Min man sen 3 år tillbaka kan inte hålla sig nykter en enda vecka. Han lovar och lovar att han inte ska göra det igen men det håller inte ens till kvällen efter. Han är inte det varje kväll men typ 3 kvällar i veckan.
Vi har inte gemensamma barn utan jag har ett barn sen ett tidigare äktenskap som bor hos oss permanent.
Det barnet har haft en tuff period då dte bodde varannan vecka hos oss och pappan.
Pappan har alkoholproblem av den kraftigare graden så det slutade med att barnet bor hos mig och jag har egen vårdnad.
Barnet har bett bonuspappan dra ner på sitt alkoholdrickande då hen mår dåligt av det och känner oro. Han lovar men håller det inte.
Jag kan också dricka några glas vin men aldrig bli onykter.
Vi har bestämt att vi ska sluta tillsammans då jag vill hjälpa min man för det skulle aldrig fungera att bara han slutar och jag sitter bredvid och dricker.
Den senaste tiden har han glömma saker och minns inte vad vi bestämt.
Som tex för någon vecka sen, jag skulle jobba tidigt på morgonen och behövde gå och lägga mig tidigt. Barnet skulle ut med kompisar men vi vill inte att hen ska gå själv från bussen och hem. Vi bestämde att mannen skulle möta upp... det glömde han och svarade inte i mobilen när hen ringde utan hen ringde min mobil och väckte mig så jag fick möta...bonus pappan var skitfull....
Idag vet jag inte hur jag ska göra om han inte söker hjälp och slutar.
Trots att jag älskar mannen bakom alkoholen så vet jag inte om jag orkar med att leva så här längre.

@Mormor2018
Hej, så bra att du hittat hit.
Jag tänker att det måste vara väldigt tufft för dig, som åter igen i en ny relation ska behöva uppleva detta.
Har full förståelse för att du älskar denna man men jag tänker framförallt på ditt barn. Som verkar ha upplevt sin pappas missbruk och allt hen bär med sig från det och nu ska behöva säga ifrån till en ny person. Jag vill inte låta hård och kanske är jag det men det är inte ditt barns uppgift att behöva säga till, det är din uppgift som vårdnadshavare att se till att ditt barn har en trygg uppväxtmiljö.
Det gör ju barnet illa och kan göra en livstid.
I varje kommun finns det anhörighjälp, det har man rätt att få.
Jag skulle rekommendera dig att söka dit.
Det är oerhört tufft när man älskar en person men det är också oerhört skadligt att inte agera.
Var rädd om dig och hoppas att du fortsätter skriva 🩷

Tycker @Snödroppen sätter huvudet på spiken här. Ditt barn har redan varit med om tillräckligt och behöver en lugn och trygg plats att landa på. Har din mans drickande eskalerat eller upplever du att det varit på samma sätt i åratal? Går det att resonera med honom och ev. tillsammans uppsöka en alkoholmottagning där ni båda kan få stöd?
Jag är dotter till en missbrukare och sökte först anhörigstöd på en alkoholmottagning via vårdcentralen, sen fick min pappa komma dit och prata tillsammans med mig och få erbjudande om individuellt stöd. Skulle kunna vara en bra början om han är redo och villig att ta emot hjälp.

@Nor.Li tack för ditt fina svar. Min mans drickande har eskalerat det sista.
Jag ska följa dit råd och genast ta kontakt med alkoholmottagningen och boka tid. Jag hoppas och tror att han vill följa med.

@Snödroppen , naturligtvis är det mitt ansvar som vårdnadshavare att sätta ner foten och har gjort det men han har snabbt återfallit i sina dåliga vanor.
Tack för de orden du skrev och jag tar till mig av dom. Jag ska söka kontakt med anhörigstöd och se vad jag och mitt barn kan få för hjälp.

@Mormor2018
Så bra, hoppas ni får kontakt med en engagerad och kunnig person 🙏
För mig var det jättejobbigt att ta första steget att be om hjälp.
Att skriva här för första gången var också jobbigt.
Modigt av dig!
Kram