Träffade en man förra hösten som sedan visade sig vara alkoholist och spelberoende och en stor lögnare. Han lyckades dock dölja det länge då vi är särbos och han har skött sitt jobb. Men till slut så började saker komma fram, Han förlorade sitt körkort då hans läkare skickade in hans ctd prover till transportstyrelsen så det här har varit ett problem under en lång tid vilket jag inte visste. Han ljög också om sin ekonomi tills det inte höll längre då han fick löneutmätning. Han hade dragit på sig skulder på nästan 1 miljon på grund av sitt spelande, hade inte betalat hyran så han stod också inför ett vräkningshot. Jag älskar denna man då han är helt fantastisk när han är nykter. Så när han bönade och bad om att jag inte skulle lämna honom och han lovade att ta hjälp så valde jag att stanna kvar. Jag hjälpte honom att göra en budget, ta kontakt med kommunens ekonomirådgivning och ansökan om skuldsanering. Det var då lugnt ett tag men nu har det spårat ur och han dricker även vardagskvällar när han sedan ska gå och jobba morgonen efter. Jag vet också nu att hans arbetsgivare har ställt upp för honom flera gånger och han har fått gå till Företagshälsan för sina problem. Han ska även blåsa i en alkoholmätare varje morgon då han kommer på jobbet så nu är jag orolig att han snart förlorar sitt jobb. Jag känner nu att jag inte orkar mer utan måste avsluta detta destruktiva förhållande hur ont det än gör för jag kan inte göra mer och mitt mående blir sämre och sämre. Jag bryr mig dock om honom och vill honom inget ont. Men han behöver hjälp han har sagt så många gånger att han ska söka hjälp men gör det inte. Nu funderar jag på att skicka in en orosanmälan till socialtjänsten men vet inte om jag gör rätt eller fel då. Kanske dom tar kontakt med hans arbetsgivare, han kanske får sparken och jag får skulden för det.Någon här i forumet som har gjort det tidigare?
Tacksam för svar.

Jag vet inte hur det fungerar med orosanmälan, hoppas du får bra svar. Jag vill bara säga att du gör helt rätt i att lämna och fokusera på ditt eget mående. Ta hand om dig!

@Anki65
Hej.
Gällande orosanmälan ...
Utfallet med sådana blir olika har jag fått erfara. Den jag gjorde gällande mitt ex gjorde nog varken till eller från för honom. Det som dock hände var att hans familjemedlemmar kom att mer skyddas från hans missbruk.

Min tanke är den att är människor med missbruk inte "där" ännu så hjälper inte orosanmälningar för att de ska söka hjälp. Åtminstone min upplevelse.

Du kan inte få honom att söka hjälp, det måste komma från honom. Han är ju i rullorna redan hos företagshälsan. Vad han gör med den hjälp från arbetsgivaren kan inte du styra. Tyvärr. Vad jag utläser i din text så har du också gjort mycket redan. Försök tänka nu på vad Du behöver.

Ett liv med en människa i missbruk tar energi, förstår mycket väl att du inte orkar. Ta hand om dig. 🌹
Kram. 💜

@Anki65

Jag känner igen det här med skuldbeläggandet och rädslan för skuldkänslor. Man lever med så många gråzoner och gränser suddas ut. Men du har gått med på att vara din sambos partner och inte hens personliga assistent. Och det verkar ju som att du redan gått above and beyond. Behandla din partner som en vuxen människa och låt han själv ta ansvar för beslut som han tar. Det är hans beslut, inte dina. Ta hand om dig.