Pennyh

Tack för att du tog dig tid. Skulle gärna vara här mer men jag är inte kompis med forumet? tycker det är svårsorterat och knepigt att jag inte får nån blänkare om nån har skrivit nåt i min tråd....synd, för det finns otroligt mycket bra här!
Här fick jag tipset att lyssna på Alkispodden ? det har varit otroligt viktigt för mig i mitt tillfrisknande, jag har kunnat identifiera mig med dom. Just identifikation betyder jättemycket för mig.
Ledig dag idag☀️ Har jobbat för mycket i över två veckor så idag är det återhämtning som gäller ??

Vaken 2020

Under din återhämtningen, vila i lugnet, sänk alla måsten, känn efter, finns lusten att göra något vad som helst kvar? Om inte, gör nått nytt idag, nått som du aldrig gjort förut.

Jag har börjat handla till mina föräldrar som tillhör riskgruppen. Igår fick jag ett jäkla uppdrag. Skulle handla 3 liter mjölk, Proviva, Yougurt, Färskpressad Äppeljuice osv. tunga grejer som inte ryms i min ryggsäck. Miljömedveten som jag är köper jag aldrig plastpåsar utan bär hem maten i ryggsäck.

Hur som helst mina föräldrar är pensionärer och har en sån där vagn som man drar efter sig och som dom ibland när dom storhandlar brukar använda. Morsan/mamma, min kära mor så till mig ta vagnen. Jag tittade på den och tänkte "ska jag gå till centrum med en sån där pensionärsvagn? Skammen kom krypande. I vanliga fall hade jag vägrat och sagt. Jag vill inte släpa omkring med en sån där vagn, då går jag hellre två gånger och handlar med min ryggsäck. Sen tänkte jag efter. Jag tar vagnen som hon erbjuder mig så att det blir lättare att bära och gör nått nytt, för mig själv, känslan när jag hade handlat klart och återvände till mina föräldrar kan jag inte beskriva i ord, men det har stärkt mig.

Igår när administrationen här inne i forumet påminde mig att jag nog inte ska kommentera andra utan ägna mig i första hand på mig själv och mina egna problem tänkte jag, bra ide.

Idag är jag där igen, bryr mig om hur andra mår, kommenterar, faller in i gamla mönster, tyvärr men...kände en identifikation i dig Pennyh och då kan jag bara inte låta bli, sån är jag.

Pennyh

Visste inte att livet kunde vara så här.
Den senaste tiden har alkohol varit en icke-fråga för mig, inget jag ens funderar på. Känner mig trygg i tillfrisknandet men måste nog ut från den skyddade verkstaden ?
Träffa folk som dricker etc. Jag vill stå för den jag är, bli respekterad och accepterad.
Jag vill få ett kvitto på att jag klarar det här och att jag kommit längre än att bara skruvat på korken.
Därför finns det även alkohol i mitt hushåll. Det här är ju något jag vill oavsett tillgång till vin eller sprit.
Det går bra????
Reagerar dock på hur vi matas med alkoholreklam!? Men jag har inget sug, ser hela tiden till att köra filmen till slutet.
Nationaldag idag och jag och gubben ska gå ut och käka ikväll i den lilla staden vi bor i. Jag HOPPAS att vi träffar lite bekanta spontant på nån av restaurangerna så som man alltid gör här. Jag vill kunna säga ”nej, tack, jag dricker inte längre” men jag tar gärna en balja kaffe ☕️
Stort stöd av gubben som säger att han är stolt över mig❤️

Ha en fin lördag alla och EN DAG I TAGET hörni ?
Känn tacksamhet för de små sakerna i livet.
Var alltid den bästa av dig själv.
Klappa dig på axeln.

???

AmandaL

Så bra skrivit pennyh! Jag längtar också tills det är en del av en, att tacka nej naturligt i situationer där det kan tänkas finnas alkohol. I dags läget undviker jag dock att gå på fester eller middagar då det är dessa tillfällen jag alltid druckit 15 glas för mycket.. när jag är trygg med att jag kan säga nej ska jag också gå på middag eller fest och dricka alkoholfritt! Grattis duktiga du pennyh för att du kommit en hel gigantisk bit och nu vad jag skulle säga tar tag i en annan del av tillfrisknandet ??? Mycket bra jobbat! Stolt nykomling som inspireras

Jag har inte haft så många tillfällen att outa min nykterhet än, men jag känner mig verkligen redo att göra det ?? Ser fram emot det faktiskt!

Kram ?

Pennyh

Tack för fina ord?? kämpa på för till slut märker du att det inte är en kamp längre??

Pennyh

Inte jag heller, Corona-skiten kom liksom emellan ??‍♀️ Men jäklar vad redo jag är ?
Ska nog inte ha mer kaffe idag??

Att läsa om ditt fortsatta friska och goda liv. Dina kloka råd på slutet sammanfattar allt så bra. Vara sitt bästa. En dag i taget.
Vi har haft gäster i helgen, väldigt härligt och mycket mat och prat. Har njutit väldigt mycket av det, men precis lika mycket av att veta att jag somnar nykter. Godnatt och tack för uppdatering!

Alkohol är en "vän" som vi alla har en känsla till. Den är vår bästa och sämsta vän när tillfället kommer och vi umgås med den. Sorg att inte umgås med den uppstår när vi inte längre kan träffas...
Så går mina tankar kring alkoholen.

Den finns alltid dör, men den förstör också väldigt mycket.
De som inte är beroende av alkohol har inga känslomässiga band till den annat än fest