21 dagar idag! Det var mitt första delmål, känns så skönt att ha klarat. Ser redan en förbättring i hyn och humöret är ju självklart bättre och ånger och ångest är borta. Det är inte över utan suget finns ju där och tankarna finns där men det ska ärligt sägas att de är längre bort nu, men idén om att jag måste belöna mig nu är nära - känns obehagligt eftersom jag vet hur jag vill belöna mig. Så det går bort. Ingen belöning. Måste påminna mig om nästa delmål, en månad. En månad ser jag fram emot väldigt mycket.

Egentligen går det ganska lätt att hålla mig nykter nu men det är de där små tankarna som dyker upp och slår till, smyger sig på plötsligt. Påminner mig om att A inte längre finns i mitt liv. Det finns så mycket annat som är så mycket bättre, roligare och framförallt så mycket mer betydelsefullt än den meningslösa och destruktiva fyllan.

Det fanns frestelser i helgen, min fru (som är måttlighetsdrickaren personifierad) hade köpt lite vin men jag höll mig ifrån och är så glad för det, känns ju rent av snudd på fantastiskt :-) Jag var inte sugen heller vilket var oväntat. Står fortfarande en halvdäcken vinflaska som jag inte ens är sugen på att tömma, underligt.
Jag har ju alltid dolt mitt värsta missbruk och så. Vill inte ens ta upp det, känner bara att jag släppt det där, igen.

Jag blir jätteglad av den pepp jag fått hår i forumtråden och det ger mig inspiration av att vara nykter. Vad lite som kan behövas, i alla fall för mig. En viktig del i min motivation av avhållsamhet är den markant förbättrade livskvaliteten och den mycket rappare hjärnan, det känns annorlunda och just den känslan får mig att vilja fortsätta. Kan kanske kalla det för "direktkontakt med livet" eller något liknande!

23 dagar avklarade och jag har en månad att se fram emot, på julafton av alla dagar.

@allatiders Wow 🤩 Vilken fantastisk julklapp du ger dig själv! Du bör dock se upp med tillgången på alkohol hemomkring. Tillfället gör tjuven. När allt är lugnt och stabilt funkar det bra, men om stress, ångestpåslag, trötthet, akut sockertapp eller en mycket påstridig alkoholdjävulen börjar viska i ditt öra så bör du slippa frestas i ditt eget hem åtminstone.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Tillgång på alkohol finns. Idag mycket ångest, mycket stress, enormt trött. Riktigt dåligt läge. Men jag vägrar ta mig ett glas bara för att jag är på så dåligt humör. Det blir en slags antireaktion på allt omkring. Men jag ger mig icke :-/ Inte när jag ligger ner och är skör. Inte en chans. Det är en principsak och jag är grinig. Kanske för något bra med sig :-)

Hoppas du mår bättre idag. Skitdagar kommer och går men oftast kommer man ut på andra sidan. Kan du distrahera dig? Jag brukar läsa på anhörigsidorna, då försvinner suget för mig. Har du koll på HALT? Jag var jättesugen här om dan och fattade inte varför tills jag kom på att jag helt enkelt var jättehungrig (hade glömt att äta ordentlig lunch).

Det är mycket bättre idag tack och lov. Suget är väldigt litet idag, i princip noll. Otroligt skönt. Har jobbat och sedan var det en del att göra med det vanliga familjelivet så tiden gick fort och nu är 25 dagar avklarade. Är ändå glad för det faktiskt, det är lite böljande sug och känslor att hantera fortfarande men mitt fokus är oförändrat, jag vill bli fri från den här plågan. Tröttheten är fortfarande stor, den tynger mig en smula.

Ibland önskar jag att tiden gick fortare så man var på månad tre istället för dag 28. Men i alla fall så 28 dagar är ju avklarade. Hjärnan är en liten aning fräschare men det är ännu rätt marginellt tycker jag, vet att det rasslar på där inne i kroppen och knoppen men jag har ännu inte skördat så mycket frukt men jag har sått för att senare skörda kan man väl säga. Behövde lite pepp kände jag men det är i alla fall bra att skriva av sig lite, det underlättar också. När man gjort resan tidigare så är det väl lite lättare tänker jag men nackdelen är väl att jag inte är lika motiverad, tyvärr. Jag önskar att jag vore mer peppad för det här men nu är det lite si och så med den saken. Tappar jag motivationen så trillar jag tillbaka. Det här är en balansakt på slak lina. Julen med sin stress drar ner mig lite för mycket, allmänt trött.

@allatiders Jag förstår känslan. Jag vill också ha kommit längre, snabbare. Men med tanke på hur lång tid jag har druckit så tar det nog tid att ställa om. För varje dag vi klarar får vi tillbaka förnuftet och så småningom kommer vi uppskatta nykterheten och välja den på ett självklart sätt. Tror jag i alla fall. Men för att nå dit måste vi köra över känslohjärnan och härda ut. Kämpa på nu, 28 dagar är ju så bra jobbat! Jag är på 32 och det känns tungt över jul men det ska gå. Min julklapp till mig själv blir att ge kroppen en vilsam ledighet utan gifter och med full närvaro. Tänk vad glad förvånad och tacksam den är! Du klara det här! Kram

@Inombords Tack för peppet, det betyder mycket för mig.
Här hemma har vi gäster och det finns en del vin och så men jag håller mig lugnt och stilla till alkoholfritt. Lite typiskt när man ska bli nykter ändå att det då ska flöda vin i omgivningen. Men sådant är livet, om jag klarar det här så är det en månad i morgon och samma situation i månad tre kommer inte ens att vara svår, det vet jag av erfarenhet. Lite kul att vi kommit ungefär lika långt, det ger lite draghjälp. Det kan låta som jag tycker att det är lätt men det tycker jag sannerligen inte. Det är så otroligt lätt att trilla dit. Ett ögonblick och man är fast. En sned tanke, tappad motivation. Det går så ögonblickligt fort.

@allatiders Absolut, det kan gå fort om man inte tänker till. Här dricks det vin men jag tackade nej och dricker julmust. Har visualiserat helgen i huvudet flera gånger så nu gör jag och säger saker som jag tänkt. Följer mitt eget manuskript så att säga. När jag klarat helgen ska jag gå in i min tråd och fira! Vi kommer vakna fräschast imorgon och vi kommer inte ha en hjärna i kemisk obalans. Och vi kommer sova djupare och återhämta cellerna ordentligt! Ja det är kul att vi ligger så nära i tid! Vi kan följas åt tänker jag. 🌸

@Inombords 31 dagar. Ja, då var månaden avklarad och Julen. Känns ändå väldigt skönt. Har väl inte tänkt igenom det hela så får att jag följer mitt manuskript som du skriver men det låter som en klok idé. Jag har bara bestämt mig att jag tackar nej. Försöker tänka mig framtiden och priset att betala för en kass fylla. Jag kan inte dricka så där måttligt som andra, "ett glas vin". Det blir en sorg och suget efter 2 glas till blir för stort. Ett glas vin blir en förstörd kväll till ingen nytta. Många middagar bjuds det ett eller två glas och jag pallar inte det. Inser ju att jag inte fungerar så. Det motiverar mig också att vara nykter, det och vissheten att må så mycket bättre med livet som nykter.
Hoppas du fick en fin Jul!

@allatiders Vi är många som inte kan dricka ett enda glas vin. Men egentligen inte särskilt sorgligt, eftersom det bara leder åt helvete – för oss. Och det är ju det enda viktiga. Jag kan vara lika glad med ett glas alkoholfritt bubbel eller en läsk. Och ha det bra hela kvällen, natten och morgonen därefter.
Som du skriver: "ett glas" leder nästan alltid till en förstörd kväll. Och morgon. (Hu).
Det är verkligen så mycket bättre att vara nykter, framför allt roligare på riktigt. …:)

@Amanda L Jag antar att det är därför man inte kan dricka normalt, något i en kräver en viss mängd för att må bra. Jag kan dricka ett glas på en kväll men blir på dåligt humör för jag vill ha mer, alltså dricker jag hellre inte alls än bara ett glas. Och dricka mer innebär också snabbt att dricka oftare och oftare, men samtidigt dricker jag inte så mycket per gång men tillräckligt mycket för att ha baksmälla och ångest. Det är verkligen kasst med alkohol. Inser ju att det inte fungerar men man försöker alltid att hitta på anledningar att det inte är farligt, att det kanske till och med är bra, att just jag klarar av det. Allt är bara lögn.

Nu har jag klarat av 34 dagar och det är faktiskt skönt. Nu känner jag att mitt tänkande börjat klarna mer och mer, men inte bara det, jag känner mig lite gladare också. 2 månader siktar jag mot nu. Har något att se fram emot nu! Jag minns förra gången jag höll upp två månader och hur skönt det var, något skedde då, tankarna på alkohol släppte. Dit vill jag igen.

@allatiders Och snart kommer du att känna av de där normala lyckokickarna som produceras av din egen hjärna. Det kan ta ett tag då det tar tid för hjärnan att återhämta sig. Ibland kan livet kännas gråare efter alkoholstoppet, men det är ytterligare ett av alkoholens avigsidor.
Men även det blir bättre med tiden.😀👍❤️

Då var det nyårsafton, återigen har det inhandlats vin och sådant hem, men en del ska användas i matlagning. Tycker dock det är lite trist men jag har redan sagt att jag kommer att vara nykter. Det blev en lite extra jobbig prövning med allt vin under helgerna den här gången, tycker sällan min fru brukar handla så mycket som nu.
Vill för allt i världen inte vara bakis för en kortvarig fylla och det motiverar mig mycket samt det faktum av att jag då också måste börja om igen vilket jag inte är ett dugg sugen på nu när jag klarat av 37 dagar.

Alkohol är bara så trist, ett elände. Lite trist att jag ännu inte fått tillbaka de normala lyckokänslorna utan mest har nackdelarna från alla håll och frestelserna inom räckhåll.