Hoppas jag iaf att detta är sista gången jag fattar beslutet om att leva ett nyktert liv.
Ber om styrkan att hålla emot alkoholdjävulen. Ge mig mod att ta tag i det som gör ont.
Hela mitt liv är kaos just nu, hemma , jobbet, ...har tappat all lust till att göra något.
Idag ska jag vara nykter, ta hand om mig själv och bygga upp en vilja att jag i morgon kan lova detsamma. Kram till alla därute. Ni är underbara och starka.

Malign

Läste dina iinlägg för några månader sedan. Stor behållning. Undrade vart du försvann, eller undrade? jag vet ju det. Skönt att du är tillbaka. Inte att du har trillat. Men för att jag inte är ensam. Jag läste på en tråd att det bara tycks vara de tillnyktrade duktiga alkoholisterna som får ta plats här. Jag läser om X, om Y o visst är de förebilder. Men förebilder som får mig att spy!
Varför går de inte till "Det vidare livet"? Nu var jag orättvis, självklart ska de hänga här och strö salt i sår

Så på ett sjukt sätt är jag glad att du är här. Jag dricker varje dag. För att stå ut, med jobbet, maken, barnen, livet.

Varje kväll ger jag mig själv löftet att inte dricka imorgon. Men varje imorgon sviker jag.

Ska vi försöka? Vara nyktra?

Valde Pils linje. Redigerade lite.

Malign

Hoppas du har ork att berätta om varför det gick åt helvete denna gång. I mitt fall gör det också det. Går åt helvete gång på gång. Kanske har jag vaknat på fel sida idag???

Det värmer i ett fruset hjärta..

Ja du Malign varför trillade jag nu igen?? Det vet jag nog inte riktigt, men det kan vara att jag inte tar mig själv på allvar, jag söker på ngt vis destruktivitet och jag har jobbat dygnet runt i princip, dålig ekonomi, går in i ruset för att slippa se hur det är.
Det är tungt och en jäkla kamp, just nu kom tanken att det vore väl trevligt att gå ned på puben och ta en bira och se hur AIK vinner första slutspelsmatchen....Hmmm.....inte direkt vad jag lovade mig själv i morse?? Så det gör jag inte utan jag ska vila mig ett tag, sedan kolla på melodifestivalen med min dotter och se min älskade Thorsten Flink. Ha en bra lördag ni alla därute, och Malign, vi gör ett försök, idag ska iaf jag vara nykter.

Malign

Vad säger det om oss? Kanske inte det mansideal man borde ha? Men han är en kämpe. Bry dig inte om matchen. Bry dig inte om puben. AIK är inte heller viktigt. Själv vill jag bara vina ner mig totalt eftersom jag retar mig på min karl. Men jag ger nykterheten åtminstone en timme till.

Malign

Men programledarna? Vad har dom på sig? Less is more. Detta var inga vackra tjejer innan de fick på sig guldlamen

Jepp, Torsten levereade och det med besked, han e en riktig kämpe och otroligt bra på det han gör när det fungerar, men...nää ngt bra mansideal är han nog inte. Men det struntar jag i, jag har ingen ork över till någon som helst relation, jag vill vara ifred nu och försöka klara min förändring. Det är nog med det. Idag ska jag vara nykter för det är min rättighet som Lisa Marie skrev i en annan tråd här.

Och jag e vaken, ledig i morgon så det är ingen fara. grönt the med honing kan vara boven. skö.nt iaf att vara

nykter. sov gott alla nattsuddare ute i cyberrymnden.

Stigsdotter

Önskar att jag också var det idag när det är sådan fin vårsol ute. istället måste jag sitta här och förbereda något läskigt som jag ska göra på jobbet i övermorgon (börjar känna mig rejält nervös :-O

Hoppas du har en bra dag, kram!

Magnolia

Är du kvar här? Känner igen mig i dig. Jag hänger också här utan att lyckas vara nykter. Hur går det för dig?

Hej Magnolia , jag är kvar, och jag har försökt många gånger. Nu känner jag att jag inte orkar leva i detta, det sliter hårt på det mesta att gå in i rusbubblan.
Inte helt enkelt att möta verkligheten heller, men jag är övertygad om att det går över med tiden.
Jag lovar varje morgon nu att idag ska jag vara nykter, bröt mitt löfte igår då jag valde att ta två öl. Men idag är en ny dag och ett nytt löfte. Jag behöver bara vänja mig vid tanken på att jag inte ska leva med alkoholen. Sanningen är att det gör mig sorgsen, men det är enda vägen och jag försöker att tänka positiva tankar om vad man kan göra istället osv. Jag vill verkligen, bara att hitta en strategi varje dag, så idag ska jag upprepa mitt löfte om nykterhet. Gör ju ont att svika sig själv oxå...P mer än ett sätt.

Magnolia

blir man sorgsen vid tanken på ett liv utan alkohol :( De dagar du fixar att vara nykter - hur har du gjort då? Vad är det som gör att du klarar just de dagarna, tror du?

varit inne här och läst, men inte skrivit. Av skam för hur jag under 2012 mest misslyckats utifrån eget val såklart. Men nu är jag så innerligt trött på detta liv, gör ett allvarligt försök som jag tror är det rätta nu. Känner att jag inte klarar som det år nu iaf. Gubben bortrest i ca 7 månander, vi ses ibland, pratar i tel. Ofrivillig semester kanske man kan kalla det. Men det har idag varit riktigt tungt, man har ju sina upp coh ned dagar . Iaf inget sug, ännu... Ska få bort trollen ifrån skallen innan de ställe rtill oreda, som ngn annan skrivit i en tråd här. Vara förberedd på det där tänkandet att : " jag kan nog ta en öl" behöver ju inte sluta helt...Jo hej du, det är precis vad jag måste göra, annars är jag nog inte någon kandidat för att leva resten av mitt liv i glädje och närvaro. Just nu idag så väljer jag bort alkohol, och tänker ge mig den på att det ska bli mitt val dagarna som kommer oxå. TAck för era historier om livet, gör mig gott och ger mig styrka i att mitt beslut är gott nog , och att jag faktiskt oxå kan klara det. Kram på er och önskar er alla ett liv som e hanterbart,

Mammy Blue

Vi har visst inte träffats? Mammy Blue heter jag, härkar runt här och läser så ögonen står rakt ut. Bra att du har läst här, man öser ur en kunskapskälla som är enorm med tanke på vår gemensamma sjukdom. Häng kvar nu, ge dej in i diskussioner, läs och grubbla över hur du själv tänker och reagerar. Vad hände sist det gick åt skogen? Hur tänkte du? Kan du höra varningsklockorna pingla nästa gång detta mönster upprepas? Man måste lära känna sej själv för att fixa detta tror jag.

Vi syns! /MB

Morla

Hej rosen! Jag tror jag ser hur låg du känner dig? Vet precis hur det känns. Jag dör snart heter min "muntra" presentation. Kände mig verkligen helt under isen när jag började strosa här. Vill väldigt gärna läsa mer om dig. Välkommen tillbaka! Och kram!

Mamma 37

Hej Rosen!
Ja, du är inte ensam min vän! Även jag är tillbaka efter ett katastrof år! Ett år av dimma, ångest fylla osv. Men jag orkar inte mer nu! Förstår att vi måste kämpa hela livet med detta, men kom igen så gör vi det. Låt det bli vårt år! Jag hänger med dig!!!
Kramar

Hej Mammy Blue, känner nog mig själv alltför väl...Hur jag tänkte? Ja, jag tänkte väl inte alls. Och visst känner jag igen varningsklockorna, är väl ganska bra på att strunta i dom förmodligen efter som jag faller tillbaka .

Viktoria tack för välkomnandet just nu är det en dag i taget :-)

Tack Moria, skriver lite men läser mest just nu.