Och så är jag då här...resan har varit lång och svår...och som askungen sa "alldeles underbar" på ett sätt. Jag lever, jag överlevde inte bara, jag lever faktiskt.

Skrev mitt första inlägg på forumet 2009 i augusti, då under nicket "Victoria", med c. Skrev inte i egen tråd, utan ramlade in lite här och var där jag kände mig hemma.
Var nykter lite över tre månader från november samma år.
Återfall.
Nu nykter sedan exakt två år tillbaka.

lillablå

Grattis Victoria!!
Sån lycka att bära ett liv inom sig!!!
:)

viktoria

De senaste veckorna har 19-åriga dottern varit hemma på en praktikperiod (studerar ju på annan ort) och hela nästa vecka är sportlov. Roligt och mysigt? Nej, tyvärr inte ett dugg! Blir beklämd över att det vuxna beteendet jag förväntar mig av en snart 20-årig tjej helt uteblir. Smutstvätt överallt, matrester som ruttnar i rummet, smutsigt i badrummet, kommer och går som vilken fjortis som helst! Och till råga på allt var hennes hyra i lägenheten på studentorten fortfarande obetald då jag frågade igår ("nej, februari har inte, HAR ALDRIG HAFT, 31 dagar! Inte ens 30!!!") Och sen, sen skulle mannen och jag iväg på stand up show på vårt eminenta folkets hus, och då jag skulle hämta min fina grå lång-kofta från garderoben så var den visst där, MEN NÅGON HAR ANVÄNT DEN. DEN LUKTADE SVETT!!! Inte jag! Tänk att det aldrig upphör! Vad har jag gjort för fel? Samtal om vad mitt och ditt betyder, föreläsningar om vikten av att ta ansvar, göra rätt för sig, visa respekt...år av försök till fostran och nu är jag fan i mig less! Dessutom är jag tydligen så j...a dum att jag tänker göra om det! Beklämd, trött och förbannad är just bara vad jag är!

Ursäkta alla utropstecken, men de känns nödvändiga just idag. Hela jag är som ett utropstecken! (fast kanske hellre det än som ett frågetecken?) Här, precis här hade jag öppnat första flaskan vin om det varit för två år sedan. Allt jag har att ta till nu är en halv burk salta laritspingviner sedan utlandsresan. Men det får gå.

låta bli att skratta åt dig Viktoria :-))) Känns igen så väl !! En sak vet jag i alla fall och den är jag helsäker på : Det är sååååå djävla skönt när de flyttar hemifrån !!!

Kan det vara så att hon också faller tillbaka i gamla beteenden när hon visste att mamma alltid städade undan ?? När hon lämnade över ansvaret till sin "högre makt" dvs lilla mamma !?

Kul att vi är lika även i barn-avseendet också Viktoria :-))

viktoria

Menar ni att ni känner igen er?! Det kanske är en liten tröst då, fast ändå inte...ska prova det Pia skrev om, att ta ett steg tillbaka och betrakta situationen utan alla känslor. Kram o tack

PiL

Men Viktoria, du har ju precis tecknat ett nytt 20-årskontrakt, hur tänkte du där? ;-)

Nej, skämt å sido, dom är ju det finaste som finns. Även om dom hade varit ännu finare om dom städade efter sig... :-)

Lelas

Jag vet inte riktigt vad du menar med det där med februari, men... jag hörde på radion igår att februari faktiskt hade 30 dagar en gång. Man petade in en dag för att komma i synk med resten av världen, på något vis. Om jag inte minns galet så var det Gustav Vasa som beordrade det hela... Det måste ju gå att googla fram hur det var.

Jag tyckte att det var lite kul att höra, jag gillar sånt där "värdelöst" vetande.

Inte vet jag om det gör varken till eller från med din dotter, men..... ;-)

Kram!
/H.

viktoria

jo jag menar att man måste ha betalt sin hyra innan den sista i månaden ÄVEN om det är februari: ) Och ja, dottern skulle nog behöva, precis som Vasa, peta in en och annan dag både här och där för att vara i synk. Ett låååångt år skulle det bli!

vana

Smutstvätt överallt, matrester som ruttnar i rummet, smutsigt i badrummet...JUST SÅ har vi det hemma åxå....o min son 34 bor hemma fortfarande

viktoria

hahaha Vana! Jag skrattar ihjäl mig åt din felskrivning! Tur att han inte är 34 iallafall, och inte min heller. Tänk vilket mörker om vi sitter här på forumet om tio år med hela huset belamrat av smutstvätt och matrester, själva helt apatiska och grå! Kram

viktoria

läser i senaste nummret av Vi hur Marie Göranzon upplever att hon efter 50 inte längre bemödar sig att vara behagfull, så som oftas yngre kvinnor anstränger sig för att vara i alla möjliga sammanhang. Kan se att även hos mig avtar det behovet med mognaden, fast jag fortfarande kan falla in i det av vad jag tror är en blandning av rädsla och gammal vana. Ska vara mer uppmärksam på detta förminskande beteende mot mig själv!
Tror att det beteendet absolut minskar i takt med att självförtroendet och självkänslan ökar, egenvärdet - det som blivit större och mer förankrat för varje nykter dag som går. Så mycket mer handlar om det nyktra valet än jag någonsin kunde ana då jag klev på det här tåget. Så många ringar på vattnet har det nyktra valet genererat i mitt liv

PiL

Lite halvtrött här på söndagkvällen, läser "behagfull" och får det till "behagligt full" :-O :-)

Nej, efter 50 har Marie äntligen släppt lite på gränserna och blir så där riktigt karatefull som hon egentligen velat bli hela sitt liv, men tidigare inte vågat på grund av omgivningens förväntningar...

God natt, jag ÄR trött. ;-)

Kvinna-mamma46

Samma sits här, min son 21 år bor hemma än och kommer nog att göra det ett bra tag till. Hans rum ser ut som .... och han röker och slänger fimparna RUNT askfaten... o lämnar tänt i huset ..., u name it.

Jag är en irriterande mamma som tjatar, det är väl det vi mödrar är till för? :) Fast till skillnad från förr så låter jag inte det tära på mig. Arg, irriterad, ledsen, javisst ibland men jag kan släppa det sen.

Kommer tid, kommer råd som de sa förr. Jag har skapat en ny regel här, bättre rent i hörnen än ett rent helvete... alltså, det räcker med att ha grundstädat, sen får det vara lite rörigt och dammigt. Livet är för kort och för roligt för att hålla på att gno och städa. Förr var jag ganska petig och hujeda mig om vi fick gäster och jag inte hade dammsugit.
Så även hos mig så är det väl åldern som gör att vi vågar släppa på behagfullheten.. och kanske även att jag nu medvetet väljer! istället för att bara följa känslorna.

Idag väljer jag att njuta av en ledig dag, en av kattungarna spinner i mitt knä här och petar lite på tangenterna med tassen, jag ska rensa ut bland papper och saker här i datarummet och sen blir det uteliv med hästarna och hundarna och hjälpa maken att röja i hans verkstad eftersom elektrikern kommer i morgon.

Ha det bäst! kram

viktoria

Nerbäddad och ynklig idag. Influensa/förkyld och saknar någon som skulle kunna serva mig lite, typ städa upp i köket, trycka igång diskmaskinen och handla hem lite smaskiga saker till sjukling. Koka soppa till den sjuka, det gör dom alltid på film. Jag får ingen soppa - någonsin! Jag känner mig väldigt icke prioriterad, det är väll bara det jag vill tala om egentligen.

Lilja-12

NU ser jag! Fasen, ligger du krank i flunsan! Så satans trist!

SÅ KLAAART jag skulle vilja gå och handla lite åt dig,komma hem och plocka ihop lite, tända nåt ljus, sätta på gott te(eller du föredrar kaffe kanske?) göra några goda mackor med leverpastej eller salami eller ost. SKulle sitta i fåtöljen så skulle du få gnälla och ömka dig och bara vara sjuk.

Sen skulle jag göra lite god soppa,precis som på film (fast jag ser ju inte ut som nån filmstjärna men det får du ha överseende med)

Jag skickar dig en virituell ompyssling!
Krya på dig nu!
Massa frisk-kramar från Lilja

så bra att Lilja skickat virtuell ompyssling. Jag fyller på med honungsvatten smaksatt med citron och ingefära, serverat i en vacker mugg att intas med sked. I fredags var jag så där superförkyld, drack pulvermedicin med vinbärssmak och åt bara lite mandarin... och så honung, citron och ingefära också. Sen blev det bättre men igår var jag halvdöd när jag kom från jobbet, somnade i soffan kl 18 och sov tills min syster kom på besök sjutiden - var vaken ett par timmar och sov sen från kl 22 och hela natten. Nu fick jag klaga lite också:) Hälsokramar i massor! / mt