Fjärde nyktra veckan påbörjad. Inga direkta sug eller tankar på a utan en helt vanlig måndag. Skönt och lite vilsamt. Behöver nog tvinga mig själv till att läsa vidare om beroende idag för jag har ingen lust eftersom det går så bra nu…. Hm, inte göra om samma misstag denna gång. Och just efter tre-fyra veckor har jag med facit i hand ofta fallit. Inte denna gång!!!! Imorgon kommer kaffet smaka gott!

@Ny dag Heja dig🤗🥳💪🏻
Så skönt att det känns lätt! Förstår dock att du vill fortsätta nöta fakta och inte riska att falla vid samma tidpunkt som tidigare. Har du läst Marcus Helig än (Alkohol, droger och hjärnan)? Finns på Storytel som läsversion.
Du kan också googla på Nora Volkow. Hon är en framstående hjärnforskare som bl a är mycket duktig på belöningssystemet och beroende. Finns en del på Youtube med henne. Kram & godnatt 😴

@Vinägermamman ❤️ Tack för tips, har ännu inte läst boken…. Är ju tyvärr lat så sen jag upptäckt ljudböcker lyssnar jag mest nuförtiden men ska självklart också läsa… I grund och botten älskar jag att läsa. Har inte hört om Nora men ska googla henne. All fakta och kunskap suger jag åt mig som en svamp. Kram

Godmorgon @Ny dag ! Härlig läsning! Du ångar på och staplar dagar😊. Tänkte på det du skrev häromdagen, att det är nånstans här du brukar tappa det, just för att det går så lätt och att du därför tappar fokus. Skulle du kunna reflektera och repetera, som ett mantra, de positiva du upplever nu, ex vis mer skärpa, piggare osv. Tänka de där tankarna flera gånger om dagen? Eller kan man på annat vis behålla fokus?
Önskar dig en fin dag🤗

Dag 24. Vaknade arg, är fortfarande arg. Vill bara skrika och gråta, ångest och tryck över bröstet. Kämpar för att hålla ihop. En sån här dag hade jag definitivt druckit på tidigare. Blir fruktansvärt trött eftersom det inre livet är så ansträngande. Packar ihop jobbdagen lite tidigare idag. Ska först och främst vila. Och sedan reflektera över varför jag mått så här idag. Suck!

@Ny dag Du är en riktig kämpe! Fyfasiken va du är bra som håller i och håller ut när allt känns så jobbigt! Har du kommit underfund med varför du mått dåligt och varit arg? Nåt som ligger i bakhuvudet och gnager?
Stuyrkekramar till Dig❤️

@Ny dag Jag funderar över om beroendedelen kan vara där och härja med humöret på dig? Jag slutade röka för två dar sen och jag tror beroendedelen av mig skriker hysteriskt för att få sin vilja igenom på alla sätt och vis. Idag fick jag till och med smaken av rödvin i munnen! Helt sjukt! Och blev sugen på rödvin! Har inte haft sug på det på över 15 månader och nu känns det som att beroendedelen av mig har flippat ur och är beredd att göra vad som helst för att jag ska fortsätta röka!

Att spela ut humöret på en är en mäktig pjäs att spela av beroendedelen, för vi vill gärna inte ha ångest, oro, ilska eller andra obekväma känslor, spelar beroendedelen den pjäsen är det lättare för oss att falla men står vi ut och tar oss igenom alla stormar blir vi stabilare med tiden. Kram❤️

@Ny dag Ja, skitdagar kommer emellanåt. Skulle nog vara bra att få ut den där ilskan du känner, gå ut och skrik och gråt i skogen om du kan. Det kan lätta på trycket. Igår kände jag mig arg över en jobbsituation, fick flashbacks av hur min kollega betett sig, då nu en annan är i konflikt med denne. Kom hem arg och skrek lite, även min make fick sig en släng😂. Gick iväg och lade mig på sängen en stund för att komma ned i varv. Han fattade vad som stod på och vi kunde sen prata om det. Sen tänkte jag ”dit uppmärksamheten går sker tillväxt” och flyttade mitt fokus på annat. Tänkte också att jag får sova på saken, behöver inte lösa det nu på en gång, ge det tid. Det hjälpte mig att bli lugn.

Sköt om dig❤️

@Ny dag Tråkigt med en sån skitdag!
Jag gick på Boxercize i många år, där fick jag utlopp för mycket. Du kanske skulle köpa dig en boxningssäck och hänga upp i garaget? Sen bara mata på slag och skrika ut frustrationen? Det vill jag ha i mitt garage iallafall. 😊
Hoppas det blir en bättre dag imorgon! Heja på!
🤗

Dag 26 och har sovit 10 timmar inatt, känner mig nästan utvilad. Skönt att det fredag och snart lite ledighet. Ikväll blir det fredagsmys med familjen och då maken nästan slutat med alkohol blir det afria öl till maten. Imorgon står lussekatter och ev pepparkakor på agendan. Känns underbart att planera in vanliga saker och veta att 1, jag kommer inte vara bakis 2, jag kommer inte att längta efter det där första glaset och smita undan till mina gömmor för en slurk… Får ångestpåslag när jag skriver detta. Vad som varit har varit och jag ska inte gräma mig för det mer utan rättfärdiga genom att fortsätta denna nyktra resa.
@Vinägermamman Dagen igår var ok. Inte mer än så. Huvudsaken är att jag fortfarande är på banan vilket gör mig lite stolt ändå.
@Rehacer @Vinägermamman @vår2022 Tack för pepp, det värmer och hjälper. Jag tror jag till 80% vet varför onsdagen var urjobbig. Försökte inte djuploda varför i onsdags när ångesten var som värst utan fokuserade på att bara genomlida, mådde lite bättre igår och då backade jag tillbaks och nystade i mitt inre. Efter ett tag började saker släppa lite och luften blev plötsligt lättare att andas så min hobbytolkning är att jag nog är på rätt spår där. Önskar er en underbar fredag🥰❤️🥰❤️🥰❤️

Imorgon fyra veckor nykter igen. Vågar skriva redan nu för kvällen är spikad utan alkohol. Idag har hela familjen varit och shoppat. Kändes underbart att inte vara bakis o skakis utan pigg och fräsch. Har idag massor med ork så nu är en kaka i ugnen. När hände det en lördagskväll? Lyssnar på boken av Matthew Perry just nu, har inte hunnit så långt ännu men tror ändå att jag kan rekommendera den då han beskriver sitt beroende ganska ingående. Önskar en fin o nykter lördagskväll!

@Ny dag Hej, vilken härlig läsning🥰
Strax 1 månad alltså. Jag tänker att du måste ha samlat på dig många ”0:or” i år. Du jobbar på så jättefint😊.
Jag bakar också ikväll, fast jag bakar surdegsbröd. Just nu vill jag testa ett vörtbröd. Degen är satt, det blir avbakning och provsmakning imorgon bitti.
Trevlig lördagskväll!

@Vinägermamman Hoppas surdegsbrödet smakade underbart imorse! Har ännu inte vågat mig på så avancerad bakning men snart så… Tiden som blir över när man inte dricker måste fyllas med värdeskapande tid och där kommer bakningen in i bilden. Ska köpa en matberedare till mig själv när jag sparat in pengar p att inte dricka.
Jag har samlat många nollor i år, det stämmer men jag har också många x. Och alla x är hemska, smygdrickande dagar som ger mig ångest att tänka på. Hur går det för dig? Vi följs åt, i med och motgång. ❤️

Fyra veckor. Idag har jag mått illa hela dagen, inte kul. Tankarna på alkohol har varit många vilket är konstigt med tanke på illamåendet. Jag brukade dricka för att må bättre. Sjukt. Fortsätter att läsa om beroende och tycker det hjälper tanken mycket. Nästa vecka har jag aktiviteter på kvällarna direkt efter jobbet vilket är bra då jag ofta tagit återfall vid denna tiden i nykterheten. Jag vill fira julen nykter och med nykter menar jag att jag ska ha två månader i bagaget. Jag vill vara närvarande till 100% för familjen och mig själv. Det är mitt mål och min dröm!

@Ny dag Superbra jobbat!! Fyra veckor!!
Det tänker jag fira på självaste julafton, har bara 26 dagar kvar… skönt att du går före och banar väg!
Hoppas du mår bättre imorgon! Äntligen måndag. 😉