Hej på er, jag vänder mig hit för att jag vill sluta dricka helt och hållet.
Jag måste det nu, alkoholen har fått alldeles för stor plats i mitt liv den senaste tiden.
I perioder i mitt liv har jag tagit till alkohol för att trösta mig, för att orka med vardagen. Jag drack aldrig på vardagarna förr, det var på helgerna. Oftast en gång i veckan. Sen började gränserna suddas ut och mängderna blev större.
Nu sitter jag här med kraftig ångest som är fruktansvärd. I vanliga fall vill jag döva den genom att dricka mer men denna gång får det vara nog.
Jag vill inte vara med i den negativa spiral som hela tiden handlar om att dricka för att döva ångest, och få ångest över att jag dricker för mycket.
Jag har läst så många inlägg här inne och jag blir imponerad av er som tagit er ur ett alkoholmissbruk.
Det här är dag 1 för mig och det är första gången jag bestämt mig helt för att sluta och det känns bra men samtidigt ångestfyllt

@sossos
Hej o välkommen hit.
Jag känner så igen mig i det du beskriver.
Jag drack också för att döva ångest och gränserna suddas ut. Ångesten mildras bara ett kort som du säkert vet och blir sedan värre.
Förra året höll jag mig i mer än 7 månader och mådde hur bra som helst efter att ha druckit alledess för mycket och varje dag samt enbart för att döva ångest. Jag hade dock inte tänkt att bli helnykterist så jag provade att dricka igen efter den tiden. Det spårade dock ur. Sedan var det mycket svårt att komma tillbaka. Sedan har jag velat nykter ett tag o sedan igång igen.
Jag har nu bestämt mig, jag mäste bli nykter helt. Är ett bättre liv men svårt att bryta ett dåligt mönster. Beroendehjärnan lurar oss och det blir värre..
Det finns hjälp att få, för många hjälper det att läsa o skriva här. Sedan finns onlinemöten och AA.

Ta hand om dig

@sossos Det finns inget ångestfyllt med att sluta dricka, det är beroendet som ger sig till känna bara för att du ska börja dricka igen. Ångesten som är kemisk kommer tvärtom att lätta.
Sen kanske livet inte slltid är en dans på rosor, men som nykter kan du hitta mycket bättre sätt att hantera det. Som Lonely man skriver har det hjälpt många att läsa och skriva här, det blir som en terapi.
Men jag tycker också att du ska ta hjälp av Alkoholprogrammet här under Stöd. Det ger bra tips.
Du kan också ringa Alkohollinjen och prata med en rådgivare.
Det finns också poddar och böcker som är bra.
Jag gillade Skål tamejfan, exvis.
Ta chansen till all hjälp nu när du bestämt dig. Det är inte alltid det ”fönstret@ är öppet…🙏🏻❤️

@sossos Tänk inte på hur många dagar du inte druckit på. då är risken större att du gratulerar dig själv om 3 veckor med att dricka "lite". Men det vet vi ju att så brukar det inte sluta. Det är en ända sak du behöver göra. Sluta dricka alkohol. borde vara världens enklaste grej, men det är ju absolut inte så. Jag är avundsjuk på folk som kan festa rejält och sedan hålla upp ett halvår. Jag drack tills jag kom till botten och nästan under den t.om. Nu skriver jag mina känslor som kom när jag slutade dricka. Efter några veckor var dt som att komma över en puckel. Efter några månader slutade tankarna på alkoholen att dagligen dyka upp i skallen. Detta efter återfall ett flertal gånger. Det är väldigt vanligt med ett sådant, men varje gång lärde jag mig nåt nytt. NÄÄ jag kan inte dricka 5 st öl efter 3 veckor för att jag mår bra och att skiten lämnat kroppen. Jag bara fortsatte där jag slutade i stort sett. Nu är det 3 år sedan jag drack och jag saknar det inte ett skit. Trodde aldrig att jag skulle våga mig in i vissa situationer där man allltid drack förr. Det går hur bra som helst. Om du slutar dricka så är du en stark person och en förebild för andra. För mig funkade bubbelvatten med olika smaker ganska länge. Lite godis hemma så man alltid hade till hands. socker och alkoholberoende är lika varandra på många sätt och socker dämpar suget. Kolsyra känns som att man dricker nåt starkt och kan nästan kännas som att det slår lite i skallen av psykiska skäl. Alla är vi olika, men jag tror du fixar detta med ett rejält pannben och ta rätt hjälp för att lyckas. Jag har provat all hjälp som finns, men i slutändan var det min egen väckarklocka som ringde och tankarna poå mina barn gjorde att jag tog mig ur skiten. Nu kan jag jobba och köra hjullastare, köra bil och behöver inte tänka på om jag drack nåt igår eller om jag skulle torska på en kontroll tex. Bara en sån sak.... Kram!