Hej! @Kennie,
Jag har just nu vaknat efter att ha sovit drygt tre timmar med världens mest underliga dröm. Det var som en blandning mellan action och skräckfilm med inslag av rena rama science-fiction så att säga. Var faktiskt jagad hela drömmen igenom. Har aldrig tidigare drömt en sådan lång och livfull dröm. Det var som att befinna sig mitt i en film där man hela tiden var den jagade huvudpersonen.

Flykten gick från scen till scen inom ett litet område i en stad, och till sist när jag vaknade, var det som när man just kommit ut från en spännande film på bio. Man var lite tagen, och glad för att det som hänt inte var på riktigt.
Minns att min mor nån gång berättade att hon som liten visst hade blivit rätt upprörd över en filmscen i en västernfilm, där en man visst blev skjuten. Hon hade aldrig sett nåt sånt tidigare liksom.

Min mor blev visst ledsen på riktigt, och min morfar hade då fått sitta och trösta henne rätt länge med orden: Du, det är bara på film, på skoj och på låtsas förstår du. Sen efter den ruskiga scenen så satt faktiskt den skjutne tillsammans med skurken efter filmtagningen och drack kaffe och åt bullar precis som om inget hade hänt. Bara för att det var på film, på skoj och inget verkligt alltså...

Tänk vad viktigt det är att hjärnan får vila sig helt naturligt, och som en hårddisk får snurra på fritt en stund och alla fragmenterade bitar av känslor, minnen, fantasier och allehanda tankar kommer i rätt ordning. Kort sagt man behöver verkligen sova ibland så hjärnan hinner sortera alla intryck och händelser. Det blir mer balans, så man kan tänka logiskt, vilket man aldrig fullt ut kan om man är berusad av alkohol. Tacksam att jag just nu sitter nykter vid köksbordet och dricker mjölk i stället för sprit. Tror till och med att jag ska ta en fin klementin känns det som.

Det här med att inte vilja slänga felfri mat, som du skriver om. Det är dock bara rent sunt tänkande.
Man kan göra så mycket gott av goda matrester om man bara tänker till lite. Sist när jag var på loppis så köpte jag faktiskt några fina kokböcker för en spänn styck. Tänkte att dessa kan väl vara bra att ha nån gång. Det var till och med tips på hur man gjorde enkla matlådor. Tror nog att det var meningen att jag skulle ha dessa böcker för att kanske inte bara leva på snacks, läsk och godis...

Ha det fint kompis!

Slängde just bort en massa torrjäst som jag brukade använda till att göra 10-procentig mäsk med. Har sett högen med jästpåsar så länge och våndats. För tanken har hela tiden sen jag slutade supa varit att kanske skulle man sätta igång och göra sig hemkört igen. Har ju redan burit ned de gamla tomma vindunkarna i källaren.

Nu när jästen är bortslängd så känns det lite lättare. Alla paket med socker är det lite annorlunda med, för det kan man ju ha till bättre saker. Som att söta filmjölken med som man tar frukostflingor till. Sockret går ju även åt lite när man tar ett par teskedar och mjölk i sitt goda kvälls-te till rostat bröd med smör på. Kanske skulle man nån gång baka sig en sockerkaka tror jag. Det tar jag mig faktiskt en slurk alkoholfritt cider på och skålar för min helt nya frihet som nykterkvist.

Tänker att jag nu gör som kroppen säger och går och vilar mig en stund. Skulle jag råka somna på fel tid, så spelar det ju ingen roll, för jag äter och sover väl på de tider som känns bäst och rätt för mig alltså. Det här med normala rutiner ger sig nog själv med tiden bara man gör som jag gör och endast fokuserar på nykterhet, även om det finns en ständig mer eller mindre lågmäld ångest och nedstämdhet inom en, vilket jag ju är van vid sen man var liten.

Trist bara att man är så orkeslös. Men inget blir ju bättre av att man kryddar en jobbig inbyggd nedstämdhet med en massa öl, vin eller sprit. Något som bara faktiskt gör en fysiskt sjuk och ännu mer deprimerad och som tidigare även hänt, rent livsfarligt självdestruktiv. Det är inte normalt att som man i så många långa år faktiskt har gjort, och dagligen mest tyckt illa om sig själv och ofta tänkt på självmord. Den trista känslan har då så gott som helt försvunnit som helnykterist.

Ha det gott!

Öppnade just en julmust, tog några valnötter och tuggade i mig ett gäng med russin och fick plötsligt en spontan tanke på att det kunde vara lite roligt att kanske få se lite dagsljus i morgon. Så ska försöka att hålla mig vaken till klockan 22:00 fast jag är rätt trött och slut. För det skulle ju vara kul om man kunde bli lite mer som vanligt folk och inte bara sova bort varje dag. Russin var ju riktigt gott, tar nog ett par till, och inte var julmusten dum den heller.
Det behövs nog faktiskt inte så mycket för att det inre ljuset inom en ska skina lite grann i alla fall. Ska jobba på att vara lite mer positiv i tanken känns det. Har ju även som alkis tidigare tänkt så. Men sen så har man ju bara oftast tanklöst sjunkit in i dimman igen och alla goda tankar och sånt har försvunnit. Men är nu efter drygt två månader som nykter lite mer positiv, så ger väl livet och tillvaron en ny chans då.
Ha en fin kväll!

Nu är det dax för en slurk igen. Kolsyrat vatten och inget annat. Musten var god, men lite för söt för att släcka en vanlig kroppslig törst. Så nog är det bra att man har en egen bubbelvattenmaskin på bänken så att man slipper konka på vatten från butiken. Sitter och funderar så här på kvällen över tillvaron och försöker se vad som är bra i mitt liv och vad året 2023 har givit mig i lärdom att ta med mig in i det nästkommande år som blir starten på mitt nya nyktra liv på allvar.

Det känns lite stort och märkligt att jag har lyckats ta mig så här långt utan en droppe alkohol. Trodde aldrig att jag skulle klara av julen, men det är jag tacksam för. Det finns mycket som är bra som jag väl inte tänkt på så värst mycket på. Bara det att kunna klara sig helt själv och kunna gå åt vilket håll jag vill för egen maskin är ju en stor gåva och nog det som är bäst. Det här att jag även upptäckt att inga så kallade lyckopiller egentligen behövs för mig för att må skapligt om jag håller i och håller ut är även bra. Mindre fett och socker samt en promenad ibland så sjunker nog även vikten och blodtryckspillren blir då säkert överflödiga.

Har trots galen överkonsumtion av alkohol samlat på mig en massa livserfarenhet genom åren. Kommer ihåg att jag när jag var som värst inne i alkoholträsket bara önskade att hjärtat skulle stanna i sömnen. Men så kom sommaren och jag fick väl av den högste anden en liten omtänksam knuff i form av akut värk värk i ryggen och problem att pissa som folk vilket väl berodde mest på att jag inte varit snäll mot mig själv utan mest skitit i allt och bara längtat efter den sista dagen. Men känner nu liksom att, varför hoppa av livets tåg i farten, när det finns så mycket att se och uppleva efter vägen.

När man dagligen sitter i sin ensamhet och super skallen av sig lever man inte direkt livet kan jag då säga utan minsta tvekan. Tänker nu se varje kommande tanke på att dricka sprit vara djävulens listiga röst som vill få mig att misslyckas med att hedra mina helnyktra föräldrars minne som kämpade så hårt med sin vandring på detta jordklot. Skulle här kunna tjata om Gud och Jesus, men varför hålla på så, då de alltid ändå finns inom mig. Visst är man väl singel och lite isolerad kan man ibland tycka, men alla människor här i världen har ju att dras med sig själva och sina egna inre tankar liksom.

Dessutom har de flesta ofta en hel massa annat som knepiga relationer att pyssla med. Något jag ju inte behöver ha att dras med tack och lov. Tittar nu på klockan som passerat 22:00 med råge när jag nu lyssnar på diverse svängig pop som snurrar på i hörlurarna och tänker att jag nog faktiskt kommer att klara av att lägga mig i rimlig tid så att jag hinner se kommande dags ljus i morgon. Målsättningen efter kommande morgondags frukost är endast en liten promenad bara för att jag känner för det.

Har nu blivit lite smått lyrisk av bara lite friskt vanligt vatten. Det bästa här i livet kostar inte mycket har många visa människor väl i alla tider sagt. Känner att det ligger mycket sanning i det. Nykterhet är vägen jag nu satsar på för alkohol ska inte få dra ner mig igen är känslan i nuet. Tänker även på den gåva jag fick som är insikt om att man inte ska tänka negativt om sig själv i onödan.

Tack för idag!

@Flarran Det är härligt när det kommer små stunder av lyckokänslor, just för att man är nykter och man märker att man kan få dessa känslor utan alkohol eller på grund av att man inte dricker alkohol. En slags känsla av att vara i kontakt med sig själv och vara närvarande här och nu. Jag upplevde att när jag kom ur alkoholbubblan som skymde min sikt för livet, så kände jag en slags känsla av samhörighet av befinna mig på jorden. Att jag var en del av det. Att jag ville ta vara på mitt liv som jag fått, genom att leva det på ett så bra sätt som möjligt. Att ta in, att tycka om mig själv och bemöta andra på ett kärleksfullt sätt. Ett annat ord att beskriva det med är tacksamhet. En tacksamhet av att få en ny chans att leva livet på ett bra sätt och vårda det.

Ha en fin dag!❤️

@Flarran Jag blir alldeles glad och varm inombords av att läsa ditt senaste livsbejakande inlägg ❤️ Glädje över livet, precis som det ser ut här och nu. Det tyder på att dina må-bra-hormoner börja kicka på vardagliga ting: God mat och dryck, bra musik, naturupplevelser, umgänge med andra, träning osv.

Vilken otrolig resa du har gjort - och gör - och det är en fröjd att följa dig ❤️

Kram 🐘

Det är inte klokt vad man kan ibland. Tänkte igår prova att lägga mig i normal tid som de flesta. Runt klockan 01.00 tycks jag ha somnat. Vaknade av mig själv 06:30 utan nån väckarklocka och var ändå rätt trött. Men tänkte att jag skulle försöka att följa min nyktra rutin att dricka varm mjölkchoklad och äta limpmackor med ost eller kaviar.

När det var gjort tänkte jag gå och lägga mig igen. Men då fick jag syn på köksgolvet och tänkte på hur ostädat det var och kände mig allmänt slö och oduglig. Hade det varit för bara två månader sen drygt innan jag fick för mig att ge sjutton i spriten, då hade jag bara tagit och öppnat en starköl och tänkt, det där skiter jag fullständigt i.

Men nu var jag ju en nykter mjölkchoklad-drinkare, mätt av mackor också. Kände mig slö, men nöjd, och hade ingen lust att föröka var onödigt duktig och städa, då ju ingen annan än jag i hela världen ändå skulle se hur fint det kan bli om man bara försöker lite. Men tänkte då till lite på mig själv faktiskt. Jag insåg att jag blir nog bra mycket gladare och lugnare av att slippa traska omkring på ett skitigt köksgolv dagen lång liksom...

Har nu sopat golvet, gjort ren spisen, tagit hand om disken och när jag ändå var i farten så passade jag på att sopa resten av golven i lägenheten. Slit och släp. Rätt mör i ryggen en stund, det blev jag. Tänkte som så – träningspass på motionscykel och raska promenader i all ära. Men nu har man ju gjort lite praktisk nytta också. Sitter nu och dricker ett glas med kosttillskott. Det smakar inget vidare, men har kanske nån vitamin man behöver. Men tar mig nog en riktig klementin sen, för en sån är då tusen gånger godare må jag säga.

Ser att jag hunnit skriva en nykter morgonrapport så här vid tiotiden också. Nu börjar morgonljuset komma igång. Snöar gör det också och termometern säger att det är fyra grader kallt. Tog mig en nypa luft och tänkte att jag väl borde gå den där promenaden som jag tänkte på igår. Men först får det nog bli en stunds vila. Men en rätt så stark målsättning har jag om att gå en liten promenad i omgivningarna i alla fall. Förresten, kul att ni tittade in här på morgonkvisten @skrynkelnylle, @vår2022, Andrahalvlek.

Ha det gott!

Härligt att höra om god sömn och att du kom på att det är värt att göra fint hemma för din egen skull! Jag levde ensam många år mellan 20 och 30 och valde alltid att laga god middag och lägga upp fint även när jag åt själv. Jag njöt mer av maten då och det kändes som en viktig symbol. Att jag inte bara är värd något i förhållande till andra utan att jag är min egen mittpunkt. Det är också en god utgångspunkt för att bli nyfiken på och vilja möta omvärlden.

Sitter och dricker lite alkoholfri cider och funderar över hur jag som helt nykter kunde sova bort den här fredagen egentligen. Hade ju tänkt att gå en liten promenad i dagsljus faktiskt. Men istället gick man och la sig för att vila en stund och vaknade en bra stund efter klockan 15:30. Ja, det var väl det att man fick för sig att städa efter frukost. Men nog är det trevligt med ett sopat köksgolv allt.

Tänk att man kan vara så trött... Behövde nog verkligen en vilopaus och sömnen tror jag. Satt just i mig en hel burk med tonfisk, blev sugen på en sån. Kom just på att jag ju nästan har glömt bort att dricka vatten idag, kanske därför man är så pass trött. Tidigare då man drack en massa tok stod väl i huvudsak ölen och mäsken för grunden av ens dagliga vätskeintag.

Kände nu för att ta mig ett glas mjölk och en klementin. Så gör nog det medans jag funderar vidare på det här med sömn och kosthållning. Det var en fin klementin det här, inte dumt med lite mjölk heller, nu skulle man bara haft en banan hemma tror jag. Men orkar inte gå ut för att införskaffa någon sådan frukt. Tror jag tar en glass i stället, det var ju ett tag sen. Blir faktiskt lite vardagsfest i miniatyr då liksom känns det. Borde kanske även se på någon kul och trevlig film senare.

Nu satt kroppen igång och signalerade om lite ost i stället för glass konstigt nog. Får väl bli en liten skiva ädelost man har kvar i kylen då. Man har ju råd att köpa sånt ibland numera utan att tänka så mycket på pris då man slipper köpa en massa öl och sprit. Konstigt att jag inte har nåt alkoholsug...

Detta var en god ost, och lite mer har man kvar i skåpet också. Men nu får det allt räcka med ost. Det tar jag mig en slurk mjölk på. Konstigt att man är så törstig... Ja, just det! Vatten var det ju. Vad knasigt, har ju faktiskt helt glömt bort att dricka vatten. Sådär, nu känns det bättre, kolsyrat vanligt vatten är inte dumt det.

Kan inte bestämma mig för om jag ska se en film, eller vila lite till. Tror att jag tar och kastar krona och klave om saken så att det blir ett klokt och rättvist beslut. Om det blir krona så går jag och vilar, annars får det bli lite tv-tittande. Nu ska vi se vad det blir... Vilken tur! Krona blev det. Nu får man ju gå och vila en stund. Det tycker jag faktiskt känns mest vettigt.

Men usch, nu kom logiken i tanken och knackade på, samt inflikade... Då somnar du ju inte i vettig tid i dag heller, och då missar du ju dagsljuset i morgon också. Får väl försöka att hålla mig i gång på nåt sätt till åtminstone 22.00. Fast man faktiskt sitter och gäspar redan. Motionscykling en stund till rejäl rockmusik. – Ja, det kan ju vara en ide' – tänk var får man allt ifrån. Förresten, trevligt att du tittade in tidigare @Kennie, sånt uppskattas.

Ha en fin kväll!

Konsten att supa skallen av sig kräver en viss form av unik teknik om man inte bara ska spy som en gris liksom, vilket man ofta gjorde i början av missbruket. Konsten att supa på gränsen till att spy det lärde jag mig tidigt i drickandet. Kom att tänka på detta efter att ha läst nåt inlägg på forumet.

Minns när man var omkring tjugoårsstrecket och satt och smygsöp i timmatal i källaren där hemma, för att inte ens föräldrar skulle märka nåt.... Man kände hela tiden om man var på gränsen till att spy och då gjorde man ett kortare uppehåll i drickandet och satt och svalde saliv tills kräkreflexen försvunnit och då kunde man fortsätta att hinka i sig den skit man satt och drack.

Fy faen vad korkad man har varit, ber till den högste att jag aldrig mer ska behöva att ha det så illa igen, men vet att allt hänger på mig själv på den punkten. För bara en enda jävla slurk alkohol så är det färdigt igen, det vet och fattar jag nu som nykter utan minsta tvekan. Så inför det kommande nyåret är jag nu på min vakt inför varje känsla att trilla dit igen.

Vill så gärna gå nykter in i år 2024, och det ska jag banne mig också göra för jag har för så himla många år sen fått nog av att sitta i en alkoholdimma och bara sakta känna hur jag sjunker djupare och djupare ner i skiten. Detta är inte fest och frihet som jag en gång tänkte, så nu biter jag ihop och kämpar vidare som nykter, hur jäkligt det än må kännas i stunden. Har idag och just nu inget alkoholsug alls och det är jag tacksam för. Firar för övrigt idag hela två månader och 1 vecka som nykter skribent på detta eminenta forum. Just nu snurrar låten - Fine Fine Fine med gruppen Rockpile på repeat i mina hörlurar och det känns bara fint.

Kämpar nu nyktert vidare!

@Flarran stort grattis till alla dina nyktra dagar! Jag läser att även du har brottats med självmordstankar, det har jag med. Dock tycker jag att de kommer ganska sällan. Jag lär mig att uppskatta de små sakerna i livet mer. Världen är vackrare många dagar. Häromdagen när jag var ute på promenad i månskenet så landade 2 kråkor i en trädtopp med månen som bakgrund. Bara det lilla kan vara så vackert.
Du har gjort helt otroliga framsteg! Tänk vad skönt det skulle vara att vakna upp nykter på årets första dag!

Viljan och beslutsamheten vann idag kampen över mitt inre sinnes slöhet och motvilja till allt vad träning heter. Satt efter att skrivit av mig en del tankar om alkohol här på forumet och kände mig lite väl slö och degig och tänkte då på att 17 minuter i högt tempo på hojen kunde vara en bra ide'. Men det tyckte då verkligen inte min lata känsla som sade: Nog är det trevligare med lite läsk och chips till en kul film i stället. Nu har jag klockan 20:30 bevisat för mig själv att jag är herre över min egen inre känsla. Tiden har skiftat lite i hur jag uppfattar den, minuter verkar gå långsammare och känslan av lugn är hundra gånger bättre än vilket lugnande piller som helst. Cyklandet var inte det lättaste men det gick och jag hade säkert kunnat lite till, men varför ta i så att man blir helt totalt utpumpad liksom. Nu har jag då gjort mig förtjänt av en slurk alkoholfri cider. För kolsyrat vatten det har jag tidigare druckit i en mängd av drygt en liter. Kul att du tittade in här @marsmallow11. Du har helt rätt att det vore kul att vakna upp den första dagen på år 2024 och kunna konstatera att man faktiskt har börjat ett helt nytt år som nykter. Det siktas det nu på med beslutsamhet. Det finns nog mycket som man har missat, men varje ny dag är ju en ny möjlighet liksom.
Ha en fin kväll!

Vad gör man när man inte kan sova fast man är fysiskt frisk som en liten nötkärna.
Så pass lugn att inget sövande piller behövs. Man har ätit lagom mycket i god tid innan sänggående.
Alla tänkbara parametrar är som de borde. Man är inte är törstig, ledsen eller eller upprörd på något sätt alls.
Ja, när man som enkel människa kanske även har legat och mediterat, bett sin sinnesrobön, eller sänt sina tankar till det andliga väsen man känner sig tro på vara det högsta. Kort sagt när man enligt konstens alla kända regler och medel ändå inte kan sova, fast man vill, och har bestämt sig för att fortsättningsvis vara nykter och därför inte har någon sprit hemma. Det här är nog en av de stora livsfrågorna som inte ens de allra största tänkarna har något vettigt svar på. Tror nog att jag får ta mig en kopp med varmt te med en skvätt mjölk och lite socker i kanske. Förresten, ett par små rostade franskbröd med smör på till, är kanske tillrådligt som medicin nu, så att man inte blir psykiskt deprimerad på allvar, på årets näst sista dag. Kan ju då riskera att rusa iväg tidigt på morgonen till bolaget och handla en massa öl, vin och sprit. Men då har man ju inte fått ut värst mycket av alla nyktra vettiga tankar om alkoholfrihet, och allt tänkande är ju då som i ett trollslag rätt spolierat. Nej, nu får man inte känna efter och tänka så djupt. Får se om man har några te-påsar kvar...

Trodde att jag var frisk som en nötkärna i natt och inte kunde förstå varför jag inte kunde somna. Nu som nykter förstår jag vad det berodde på. Det verkar vara en förkylning på gång. Jag var ju ute bland rätt mycket folk och handlade den 26 december och måste ha lyckats att få någon knepig bacill tror jag.

Hade det varit för inte så länge sedan, då hade jag blivit upprörd och direkt vid tiotiden idag tagit mig iväg till bolaget och handlat Jäger som ”medicin”. Vet en del som gör så faktiskt. Stötte nyligen ihop med en bekant som brukar göra så för inte så länge sedan. Det att handla starkvaror är dock inte något som jag ska göra idag, för jag ska nu försöka att sköta om mig lite bättre än så.

För jag förstår att mitt immunförsvar behöver lite omvårdnad med vila och lite extra vitaminer. Har därför tagit ett glas kosttillskott med både C-vitamin och en lång radda med andra vitaminer. En röd grape har jag också tuggat i mig nyss. En limpmacka med lite inlagd löksill slank också ner i magen för en stund sen, och det nyser jag på, medans mina knän huttrar lite av feber.

Tänker på hur man förberedde sig inför nyår tidigare. Det var bara flaskor och burkar med en massa alkohol som gällde. Tänk så många gånger man varit berusad varje nyår detta årtusende. Ja, till och med redan från mitten av 1980-talet. Så många gånger som man varit ute för sig själv och väl mest vinglat omkring. Känner mig som nykter inte speciellt deprimerad eller suicidal, men nog är det jobbigt att förstå att man kanske har fått en jobbig förkylning i nyårsgåva liksom. Men det är ju förhoppningsvis något som snart går över.

Hur som helst så skadar det ju inte ens återhämtning och bekämpandet av denna pågående snuva att man är nykter så att kroppen kan inrikta sig på att slåss mot en normal attack mot immunförsvaret. Det gift som alkohol är slipper då kroppen att arbeta med denna gång. Har även försynt bett till min Gud och hans son Jesus om att få bli frisk så snabbt som möjligt från snuvan och fick en ingivelse att ta mig en extra klementin, vilket jag har gjort.
Tacksam att jag ändå har min egen lilla tro intakt.

Tror att jag nu ska ta och blanda i ordning en liter apelsinjuice. För lite extra naturlig tillförsel av alkoholfri vätska och C-vitamin i form av en god juice lär då aldrig skada tänker jag. Den välkända hälsningsfrasen – Sköt om dig, har tidigare inte sagt mig så värst mycket. Men nu försöker jag faktiskt på riktigt att sköta om mig. Det ska då min skapare veta och förstå är känslan.

Tänker här och nu på mina alltid helnyktra föräldrar som kämpade så hårt med kroppsliga krämpor på ålderns höst. De var då verkliga kämpar in till det sista andetaget liksom. Hoppas att även jag lyckas att vara lika stark i anden till det bittra slutet som de var.

Ha en fin och nykter dag!

Jobbigt med förkylning.. Men som du säger, som nykter är det lättare att bli frisk, när kroppen slipper dubbelkolla med att även ta hand om de gifter vi tvingar i den. Så fint att de suicidala tankarna försvunnit nu när du är nykter. Alkohol gör en deprimerad, det är ju vetenskapligt bevisat som jag förstår det. Unna dig nu att vila dig frisk. Finns många bra filmer på svt.play nu!

@Flarran Tro fan att du inte kan sova på natten när du sover halva dagen. Det straffar sig att gå på impuls och lust ibland. Rätt ofta faktiskt. Försök att få till både cykling och utevistelse ihop med en annan rutin, som redan sitter. Stapla vana på vana. Gå upp ur sängen - cykla direkt. Eller cykla först och ät sen middag. Försök att få till en frukosttid och middagstid. Och undvik att sova dagtid, då får du lugn och ro att sova på natten. Det tar ett tag för kroppen att vänja sig, men rätt snart kommer du sannolikt att vara trött på kvällen. Det är skitjobbigt att vara vaken mitt i natten.

Gott nyttårkram 🐘

Hej @flarran
Hejar också på från mitt håll, så stora kliv du ta i processen att bli nykter- som ju inte ”bara” är att sluta dricka. Tvärtom så kräver den mycket av våra psykologiska förmågor, kan det heta så?
Steg för steg tar du framåt. Och även om man aldrig kan ta något för givet- så är jag helt säker på att du får ”skåla in” nya året spik nykter! Stor kram 🤗

Så länge man gillar svängig musik så finns det hopp. Minns farsans sista dag 2018 och timme på denna jord och hur jag satt bredvid honom med portvin i en saftflaska och drack för att inte väcka negativ uppmärksamhet och väl mest tyckte synd om mig själv för att jag inte trodde att min skapare skulle hjälpa mig med att kunna existera efter att farsan försvunnit. Ja, till det väntrum vi alla väl en dag hamnar på inför domens dag och det avgörande om lämplig plats som den högste anden väl ser vara rätt plats för en liksom.

Jag vandrar ännu omkring här i min lägenhet och tänker nu på att om jag orkar så ska jag kanske gå ut i dagsljuset en sväng för att kasta lite hushållssopor, vilket jag borde göra då antalet soppåsar nu har nått den gräns på tre stycken som jag satt som tak på vad som väl kan vara acceptabelt. Försöker nu att tänka positivt fast mitt inre sinne börjat att förmörkas igen som så ofta.

Klockan är nu över tio och bolaget har öppnat sin dörr igen, och där finns flaskor som skulle kunna ge mig en stunds lättnad och tankevila. Men jag har ju sedan över två månader varit spiknykter, vad det nu tjänar till säger en självdestruktiv känsla inom mig liksom. Men jag vill inte svika mig själv och allt som jag har intalat mig vara det bästa, vilket handlar om att vandra helt nykter till vägens slut. Vill även visa de som kanske har en liten gnutta tilltro till att även en sån som jag kan bli som vanligt folk.

Minns när de hade sövt ned min far med morfin och andra grejer för att avsluta hans kroppsliga lidande i väl förhoppningsvis medmänsklig omtanke. Visste att han alltid gillat gammal hederlig Rock n Roll som han lyssnat på dagen lång i sin radio där han tidigare hemma i flera år legat i sin säng, när han inte suttit i sin rullstol och tittat på gamla filmer som jag lade in i videon åt honom.

Man kunde kanske trott att han var medvetslös på intensiven, men det var han inte då hans tår rörde sig sakta i takt till sånt som Rock Around The Clock. Det vet jag då jag hade satt hörlurar på hans öron för se om det fanns något liv kvar i honom. Tänk så liten och ynklig man kände sig över att inte kunna göra något mer för honom. Hade ju trots att jag mer eller mindre alltid varit berusad för att orka stå ut väl försökt att vara vid hans sida precis som jag varit vid min mors sista tid 2012 här på denna snurriga jord.

Nog har jag varit en som varit inne i dimman, men jag försökte nog mer än jag egentligen klarade av, vilket jag nog hade gjort även för att få min mor att orka existera. Det är konstigt hur man kan tänka när man är nykterkvist och har mycket blandade känslor över det liv man fått ha en stund till låns liksom för att väl kanske bevisa om man är värdig att kanske hamna på en lite högre nivå förhoppningsvis. Kan trots allt säga att jag är rätt så glad att jag lärde mig att gilla Rock n Roll som liten grabb. För så länge man gillar svängig musik så finns det hopp.
Förresten, @Kennie, @Andrahalvlek, @Se klart – Tackar för att ni tittade in.

Kämpar på!