Hej!
Jag har börjat bli lite orolig för min frus drickande. Varje helg knäcker hon minst en flaska vin själv. Jag tycker inte så mycket om det, men tar ett halvt glas för att vara ”trevlig”.
Det som får mig att skriva är dock hennes fyllor. När hon går ut med kollegor eller vänner blir hon ofta jättefull och har svår ångest dagen efter. Det låter ju helt normalt kanske, jag vet inte. Men det blir ett fruktansvärt ältande och det påverkar mitt liv negativt.
Klart hon ska få ha kul, det är inte det. Men det känns som om fyllorna skapar så ovanligt mycket ångest. Hon dricker stora mängder.
Nu är hon på konferens och en kollega har lagt upp en video på sociala medier där de skrålar, dyngraka. Jag vet att det här kommer skapa ångest i morgon och det värsta är att det kanske är berättigat. Det kan ju finnas kollegor som tycker hon beter sig oansvarigt etc.
Låter jag bara som en obehaglig moralpolis? Eller ligger det något i min oro?? På vardagarna har vi det fint och bra ihop och drickandet går inte ut över barnen.

Hej, vad bra att du bryr dig om din fru. Jag kommer från beroendesidan, det vill säga att jag själv haft alkoholproblem som jag tagit tag i och blivit av med. Jag tycker att detta med ångesten och att regelbundet dricka sig ordentligt full är en varningssignal. Det gör man inte om man inte har problem enligt mig. Och att alltid dricka en flaska vin på helgen kan också vara tecken på ett visst beroende. Om det ska ske en förändring måste hon själv vilja det och erkänna att det finns ett problem. Kanske kan du prata med henne när hon är nykter och inte har akut bakisångest? Du kan bekräfta att det är rimligt att ha ångest när man dricker så mycket, och ta upp tex det där filmklippet. Det är så många som viftar bort det och säger att det hör till, men så är det inte, de allra flesta dricker inte för mycket och beter sig inte på ett sätt de skäms för sedan.

Det drabbar inte barnen säger du. Jag håller inte med för jag tror att din fru antingen är upptagen med att hon ska minska eller upphöra helt med sitt drickande alternativt när hon nästa gång kan dricka. Alltså inte närvarande.

@dalsland79 Jag håller med @Kennie att det märks att din fru är väldigt viktig för dig, och att det är omsorgsfullt att ta sin oro på allvar när det gäller viktiga personer. Håller också med (med reservation för att du kanske redan provat det) om att ett nästa steg skulle kunna vara att hitta ett lugnt tillfälle och ta upp din oro och fråga hur hon själv tänker kring alkoholen. Låter det rimligt för dig?