@Mormor2023
Hoppas denna helg också går bra, för mig har det gått bra kan jag väl påstå. Lite småtrist känns det men den känslan går väl över så småningom ska vi hoppas. Snusar gör jag också och det får bli min last i livet tror jag, för några år sedan höll jag upp med snusandet i ca 1,5 år, det var värsta året i mitt liv så jag bestämde att nu börjar jag snusa på nytt 😂 . Laster på ett eller annat vis tror jag alla människor har men att dricka A varje dag är ju väldans destruktivt så det är ju en last man helt enkelt inte kan ha. Ha en bra helg

@hgk Gokväll! Vad skönt att det går bra för dig! Det är lite kämpigt tycker jag ändå. Men det går upp och ner. Ibland glömmer man bort men ibland biter sig det fast. Ja att göra sig av med alla laster är verkligen inte aktuellt! Jag känner mig också tveksam att vara här, blir jag påmind? Eller om jag inte är här kommer jag glömma att det finns ett problem? Kanske tänker jag så för att min a-hjärna försöker lura mig? Jag har ingen jag öppet pratar med hemma, även om de ser förändringen såklart, så är jag inte här kommer de här öppna tankarna att komma ut. Ja många tankar en lördag. Men snart tacos och sen kanske julbak! Eller en film, lite oklart.trevlig helg! :)

@Mormor2023 visst kan det stundtals gå upp och ner. Men det kommer lätta och bli bättre och bättre. Jag tycker du gör det jättebra. Själv la jag om mina tidigare vanor just för att jag inte skulle hamna i nån fälla av ren vanesak. För mig funkar det bra att vara härinne och skriva av mig om ditt och datt. Det är här jag tillåter mig att tänka på alkohol och jag blir alltid bara mer övertygad om att jag gör rätt. När jag inte är här knäpper jag till suget med en smäll om den skulle dyka upp haha.
Så gott med tacos, här blir det kyckling i saffran med ris.
Önskar dig en fin och fridfull lördag🌲❄️

@Mormor2023 Jag tror också det är bra att skriva här , i synnerhet när man har det kämpigt.
Jag tror inte att det finns något 👿
(Alkoholdjävulen:) kan tänka ut som inte någon eller oftast många här på forumet redan hört, provat eller varit med om. Att få tillgång till alla kunskaper och erfarenheter här gör dig stark, inte svag.
Och även om du kommit ur allt sug och beroende så kan det nog vara bra att titta in för att påminna sig.
För kanske är det lite som med rökning: man blir aldrig en icke-rökare, bara en före detta rökare.
(Fast färre före detta rökare fantiserar om att ” kunna röka” en cigarett lite då och då. De vet stt risken är stor att de blir fast.)
I alla fall: bli kvar här, det hjälper!
🙏🏻❤️

Hejsan! @Mormor2023 Tittade bara in så här denna kväll för att säga att jag tänkte på dig just nu. Hoppas att allt är bra, vet att du tycker att torsdagar som det är i morgon brukar vara lite luriga. Tänkte bara säga att jag håller tummarna för dig och tycker att du är värd det allra bästa.
Kämpa på kompis!

Hej mormor, jag tittade också förbi här för jag tänkte på dig. En torsdag till klarar du ❤️

Jag skickar massor med styrka och mod till dig!

Hoppas du vaknar och känner dig stark som ett lejon imorgon ❤️

@Flarran @Ängans @Amanda L @Smillans Tack för att ni skriver. Tack så jättemycket att ni tänker på mig. Det är kämpigt nu. Men jag är nykter. Inte en droppe. Men det är som att jag har två tankar samtidigt och försöker lura mig själv hela tiden. Det är utmattande. Idag trodde jag att jag kommit fram till att jag skulle köpa en flaska. För att jag gjort så bra ifrån mig. Och det kanske vore okej. Jag har ingen aning längre. Det enda jag vet är att jag vill det för mycket. Det kan inte stämma när jag är så sugen på det. Så jag ska nog vara här ändå.

Hur går det för er? Vad bjuder helgen på?
Jag vill dricka glögg, men jag hittar ingen alkoholfri som är god, har ni tips? (vågar inte ens köpa lättglögg)

@hgk snart en månad. Det är rätt sjukt ändå. Mår du bra ?

Hej,
Jag tycker du skriver en väldigt klok sak i ditt senaste inlägg, det om att du vill ha den där flaskan för mycket, och det är ett tecken på att det är beroendet och inte förnuftet som talar. Så mitt råd är att du följer din intuition, att låta bli alkoholen. Varför inte köpa några olika alkoholfria glöggsorter och testa? Och är de inte så goda, tänk att en smak ändå inte är värd att offra sitt välmående för. Önskar dig en fridfull, vilsam och nykter helg.

@Mormor2023 Ja en månad snart avklarad och tycker det gått hyfsat bra eller vad tycker du, klart det har varit jobbiga stunder men inte omöjligt att vara utan. Det du skriver om att köpa en flaska till helgen och vill det för mycket låter farligt. Det tror jag är precis som du skriver kan inte stå rätt till om du är så sugen på det. Skall man dricka någon alkohol så tror jag man måste känna sig helt 100 säker att det är en engångsföreteelse och inte som det brukar bli för mig en vecka med återställare och sen är det fredag på nytt. Hade för några år sedan en vit månad men den gick ut på att vänta tills månaden tog slut så man fick knäppa första ölen, satt nästan med ölen i hand och väntade sista dagen, vilken idioti och helt meningslöst. Nu har jag faktiskt försökt fundera och förändra mitt tankesätt kring alkohol, skall man dricka så är det en engångsföreteelse och klarar jag inte det så är det ingen alkohol alls. Ha en bra start på andra månaden nu 💪👍

@Ängans Hej ! Här är det faktiskt rätt bra, stabilt. Tuffar på som en tuktuk. Själv då ? Hur går det ?

@hgk Näe, jag tror jag börjar komma till "sans". Jag har beställt ett 1 månaders märke och kommer inte pröva förrän min hjärna är frisk. Om ens då. Nu är jag mest orolig för nyår. Hur jag liksom ska komma undan. Känns som när man var gravid. 😁 Ja men jag håller med. Mycket gnäll från mig. Men ja, det går ju rätt bra. Inte olidligt. "Bara" lite hjärnspöken. Mitt största dilemma kvarstår. God alkoholfri glögg? Finns det ?? Har nån vågat dricka den 2%iga ? Eller är det riskfyllt? Jag är rädd jag känner nån alkoholsmak och vill ha mer.

@Mormor2023 Det var riktigt fint att du beställde märket för det har du förtjänat 👍. Jo nyår närmar sig och jag vet inte heller hur jag skall ställa till det, men jag tror jag avvaktar och ser hur det känns då, vill jag dricka lite så gör jag det och vill jag vara nykter så får det bli så och dom andra får tycka vad dom vill om det beslutet. Glögg är väl inte min största starka sida men tycker faktiskt alkoholfri glögg smakar bra, men vet du att någon 2% ig glögg är bra så tror jag personligen inte det är så farligt men det är min åsikt (kan ha fel). Ha en fin helg.

@Mormor2023 det har gått för mig med, jag köpte mig en fin ring igår för att fira (och påminna) om en hel månad. Det går…en dag i taget!

Älskar min stora silverring….men jävlar så jobbigt det ska vara med alla tankar som dyker upp i mitt huvud och skriker ”MEN DU FÖRTJÄNAR JU ETT GLAS NU!!!”

Haha som om ”ett glas” vore något att nöja sig med. Nej…det har aldrig hänt och nu kör vi lite till tycker jag.

Trevlig hel mormor. Från en annan mormor (jag blev det i tisdags!)

Grattis @Ängans ! :) Fantastiskt! En ring vore något, kanske får bli på halvåret ? :) vad skönt att höra. Jamen det är lurigt, vi vet ju att det inte tjänar till att dricka men ändå finns det där, tankar kring hur det inte borde vara några problem och bara lite osv.

@Amanda L Tack Amanda! Hur går det för dig nu? Det är bättre, men jag skulle ju ljuga om jag sa att det inte är tufft ibland. Lättare vore det ju att bara ge med sig!

@hgk 6 veckor! Ikväll tror jag att jag köper 2%iga, sveper jag den för hopp om rus då jäklar är det vatten för mig framöver. ;) hur går det för dig ? Det här forumet behövs mindre och mindre men samtidigt skönt att hänga kvar lite, inte tappa fotfästet för mycket.

@Mormor2023 Fast du sveper den 2% iga lär du ju inte få något rus 😂. Behöver inte forumet för egen del för tillfället heller och går riktigt bra att vara utan A nu. MEN tror det är bra att titta in här emellanåt och så får man inte ta nykterheten förgiven, tror det behövs int mycket A för tillfället så är man på ruta 1 igen. Ha en riktigt god jul

@hgk Håller med. Många som varit alltför självsäkra som kommit tillbaka när de ” glömt” att det ett glas leder till två och så vidare.
Bättre hänga kvar och påminna sig.😀🙏🏻

Hej! @Mormor2023,
Tittar bara in lite extra så här på juldagskvällen för att säga att det är lite underligt det här med att man kan oroa sig för saker och ting helt i onödan. Har så länge trott att alkohol löser några problem. Men så är det ju inte. Man kan må som skrutt, men inte blir det bättre för att man kanske är totalt dimmig i skallen heller. Nu har denna julafton nästan passerat och jag har inte haft något större alkoholsug alls. Men jag har festat på ett par flaskor julmust. Önskar dig god fortsättning kompis. Nu är det bara nyåret som ska passeras, sedan kan man lägga detta år till handlingarna.
Ha det fint!

@Flarran Tack ! Det värmer faktiskt ! :)
Just nu kämpar jag lite inför nyår. Jag är inte sugen egentligen. Mer rädd för att dricka än sugen på det. Men det är den där skallen igen som gör det så svårt. Nu får den för sig att jag kan ta ett glas utan problem. Jag har aldrig gillat ett glas. Mer fem. Och en vän kommenterade mitt nyktra jag och sa att jag inte har alkoholproblem. Vilket kör ihop det. Vem bestämmer det egentligen. Samtidigt är jag där nu att jag vägrar dricka om jag riskerar att börja om på ruta ett igen. Då sitter jag kvar i garderoben ett tag till. Kanske blir rädslan så stor att det här är mitt nya jag. Jag vet inte. Många snurriga tankar bjuder jag på idag ! Nykter.

Jag hoppas din dag är fin! Nu ska jag in och läsa lite i din tråd för att uppdatera mig :) gott nytt år när det kommer ! 🥳