@andrahalvlek vad ska man säga?
Ibland tror jag vissa arbetsgivare lever på 1800-talet. Mitt fack ringde i samband med ÄNNU en omorganisation (har inte velat bränna ut er mina forumvänner…) och hävdade att ”arbetsgivaren uppger att ni alla är nöjda”.
Jag höll på att trilla av stolen.
Bra att du står på sig. Bra att du berättar.
Jag hejar stadigt på dig. Kram 🥰
Ps. Har våra chefer sovit under stenar de senaste 20 åren?

@Se klart Tack för pepp och stöttning ❤️ Ja, vissa chefer är synnerligen orutinerade, samtidigt som de gamblar med folks liv. Vem som helst hade kunnat bli rejält knäckt av att bli behandlad som jag har blivit. Tack vare att jag har en god självkänsla och gott självförtroende så fixar jag detta, även om det är otroligt jobbigt. Men kommande vecka blir det hemifrånarbete. Lönlöst att köra till jobbet när ingen ändå vågar prata med mig. De kan skitsnacka och spekulera bäst de vill, utan att jag ska finnas i rummet som en konkret påminnelse. I nöden prövas vännen.

Kram 🐘

Vilken taskig sits de satt dig i. Deras utvecklingsnivå lämnar övrigt att önska. Bara att sänka lönen för dem så den motsvarar höjden på deras bidrag😡. Synd att det inte fungerar så...

Så många chefer som flyr dessa samtal alternativt blir översittare. Rena försvarsmekanismer slår in. Här kan man trycktesta deras personliga utveckling. Just detta med att tänka utifrån sig och vara oförmögen att sätta sig in i den situation motparten befinner sig i skapar så onödiga låsningar. Många chefer är rädda. Jätterädda. De tänker utifrån sig och klarar inte och att sätta sig in i motpartens situation som de samtidigt ska fasa ut. Flytta fokus till den anställde istället. Så minimerar man onödiga låsningar... Sedan låt folk lämna med huvudet högt. Skitviktigt. Finns inget annat ord. Det är verkligen superviktigt.

Samtalet till dig låter som ren "Corporate Bullshit". De borde varit klara med sitt erbjudande vid första sittningen. Fråga 1 är väl vad betyder detta för mig ekonomiskt? Vad är alternativen som finns på bordet. Känslomässigt snack lär du ju inte ventilera med en omogen chef precis. Nu växer bara frustration när tiden bara rullar. Att inte vara klar gällande ekonomin & alternativ känns väldigt orutinerat.

Bra att du är tydlig och behåller din självkänsla. Fattar att den chefen är det inte kul att fortsätta jobba med. Nästan så man undrar om chefen känner sig hotad av dig? Du känns på något sätt då mogen att de borde nästan känna sig hotade. Att du även kan processen och kan skriva ditt eget avtal. Jag menar hur ska de reda ut detta? Över huvudet på dig lär ju inte vara en så klok strategi med tanke på din bakgrund. De sitter lite i baksätet.

Mitt tips. Ha klart vad du vill få ut av förhandlingarna. Så du inte tappar fotfästet när du väl kliver in i dem.
Det är ett spel. Som roulette. Läs av motparten. Samla bevis och håll huvudet kallt.
Du är grym. En fantastisk person. Glöm inte det🤗

@Lora Tack för pepp och goda råd ❤️ Jag försöker verkligen hålla huvudet kallt och magkänslan lugn. Nu är jag åtminstone förberedd, och jag ger mig inte utan strid. Förhandlingen är nu framflyttad till den 29/11. Då har det gått fyra veckor sen jag vid sittande bord fick veta: ”Vi ska spara, du måste sluta”. Bedrövligt skött från början till slut 🤬

Chefen är en mjuk sort, han blir helt svajig på rösten av osäkerhet när han pratar med mig. Med rätta. Jag gör ingenting för att förbättra hans mående, han kan gott må riktigt dåligt.

Kram 🐘

@Se klart Det är bra. Inga orostankar. Inga tankar alls på vad som ska hända om jag inte får stanna. Just nu är jag övertygad om att kollegan tackar ja till ett avgångspaket, och 14 mån med lön hoppas jag att han får, för det har andra fått.

Och tackar han inte ja är jag säker på att klubben strider för mig - att det måsta vara tjänsteår som räknas även inom koncerngemensamma konstellationer. Allt annat vore jättekonstigt. Nästa gång är det två tjänster som ska gå bort, ska chefen bara godtyckligt peka med hela handen då också?

Så jag är lugn och tillfreds just nu. Jobbar på. Ser en framtid för mig på jobbet, tänker på nästa sommar etc. Skulle det sluta med att jag får sluta har jag två val: 1) Ta jobbet i obygden som ingen vill ha. 2) Ta ett avgångspaket - och kanske är det då dags att öppna hunddagis kombinerat med daglig verksamhet?

Ett beslut i taget. Vila i nuet. Idag skiner solen.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Så bra att du kämpar på. Det jag inte förstår riktigt är det där med att fackrepresentanten tycker att det är bra att du inte pratar med dina kolleger. Är inte sådana här händelser en tidpunkt då man har ett fackligt möte och diskuterar vad ni gemensamt anser är viktigt och riktigt att stå upp för. Du nämner kommande nedskärningar. Om de då tillåts plocka en och en utan att ni har någon gemensam plan så lär det ju inte bli några bra resultat.
Kanske är det så att alla behövs och facket bör strida för att alla ska vara kvar?
Kanske kan ni komma överens om ett bättre avgångsvillkor?
Vad det än kan vara så borde ni ju bli mycket starkare om ni enas kring nåt. Nu är det du, nästa gång någon annan. Att hålla ihop är ju den fackliga styrkan.
Även de som nu hoppas kunna slippa bli utsatta kanske förstår att det inte är någon bra strategi. Men då måste såklart den fackliga representanten vilja samla folk.
Som alla ovan påpekat blir det ju så väldigt jobbigt och förnedrande att utstå detta ensam. Ni är ju ett kollektiv.
Detta med nedskärningar borde ha börjat med förhandlingar med facket om bara det, i allmänhet, utan någon enskild utpekad.
Så jobbade i alla fall vi då i forntiden när jag satt i olika fackstyrelser... :)
Kramar och så bra att du inte viker ner dig!

@Amanda L Tack för omtanken ❤️ Jag tror att facket har snackat ihop sig. De måste sätta ner foten rejält, oavsett hur allt slutar. Det är jag som nu har valt att enbart jobba hemifrån, för att spara på min energi.

Kram 🐘

Idag visade vågen -7,3 kg jämfört med för fyra veckor sedan, tjoho! Har nått mitt första delmål och har fullt fokus på nästa delmål. Samtidigt är jag medveten om att det kommer att plana ut, att orken lär tryta då och då, och att jag kommer att ta återfall i form av socker då och då.

Framgångsfaktorer:

1) Appen Myfitnesspal (gratisversion med reklam) är enkel att använda. Jag väger och mäter allt jag äter, loggar i appen. Skapar recept efterhand som det är enkelt att logga in. Jag stoppar ingenting i munnen som jag inte har loggat. Jag blir medveten om hur lite/mycket kalorier olika livsmedel innehåller.

2) Jag har börjat laga mat igen, och gör matlådor på helgen för kommande vecka. Jag beräknar recepten per portion i appen och sen är det svinenkelt att logga in dem. Äter i princip ingen snabbmat eller färdigmat från Ica alls längre.

3) De två buljongdagarna tisdag och torsdag är väldigt effektiva ur viktminskningssynpunkt. Man kan kalla det 5:2- diet, dvs äta väldigt lite två dagar och ”som vanligt” fem dagar per vecka. Jag gör buljongen på 2,4 liter vatten, två tärningar grönsaksbuljong, en tärning nötbuljong, en tärning hönsbuljong. Sen tar jag en sked med extra proteinrik buljong i varje kopp jag dricker. Jag dricker 4 dl till frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, mellanmål. Totalt 6 gg/dag. Det är enkelt att slå buljongen på termos och ta med till jobbet, eller dricka i bilen till och med. Precis när det är dags för nästa buljongmål knorrar det i magen lite, men överlag upplever jag mig inte särskilt hungrig. Buljongen är varm och god 😋 Jag får en paus från allt ätande och räknande på något sätt. Men efter en buljongdag längtar jag lite efter att äta igen. En dag är dock hanterbart. Passar inte dagen av någon anledning kan jag enkelt byta och buljongdieta en annan dag i veckan istället.

4) Jag har helt slutat med bakverk, choklad och glass. Noll. Zip. Jag veckohandlar och utsätter mig därmed inte för risksituationer. Jag har förstås inget hemma. När jag blir vrålsugen beror det oftast på att jag är fysiskt och mentalt slutkörd. Jag har använt socker på samma sätt som alkohol, det kan inte bli tydligare än så. Men socker har jag ansett ofarligt, och det är det jämfört med alkohol. Men om man äter det istället för att leva ut sina känslor eller vila, så är det inte ofarligt. Då är det ännu ett missbruk.

I början behövde jag choklad och glass som en brygga mellan alkoholmissbruk och ett alkoholfritt liv. I februari har det gått fyra år sen jag blev nykter - nu är det hög tid att ta itu med det missbruket också. Och fan vad man sparar pengar! Nästan lika mycket som man sparade på att inte dricka.

Snusandet fortsätter jag dock med, inom överskådlig framtid.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Så himla bra du fixar detta med sockret! Jag vill sluta med snuset, det är mitt missbruk! Jag kan med flit snusa så jag får illamående och kallsvettas för att jag vill domna bort, önskan är att domna bort, bieffekterna är illamående och kallsvettningar. Det är inte normalt snusande! Kan du ta tag i sockret så kan jag ta tag i snuset vill jag tro❤️

@Andrahalvlek Grattis!🥳. Snyggt jobbat, det är en hel del att bära och som du blivit av med. Skönt för knäna😁. Det är bara att fortsätta att jobba på systematiskt som du gör tills det blir en god vana och livsstil, inte endast en punktinsats. Jag har smugit på med lite mer mat och framförallt glass, det skapar mersug. Nu har jag dragit ned igen och tillbaka på den bättre banan igen. Precis som det lätt skedde med alkohol, det kan verkligen likställas. Noll är det lättaste att hålla efter ett tag för att slippa reta systemet😂.

Ha det gott!❤️

@Andrahalvlek grattis! Det låter riktigt riktigt bra! Särskilt den här tiden med alla påfrestningar då det är lätt att bara strunta i allt. Men det går! Ett liv utan övervikt är väldigt väldigt skönt. Allt går lättare. Bara att fortsätta! 🤩🤩😇

Tack alla för pepp och grattis ❤️ Jag har nog nu på allvar fattat att jag kan äta lika destruktivt som jag drack. Ju mer slut jag är mentalt, desto starkare blir suget.

Och precis som med alkohol är det enklare att avstå helt än äta ”lite”. Det väcker bara mersug. Men jag har en utmanande julmånad framför mig minsann, då krävs nog lite pannbensvilja också.

Kram 🐘

PS. Jag triggas även av vitt mjöl, så det är jag försiktig med också. Affärernas bake-off är himmelriket för mig 🥰 Tror jag, fast det snarare är ett helvete som gör mig hungrig och sugen på allt och ingenting

@Andrahalvlek Du kommer klara detta lika galant som du lyckades bli fri från alkoholen! Du har mycket pannben💪! Jag håller med om att äta lite socker är svårare än att avstå helt. Jag känner tex ofta ett större sockersug på kvällarna de dagar när jag ”ätit fika” på jobbet. Så jag undviker allt socker etc dagtid och har nästan alltid gjort. ❤️

Tack för grattis ❤️ Nu gäller det att hålla i och hålla ut. Jag brukar säga att jag skulle vara miljonär om jag fick en tusenlapp för varje kilo jag har gått ner i mitt liv. Men jag har gått upp alla kilon igen och lite till. Nu hoppas jag att det är sista gången och @geggan är min ledstjärna ⭐️ Ett helt år efter viktminskningen måste man vara på sin vakt, för kroppen vill tillbaka till sin ”ursprungsvikt”.

Kram 🐘

Grattis och bra kämpat kära @andrahalvlek
Jag läser pga jobbet mycket om de nya medicinerna mot (kronisk) övervikt och tänker att det är så himla bra om man låter bli en livslång medicinering utan klarar av detta på egen hand. Nu är du ju inte kroniskt överviktig, men menar bara att ju mer man klarar med sina vanor och tankesätt- desto bättre.
Jag behöver också ta tag i mitt sötsug! Tar rygg på dig så snart jag är 100% frisk 🥰🐘