Funderar på att göra en dubbel-cold-turkey då mitt snusande och alkoholintag har eskalerat under längre tid.

Planen är att tänka tvärstopp med allt, ca en månad. Förhoponingen är att jag kommer må så bra efter det att jag vill förlänga stoppet (fungerade att göra så för mig med alkohol sist i 1,5 år!).

Känns läskigt men med stöd kan det funka. Någon som gjort det innan? Är det en bra idé tro eller blir det bara svårare?

Hej, har hört en del säga att det är svårare stt sluta med båda, medans andra säger att nikotinet triggar alkoholsuget. Kan i och för sig tänks mig att man kan få en kick av att bli helt ren. Hur som, alkoholen är ju mycket skadligare. Varför inte testa att sluta med båda och blir det för mycket så fortsätt med snuset ett tag till? Motion, tex promenader och yoga, hjälper mot sug enligt flera studier. Kolla in yoga with Adriene på Youtube, tex, hon har mycket bra och gratis. Styrka till dig!

@Trebarnsmamman Precis som Kennie skriver tänker folk lite olika om det där, och kan ha egna upplevelser åt båda hållen. När det gäller forskningsläget så finns det dock studier som visar på att det är bättre att sluta med båda samtidigt, eftersom det ena riskerar att väcka sug efter det andra. Även om orsakssambanden inte är helt klarlagda (det behövs mer forskning) så verkar det bero på två saker. Det första är att vanorna för många hör ihop, och det andra är att alkohol och nikotin slår på samma receptorer i hjärnan. Det är självklart du som bestämmer hur du vill göra, men utifrån det forskningsläge som finns så kan det vara bra att testa att sluta med båda först och utvärdera hur det känns!