Hej jag är ny här och känner att jag behöver stöd. Jag dricker inte så ofta kanske 1 gång i månaden men när jag dricker så fortsätter jag bara fylla på mitt glas med vin och jag gillar känslan att vara lite onykter men det blir oftast för mycket och då får jag minnesluckor och skäms. Varför kan jag inte bara nöja mig med 2 glas vin? Jag vet inte hur jag ska göra för att stanna vid 2 glas. Jag vill kunna dricka vin utan att bli för full. Jag dricker för att jag tycker jag blir mera avslappnad och jag tänker inte på alla måsten då.

Li-Lo

Hej och välkommen turbo!

Så tydligt du beskriver det som så många kan känna igen sig i. Fint att ha dig här. Du har börjat reflektera hur alkohol påverkar dig och du funderar på vad du kan göra för att inte dricka för mycket. Jag gissar att det är skrämmande att förlora kontrollen och vakna utan att minnas vad du sagt eller gjort. Du är inte ensam!

Det finns många berättelser och erfarenheter här på forumet och jag hoppas att du hittar trådar som blir hjälpsamma för dig och att du får svar här. Det kan ta lite tid ibland.

Du har påbörjat en resa till bättre alkoholvanor och vi är glada att få följa dig en bit på vägen.

Vänligen
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Hej, jag är också ny här och har exakt samma ”problem” som du. Dricker inte varje dag, men när jag väl dricker blir det nästan alltid för mycket: minnesluckor oct ångesten är vidrig! Kan absolut ta ett eller två glas till middagen hemma med sambo, men i större sammanhang blir jag liksom Carried Away och tycker att det är så jäkla trevligt och folk (ibland jsg sjäkv) bara fyller på glaset..! Tror att mitt första steg kommer behöva bli att berätta för vänner hur dåligt jag mår efter en sån kväll och att det hjälper mig att dricka mindre/långsammare.. känns tufft, jobbigt, skamfyllt och nästan förnedrande. Samtidigt som jag fattar att jag måste och att ingen kommer tycka sämre om mig för det.

@Tjej82 hur har det gått för dig?
Jag drack vin igår och mådde bra.
Nu när jag vaknar får jag reda på att jag kräktes och min man behövde duscha mig och jag har inget minne av det över huvudtaget. Allt känns så jäkla illa och jagsköms så mycket. Jag trodde jag skötte mig bra men tydligen inte. Vet inte vad jag ska göra. Idag känner jag mig så skamsen😔