För 5 år sedan träffade jag en man som är fin på alla sätt, men han dricker. Stora mängder. 1/2-1 liter vin/dag och ofta även ren sprit.
Jag har konfronterat honom och han har gått i terapi och berättat för sin arbetsgivare och sina släktingar mm. Jag trodde verkligen han klarat att ta tag i sig själv och sitt beroende. Han klarade att vara utan alkohol i ett halvår, men sen började drickandet igen.
Han gömmer flaskorna för mig, smyger upp på nätter, dricker på arbetstid när han jobbar hemifrån…

Idag konfronterade jag honom igen, han fick packa sina saker och lämna mitt hem. Jag lever i en ständig oro, misstänksamhet. Känner mig fullständigt tom och dränerad. Känner mig bortvald och sviken, men förstår såklart att han inte gör detta av ondo. Det är en sjukdom.

Ni som har erfarenhet av detta. Vad är nästa steg? Hur kan jag hjälpa honom. Tips på bra behandlingshem eller liknande? Hur tar jag bäst hand om mig själv i detta?

@Habo2022 Tuff situation du beskriver, men inte alls ovanlig. Klokt att du skriver här! Både bakslag och återfall är förhållandevis vanliga när det gäller förändringar med alkohol. Mycket starkt av dig att värna dina gränser och säga stopp, det här vill jag inte vara med om. Vad gäller hjälp för hans del, vad säger han själv? Vad behöver han för att komma tillbaka på rätt spår?

Kanske har du mycket att vinna på att mer fokusera på din sista fråga, hur du ska ta hand om dig själv - oavsett hur han väljer att göra. Har du själv några idéer? Vad tror du att du behöver göra mer eller mindre av för att ta hand om dig själv?