarade inte på nåt. Jag kände att ikväll blir inget vettigt sagt.
Vet ni vad jag gjorde? Jag köpte med en pizza hem, åt och läste bok. La mig i sängen och läste lite till och sen sov jag gott❤️
Dagen efter åker jag tillbaka 1,5 tim och möter upp en väldigt skamsen make. Åh herregud som han skämdes stackarn, bakfull och jävlig. Jag sa: jag kommer aldrig gå med på det här igen. Du får gärna dricka med förstånd men jag kommer åka varje gång det blir så här.
Sen var det bra med det.
Jag - alkohol, 1-0
8 veckor idag och idag är jag stark🌟

Profile picture for user Smillans

Nu har hösten verkligen börjat komma🍂🍁kylig luft imorse. Bra, då kanske vi slipper dom förbannade myggen.
Jag tänker på att jag är lite ”i stå”, vad nu det betyder. Dagarna flyter på, det händer inte så mycket. Jag jobbar, planerar mat, sköter hem, veckohandlar, tvättar, plockar m.m
Jag tänkte lite på förr hur stressad jag var hela tiden av jakt på alkohol. Var ska jag handla? Kommer det här räcka? Koll på klockan, när får jag ta första glaset? Syns det att jag är bakfull? Luktar jag? Är jag nykter när jag vaknar? Kan jag köra bil? Frågetecken frågetecken frågetecken hela tiden. Och stressen för det. Stress stress stress.
Fan inte klokt eller vettigt att leva så.
Torsdag 14 september idag och jag går en nykter höst till mötes för första gången på länge. Balsam❤️

Profile picture for user Lora

Vilken upplyftande läsning. Hur du tar dig an livet. Just att bara stanna och ta en pizza. Skön grej!

Själv gick jag i affären idag. Länga up, länga ner. 30÷ av butiken bestod av alkohol. Sa till mig själv. Vad vill du ha idag då? Du får precis vad du vill. Inte direkt hela kostcirkeln som åkte ner i vagnen men nya chips, godis & massa härliga juicer blev det iaf! Man kan ju satsa rätt bra som nykter. Känns lite som man sparar pengar hur man än gör 😜.

Profile picture for user vår2022

@Smillans Det är balsam att möta varje dag nykter och alla årstider blir verkligen vackra när man kan möta dem med ett klart och öppet sinne😁. Mitt nick vår 2022, tog jag för att jag ville möta våren 2022 nykter och se naturen utan ett alkoholfilter. Nu har jag fått uppleva två nyktra vårar samt min andra nyktra höst, ljuvligt💕.

Ha en fin lördag!❤️

Profile picture for user Smillans

Vecka 9. Och hela 2 månader nykter idag🌟
Wow! Banne mig jag gör det. Varje dag är jag nykter och vid mina sinnens fulla bruk. Jag visste att det är så här det känns att vara nykter, men jag trodde inte jag skulle klara det så här långt. Jag trodde jag var förlorad.
Dagarna går upp och ner som livet gör. Lite ris och lite ros men jag är så glad att jag får uppleva det nykter.
Har redan börjat tänka på jul 🤶🏼 vad jag ska baka och vilken mat jag ska laga.
Jag orkar knappt tänka på tidigare jular och hur jag stressad tittat på klockan och nästan kört iväg gäster för jag velat pimpla vin. Fy satan så äckligt beteende.
Man (man = jag😏) är ju inte med på samma sätt när man går smålullig från morgon till kväll. Man skiter i allt, det är bara alkoholen som räknas. Usch!
Jag känner mig så obrydd och levande just nu. Varje nykter morgon är som en varm smekning för själen. Jag är så himla rädd om livet och är så tacksam att jag får leva det❤️

Profile picture for user Andrahalvlek

@Smillans Grattis till 2 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Vetskapen att man klarar av det kan inte underskattas, det ger näring till självkänslan. (Av sammma anledning är återkommande återfall inte bra för självkänslan.) Och att du känner dig obrydd och levande låter härligt. Man blir mer chill som nykter 😎 Allt blir som det blir och går som det går. Man kan bara göra sitt bästa.

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Smillans Grattis till två månader!🥳 Det är så härligt att läsa hur du mår och hur du hanterar livet. En riktig jackpot att leva ett nyktert liv med alla de goda effekterna som trillar ut😁.

Ser att du frågar om ACT i min tråd och det stämmer att jag skriver om det lite här och var. Har skrivit lite i början på min tråd om det och lade in ett långt inlägg om det i en tråd igår. Alltså det är ett jättelångt inlägg, men jag har försökt att sammanfatta kärnan i det så kortfattat som möjligt. Vad gäller böcker finns det en del på nätet, tex sluta grubbla, börja leva. Jag har inte läst den, jag har tagit till mig av metoden genom att ha gått olika kurser, terapi och genom att öva och praktisera detta.

Ok, det långa inlägget kommer här😁
ACT (Acceptans and Commitment Therapy) har hjälpt mig mycket för att hitta min inre kompass och min värderade riktning i livet. Nedan kommer lite om ACT som jag försökt sammanfatta kärnan i, vilket inte är det lättaste.

ACT syftar till att hitta ett förhållningssätt till tankar och känslor för att kunna skapa ett rikt och värdefullt liv. Det handlar inte om att förändra tankar och känslor utan om att förändra förhållningssättet till de tankar, känslor och minnen man har. Fokus är hur individen vill leva sitt liv. Det handlar om att lägga om sitt perspektiv, att acceptera inre obehag och smärta för att kunna förändra och gå framåt i livet.

Det handlar inte om att förändra tankar, känslor och beteenden som är problematiska, det handlar om acceptans för att stå ut med livet. Man ska inte bara acceptera att man mår dåligt och leva med det. Det handlar om att lära sig att förhålla sig till det som inte går att förändra, då kan du skapa energi och utrymme att göra något åt det som går att förändra. Här tänker jag att det som inte går att förändra är att man fått ett alkoholberoende, men man kan förändra sitt beteende/handlande genom att avstå från att dricka, det som går att förändra.

Vi undviker inte bara sådant som faktiskt är farligt eller obehagligt vi undviker också tankar, känslor och minnen som är associerade med det farliga eller obehagliga. Det kallas ”uppelvelsebaserat undvikande” och det har visat sig vara en starkt bidragande orsak till nedstämdhet, ångest, smärta, depression osv. Det kan vara lätt att fastna i grubbleri, känslor och upplevelser. Ångest är till exempel en känsla som många försöker undvika, vilket ofta får motsatt effekt och förstärker ångesten. Man stänger in sig, skjuter upp obehagliga samtal och så vidare.

Ett sätt är att sätta ord på sina känslor, att använda språket för att avväpna och avdramatisera sina tankar, lära sig betrakta sina känslor och se dem som förslag istället för sanningar. Identifiera hur man tänker och pratar med sig själv. Andra centrala inslag är att jobba med acceptans-strategier och mindfulness. Att vara här och nu, inte bli så upptagen med vad som varit eller vad som kommer komma.

Inom ACT finns begreppet ”värderad riktning”. Det innebär att utforska och tydliggöra vad som är viktigt för en i livet och se om det finns skillnader mellan just det och hur man faktiskt lever sitt liv. Att tydliggöra dina värderingar för dig själv och att knyta an till dem är viktiga steg på vägen mot ett meningsfullt liv. En värdering är något man kan leva efter till skillnad från mål som är något man kan uppnå när man går mot det man värderar som värdefullt. Värderad riktning syftar till att handla utifrån sina grundläggande värderingar.

Värderingar fungerar som en slags inbyggd kompass som avgör hur du väljer, vad du tycker att är viktigt och värdefullt, rätt eller fel och vad du uppskattar i livet. De påverkar dina val, dina attityder och ditt beteende, ofta omedvetet. Dina värderingar ger dig riktlinjer i livet och motiverar dig att åstadkomma viktiga förändringar i livet. Att leva efter sina värderingar är att leva i värderad riktning.

För att få fatt på dina värderingar kan du ställa dig själv följande frågor:


- Vad är viktigt för mig innerst inne?

- Vilken sorts människa vill jag vara?

- Vilka slags relationer vill jag bygga upp?

- Om jag inte kämpade mot eller undvek det som skrämmer mig - vad skulle jag ägna min tid och energi åt?

Värderingar handlar om vad du vill göra och hur du vill göra det – inte om hur du vill känna.

Det jag också fastnat för är, att tankar är faktiskt bara tankar och inte sanningen. Det är intressant att förhålla sig så till detta, för om man alltid tar sina tankar för sanningar är det lätt att springa åt helt fel håll och få mer ångest. Om man omprövar sina tankar från ett helt annat perspektiv kan mycket hända och man inser att det kanske inte är hela sanningen.

Tankar är en stark kraft, såväl positiva som negativa tankar och det påverkar oss. Jag försöker ha ett positivt förhållningssätt till mina tankar. Att jag tänker positivt om hur skönt det är att gå mot min värderade riktning, mot det som är värdefullt för mig. Ha positiva tankar om tex hur skönt det är att, i mitt fall, vara nykter och vakna pigg med klara tankar på morgonen, hur skönt det är att känna ett lugn och slippa ångest, skam och oro. Positiva tankar ger positiva känslor. Negativa tankar ger negativa känslor, tex vad tråkigt det är utan alkohol, vad synd det är om mig som inte kan dricka. Dessa negativa tankar skapar sug och ångest. Man går inte mot sin värderade riktning och dessa tankar leder till en återvändsgränd.

Såg att man prata med psykolog online, Mindler, för 100 kr per gång. Man bli guidad genom ACT. Se länken. Kan vara värt att testa och kostar inte så mycket. [länk redigerad pga försäljning]

Jag har också lyssnat mycket på mindfulness, som ingår i ACT. Laddade ned mindfulness appen. Det finns massor att välja mellan där. Jag gillade bla meditationer om att ha medkänsla med sig själv och andra, kroppscanning för att slappna av och ha medveten närvaro i kroppen. Det finns längre och kortare meditationer.

Hoppas att detta kan ge dig något❤️

Profile picture for user Smillans

@vår2022 TACK! Jag blev väldigt nyfiken och intresserad av det du skriver. Särskilt ”acceptans för att stå ut med livet”
Jag har börjat jobba lite med mig själv, om mina tankar och varför jag gör/reagerar som jag gör. Jag har länge dragits med dåligt samvete för vissa saker, tyckt att jag varit dålig osv. Och när det blivit för jobbigt har jag fått en känsla av att jag vill fly, undvika den situationen, glömma. Jag börjar ana att det är därför jag började dricka alkohol som jag gjorde en gång i tiden. Dom händelserna ligger nära varandra i tid. Jag trodde inte jag kunde hantera situationen på ”rätt” sätt så bättre fly än illa fäkta. Jag kan känna den känslan idag av en viss tanke, att jag vill fly och bara försvinna. Så konstigt? Tror ACT faktiskt kan hjälpa mig där. Att acceptera och att mina känslor och tankar bara är ett förslag, inte sanning. Jag behöver inte fly, jag är ingen dålig människa.
Tack igen @vår2022 för aha-upplevelsen🥰jag ska läsa på mer.

Profile picture for user vår2022

@Smillans Vad kul att det gjorde dig nyfiken. Ja ”acceptans för att stå ut med livet” är häftigt tycker jag också. Det är liksom inte negativt fast det kanske låter så, det är mer hur man ska förhålla sig till livet. Och att livet är tufft emellanåt och då är det bra att kunna stå ut i det ändå, utan att tex ta till alkohol. Och om man kan förhålla sig så då blir det heller inte så jobbigt, utan en del eller nyans i livet som hör till. Låter ändå lite spännande att undersöka din tanke som vill få dig att fly och bara försvinna. Kanske är det skam som sitter djupt rotat? Inom ACT pratar man också om att nyfiket närma sig och undersöka det som kan kännas svårt. Vara nyfiken på sig själv och sina känslor. På så sätt kan man liksom lösa upp spänningarna som skapas när man tänker på det. Här kan det vara bra med mindfulness övningar som kroppscanning. Det är riktigt häftigt, man kan komma åt spända och djupa känslor på ett behagligt, kan även kännas obehagligt, men man guidas via en röst igenom övningen. Kroppen och känslorna hör ihop. Jag brukar också tänka att den enda som man möter är sig själv.

Jag tänker att du är en bra människa och det är en spännande resa att nyfiket utforska sig själv❤️

Profile picture for user Smillans

Idag hände det! Det första största suget slog in😥
Jag har tagit kompledigt idag och åkte in till köpcentret för jag behövde köpa lite nytt. Jag kände mig så fin imorse. Strosar på köpcentret, köper lite nytt smink och även ett par nya byxor som satt såå fint. Jag har gått ner en del i vikt så jag behöver köpa lite nytt. Allt känns så bra! Jag spelar hög musik i bilen på väg hem, livet känns så lätt och jag känner mig så fri. Börjar tänka på kvällens middag, det blir köttbit med potatisgratäng, mums. Då, från ingenstans kommer det, jag SER visuellt hur jag smuttar på ett glas rött, åh så gott. Jag hann inte stoppa tanken och det började spåra ur. Jag blev såå ledsen och tom, allt bara rasade. Allt är skit, livet är tråkigt osv osv.
Jag slog av radion med en smäll och körde hem med med nästan panik. VARFÖR ska den där jäveln komma och förstöra?
Kom hem, slängde i mig lunch, satte på kaffe och gick in här för jag måste skriva av mig och läsa hos er.
Jag har lugnat ner mig lite nu men fan att det ska bli så här. Helt plötsligt slog den till och jag var inte beredd.
Jag ska aldrig mer dricka! Jag blir sjuk, vill dö, orkar inte med familj, jobb eller livet.
Dag 66. Ditt as, du får mig aldrig!

Profile picture for user vår2022

@Smillans Ja, det kan bara komma som en blixt från ovan. Jag har fått flashar av det och störst är känslan att något liksom fattas, det känns tomt. Den inlärningen vi gjort i hjärnan med att dricka alkohol vid vissa tillfällen och situationer sitter kvar. Platser, dofter, handlingar kan trigga detta inlärda beteende. Kan känna igen den där lyckan av att ha hittat nya passande kläder, smink, vara glad, skön musik - en festlig stämning. Planera god mat, se bilder om det och så ska det inte vara vin till…allt som liksom är perfekt där och då. Vinet har ju alltid ingått och höjt stämningen lite till. Det kan bli platt fall, när man inser att, men jag dricker ju inte längre och kan inte höja stämningen med vin längre.

Byt fokus och bli fascinerad av hur det inlärda alkoholbeteendet sitter så djupt rotat i hjärnan. Vi har programmerat in detta själva i vår hjärna. Det går inte att programmera om detta. Men hjärnan är fantastisk och plastisk så vi kan lära in andra beteenden. Den lär sig fort! Ge inte suget uppmärksamhet, kör över det istället. Genom att fokusera på hur otroligt skönt det är att vara nykter, gått ner kilon och köpt perfekt passande byxor och lite smink. Vilken god middag du ska laga och njuta av. Vara klar i huvudet. Och det allra bästa är att sedan gå och lägga sig nykter och vakna pigg och fräsch till en ny dag. Fokus på positivt tänkande, det kör över suget och aset och ger positiva känslor. Efter en längre tids nykterhet kommer nya hjärnbanor att skapas med det nya inlärda beteendet. Det andra aset, det alkoholinlärda finns kvar, men körs över av den nya dominanta inlärningen. Det enda som kan väcka aset är att dricka alkohol. Tankar är inte farliga, det är bara tankar. Du kan registrera att tanken är där, acceptera att den är där. Sen låter du den passera. Fokusera sedan på hur skönt det är att vara nykter. Det ger positiva känslor. Det är ACT😁

Ha en skön kväll och tänk vad härligt att vara nykter! Och du ska vara stolt över dig själv som jobbar på så bra!💪❤️

Profile picture for user Blomma.71

@Smillans Precis samma hände mig i torsdags. Från ingenstans kom ett starkt sug som satt i hela eftermiddagen. Samma lika fredag eftermiddag. Jag har 21 veckor alkoholfri där dom första 9 veckorna var jobbiga men sedan har jag ej känt sug. Så blev kraftigt överumplad och det var grymt jobbigt...Idag har jag motat det med att powerwalkat 1 mil och än så länge känns det bra🙏 😅. Måste nog öka på min träning för att få dom där må bra kickarna. Sen jag slutade dricka så visst mår jag bättre med mindre ångest. Dock har jag haft svårt hitta guldkanterna på tillvaron...känns som tisdag hela veckan typ. Än..

Tack @vår2022 för ditt svar till Smillans. Jag läser det om och om igen och får kraft att fortsätta framåt👊

Profile picture for user vår2022

@Blomma.71 Hej! Vad bra att det ger dig kraft att fortsätta framåt💪. Det är det som är så bra med detta forum, att vi kan hjälpas åt och peppa varandra, både när det går bra och när det känns motigt. Man känner igen sig och lär sig av varandras berättelser och erfarenheter. Träning är verkligen hjälpsamt och ger sköna känslor. Är jag låg mår jag alltid bättre efter en löpning eller annan träning. Även om det kan ta emot så tänker jag att det är då som jag bäst behöver det och det stämmer in bra. Nu har det blivit en vana och jag bara gör det, gör jag det inte så ångrar jag mig alltid för då får jag inte den där sköna känslan efteråt😁.

Ha det gott!❤️

Profile picture for user Smillans

Vecka 10. Jag är lite låg idag. Vet inte riktigt varför. Fredagens smocka ruskade om mig rejält tror jag. Det var första gången jag tänkte: vad ska det vara för vits med allt. Helgen har varit lite blaha. Inget särskilt har hänt och allt har varit lite grått och trist. Har läst en hel del och bara varit. Känner mig lite tom och smekmånaden är över med besked. Jag vet att det kommer skitdagar och att det bara är att rida ut det men ändå… trist.
Jag må dö av tristess men inte av alkohol. Där är jag bestämd.

Profile picture for user Smillans

Jomen det känns nog lite bättre idag. Jag får inte glömma av att när jag drack så var mina ”låga” dagar tusen resor värre. Får bara acceptera att det kommer såna dagar och att det går över.
Har lagt mig lite tidigare än vanligt för jag känt mig lite tröttare än vanligt. Läst mycket, lagat mat och försöker vara i nuet och inte tänka på så mycket.
Tittat på ”Det sitter i väggarna” på svt play, jag gillar det programmet så himla mycket.
Läste ut en bok igår kväll ”Den sista bokhandeln i London” Madeline Martin såå mysig.
”London 1939. Efter sin mammas död anländer Grace till London från Drayton med höga förväntningar på sitt framtida liv. Tillsammans med vännen Viv planerar hon fest och flärd, finansierade av deras jobb i glamorösa varuhus. Men utan en rekommendation från hennes skrupelfria morbror blir det omöjligt för Grace, som måste söka ett annat jobb. Och kriget står för dörren”
Tips!

Profile picture for user Smillans

Vecka 11. Dagarna går😃 Jag har börjat komma in i ett nyktert liv och det känns helt fantastiskt. Att vara klar i huvudet och leva ett normalt liv är det jag längtat efter så länge. Ha energi och lust att göra helt vardagliga saker är nästan obeskrivligt. Jag jobbar, bakar, lagar mat, städar, tagit upp kontakten med ett par vänner jag tappat på vägen. Planerar roligheter, vårdar mig och mitt yttre, längtar efter saker. Livet har blivit så mycket mer. Jag är närvarande på ett sätt som jag inte varit på evigheter, jag kommer ihåg samtal och kan ställa uppföljande frågor ett par veckor senare. Läser böcker och kommer alltid ihåg var jag slutat, samma med serier på tv.
Hur i hela friden har jag orkat med mig själv de senaste 10-15 åren?! Varje dag har varit som i dvala, ett töcken och jag har försökt komma ihåg vad jag sagt och gjort dagen innan. Den inre stressen och oron, myrkrypen är borta. Det är det här som är livet och jag är oändligt tacksam för att jag hade lite jävlar anamma och gjorde slag i saken att göra slut med alkoholen. Det är inte allt för många dagar kvar till jag passerar 90 nyktra dagar. Helt overkligt att jag JAG kanske fixar det🎈
Hösten är verkligen här nu och det känns fint.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Smillans ”Livet har blivit så mycket mer.” Så himla fint ❤️ Det är verkligen så himla fint varje gång vi gamlingar ser hur poletten ramlar ner hos någon annan. Hur du nu har insett, och upplevt, att ett liv utan alkohol är så mycket mer. Mer känslor, mer ork, mer acceptans, mer roligheter, mer skratt - mer av allt.

Det är så vansinnigt otippat att man bara måste uppleva det själv för att förstå. Fint att du skriver om det, så fler vågar prova själva. Och du kommer att uppleva mer wow - vid 6 mån, vid 9 mån, efter ett 1 år osv. Du har ännu mer wow att se fram emot!

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Smillans Härligt att höra och att du kommit ur svackan. Grattis till 11 veckor!🥳. Jag kan också fundera på hur fasiken jag orkade med allt drickande och ändå upprätthålla det mesta. Men hade det fortsatt så hade det nog gått rätt illa. Så jävla slitigt och destruktivt det var. Så tacksam för ett nykter liv och den livsglädje det för med sig.

Du jobbar på så otroligt bra och snart har du passerat 90 dagar!❤️

Profile picture for user Amanda L

@Smillans Så underbart att du är tillbaka i livet! Det är ju härligt att leva och det går så mycket bättre utan alkohol.
Ingen bedövning, dimma, oro, ångest. Bara livet som det är.
Bra jobbat och bra att du berättar om det. Många tror att det är alkohol som ger livet mening.
Grattis också till 90 dagar!❤️❤️❤️