Anonym31513

@Futurista Tack för att du tittar in! Idag börjar min andra semestervecka och jag mår huvudsakligen bra. Dag 10 som nykter idag! Känns skönt att inte behöva planera in drickandet och sedan anpassa allt efter det.
Dottern mår tyvärr inte så bra. Aneroxia är en komplicerad sjukdom.

Anonym31513

Nykterhetsarbetet rullar på bra. Jag har även pratat med min man om mitt alkoholmissbruk. Det har tidigare varit lite av elefanten i rummet och vi har tassat runt ämnet. Känns skönt att kunna prata med honom och inte alltid vara så himla ensam med mina tankar.

Anonym31513

Fortfarande nykter. Har ingen större lust att dricka faktiskt. Har nästan fått lite avsmak. När tanken på att dricka någon gång fladdrar förbi, så tänker jag på en sak som min man sa när vi hade vårt samtal. Han märker med en gång om jag druckit. Efter bara en klunk börjar jag göra gester och miner som jag inte gör annars. Otäckt!

Anonym31513

Nu är semestern slut och jag drack vid två tillfällen. Alkoholdjävulen vann och jag drack. Skulle bara två glas, men det slutade med att jag drack mig stupfull. Usch! Det stämmer verkligen det många skriver på forumet att "Ta aldrig första glaset".
Nu försöker jag fokusera på att jag tidigare semestrar har druckit i stort sett dagligen, så det är ju en framgång att jag varit nykter alla dagar utom två. Nu ser jag med tillförsikt fram mot vad hösten ska bära med sig och jag vill uppleva den nykter, så att jag är vid mina sinnens fulla bruk.

@Lavendelblomman Bra påminnelse om att aldrig ta första glaset. Det behövs sägas så det präntas in ordentligt för oss alla som ibland blir lurade att ”det kanske går den här gången”
Jag önskar dig en bra dag och en fin höst i nykterhetens tecken❤️

Kram

@Lavendelblomman Har du hittat till Alkoholprogrammet? Minns inte om du skrivit om det, men det är annars bra hjälp. Massor av stöd och tips. Där rekommenderas tre månaders alkoholfrihet till att börja med för återhämtning av knopp och kropp… 🙏🏻❤️

Anonym31513

Jag gjorde alkoholprogrammet för ca 3,5 år sedan. Det var ganska tidigt på min resa mot att komma tillrätta med mina alkoholproblem. På den tiden kunde man få stöttning från en av rådgivarna parallellt med programmet. Jag fick en hel del insikter, men nykter blev jag inte. Då var total nykterhet helt otänkbart för mig, men inte nu längre.

Anonym31513

Länge sedan jag skrev här. Livet rullar på. Inser mer och mer att jag i princip måste sluta helt med alkohol. Gör jag inte det så kommer alkoholen att förstöra mitt liv. Jag kan inte hantera den. Var nykter hela oktober och mådde bra av det, men fullkomligen vräkte i mig godis och var rädd att bli tjock. Hörde i en ljudbok att det är ganska vanligt att man går upp i vikt när man slutar med alkohol, eftersom man kompenserar med annat. Det kan bli så när man har en beroendehjärna.

Hej,
Fint att höra ifrån dig. Våra vägar ringlar sig fram och behöver nog göra det för att våra beslut ska vara grundade inom oss. Det låter som att du börjar landa i vad som ska gälla för dig. Har du några tankar om hur du går vidare?

@Lavendelblomman Hej! Ja, alkohol kan verkligen göra livet surt och förstör så mycket. Att vara nykter ett tag och sedan dricka är som att sätta på och av livet med jämna mellanrum och det blir ingen egentlig förflyttning. Den förflyttning man gör som nykter raseras direkt när man dricker igen och man stampar lätt på samma plats. Jag åt också massor av godis och onyttigt i början. Lät det vara så. Sedan tog jag tag i det som en mission, började träna och äta nyttigare. Behandlade det precis som mot alkoholberoendet. Skapade nya vanor och rutiner. Nu är träningen och kosten en etablerad vana och jag bara gör. Visste att suget går över om jag aktiverar mig, dricker mycket vatten istället för att äta. Skapade mig en ny livsstil både vad gäller alkohol och mat. Långsamt gick jag ned ca 10 kg och jag ville att det skulle bli hållbart över tid, inte en quickfix som inte håller. En ny livsstil helt enkelt. Ibland blir det för mycket godis och mat och då tar jag snabbt tag i det igen, återgår till ina goda vanor. Så mitt tips är att börja med att ta bort alkoholen, med nya vanor och rutiner och sedan godiset, med nya vanor och rutiner. Allt har liksom sin tid.

Gör det idag, livet blir så mycket roligare med en fräsch livstil, utan alkohol och så småningom med bättre kost. Det påverkar livet både psykiskt och fysiskt. Du kommer inte att ångra dig!❤️

Anonym31513

December har varit katastrofal för min del när det kommer till alkoholen. Det har blivit alldeles för ofta och för mycket. Gårdagen var helt förstörd pga bakfylla. Jag som hade så mycket som jag borde hunnit med så här inför jul.
Julen ska vi fira med min mans familj och där dricks det en hel del. Hur ska det gå?

Hur har resten av december varit? För min del har december också varit dålig, har totalt fallit tillbaka till att använda A som stresskontroll. Jag vill ta bättre hand om mig själv framöver.

Kram ❤️