Godmorgon @Solana! Och alla andra kaffevänner. Trevligt att jag inte är ensam här i kaffestugan såhär dags 🙂 Tråkigt att läsa att han inte riktigt är på samma båt just nu men det är nog så att vi alla har vår egen förändringsprocess. Han kanske i bästa fall kommer dit han med men förstår om det känns avigt för dig att gå från ett gemensamt planerande till att bli tvungen att göra din färd själv. Jag hoppas att du ändå kan upprätta motivationen och komma ihåg anledningarna till varför du vill göra en förändring. Oberoende av din man kommer du ändå känna visningarna med att dricka mindre och färre dagar. Slippa att ha den där dagenefter-segheten lika ofta och få möjlighet att istället vara mer pigg, motiverad och allert om dagarna. Det är det värt och du kan säkert hitta nya trivsamma vanor som både glädjer och stärker dig det nya året. Du är inte ensam! Du har oss. Följ med oss i kaffestugan och försök skapa en ny bra dag i taget för dig. Du är viktig ❤

@Natalia Tack <3
Det känns bra att veta att man inte är ensam. Mysigt att titta in här och följa er alla (och katterna).
Jag brukar påminna mig om att livet är för kort och dyrbart för att vara påverkad av alkohol nästan varje dag. Nu har jag preppat med alkoholfritt och ramlösa, och ikväll vet jag att jag kommer att hålla min budget.

Så är det nyårsafton, och vi firar den i Bryssel eftersom det inte gick att åka tåg under Engelska kanalen igår pga vatten i tunneln. Har gjort det bästa av dagen. Strax fondue till nyårsmiddag 😍 @Natalia @Solana @prinsessa Tack för kaffekamratskap, tröst och motivation under 2023! Nästa år kommer vi att göra ännu bättre val ! @Kennie Tack för kloka ord, som alltid. Du hjälper mig att hålla mina målsättningar ❤️ Önskar er ett riktigt Gott Nytt 2024

@Kennie Hej igen. Nu har det nya året börjat - och jag är fast besluten att fortsätta på min väg mot måttlighet och hälsa 😊 Det är så sant det du beskriver , så fort jag inte har ett uppehåll i mitt alkoholintag så riskerar jag beroendehjärnans tankar om att det vore gott, att "unna" mig, osv. Försöker fortsätt programmera in att utgångsläget är att jag inte dricker alkohol. I tillägg till det inget slentriandrickande utan bara medvetna val. Hoppas att ditt år börjat bra 😊

@Solana @Natalia @prinsessa God fortsättning på det nya året ! Jag somnade nästan innan tolvslaget igår, men är ändå glad att jag såg de vackra fyrverkerierna. Nu sitter vi äntligen på Eurostar på väg mot London,och jag har precis tackat nej till vinet som erbjöds till lunchen 😊 Tacka nej är en av de saker jag har svårast för, men idag hade jag också stöd av min fina partner. Hoppas att ni hade trevliga firanden igår allihop 🥳❤️

Gott nytt år kaffekompisar!
Påvägmothälsa: Så bra att du tackade nej till vinet, bra början på det nya året!
Hoppas att ni alla hade ett fint nyår! Jag firade själv, vilket var ganska skönt. Mitt nyårslöfte är att dricka måttligare och jag börjar idag!

Hallå i kaffestugan!
Jag har hållit mig till min budget under helgdagarna, vilket känns bra och ger ett skönt lugn. Nu tar vardagen vid igen och jag hoppas att 2024 blir ett bra år, både för oss som kämpar med våra "små" personliga problem och alla som kämpar i den "stora" världen.
@Alla: Hur håller ni koll på er budget, har ni en kalender, gör ni streck på ett papper, eller har ni det i huvudet? Nyfiken på hur en budget kan se ut och hur ni tänker kring det.
I olika forum här på websidan har jag läst om en bok som det refereras till, men inte hittat vad boken heter. Någon som kan tipsa om vilken bok det kan vara? @princessa: Jag hänger på ditt nyårslöfte! :-)

@Solana Hej! Jag håller koll på budgeten i huvudet. Jag hade förra året en kalender där jag satte en rosa ring när jag hade en enhetsfridag, det var bra för mig och kul att se de rosa ringarna, men slutade med det, men ska nog börja igen.
Vet inte vilken bok det kan vara, det finns däremot en bok som Kjell-Olof Feldt har skrivit om måttlighet. Jag har lyssnat på den för några år sedan, men jag mest stressad av alla siffror som hade rabblade upp, om hur mkt han fick dricka osv. Min favoritbok gällande alkolism är Camilla Kylensteirna "ansvarsFULL", den har jag lyssnat på flera gånger.

@Solana Jag använder Alkoholkalendern här, men insåg just att man kanske bara har tillgång till den om man anmäler sig till programmet, som jag tror har paus just nu. Boken kommer jag inte ihåg men tror att jag hört en bok refereras ofta. Om du frågar moderatorerna, eller i delen av forumet som vill vara alkoholfri så vet de säkert.

Så, andra januari. Spenderade gårdagen med en kär vän i London, åker nu vidare för att hälsa på min bror. Höll min alkoholbudget igår och är nöjd med det. Påminns om vad @Kennie skrev ovan, en av vinsterna med avhållsamhet och måttfullhet är verkligen att vara klar i huvudet på morgonen. Ikväll kommer vi till ett hotell, där vi skall sova tre nätter. Ser fram emot att packa upp mina väskor 😊 Önskar alla en fin tisdag!

@Påvägmothälsa @prinsessa Tack!
Jag hittade kalendern här på websidan. Det får bli den, för i huvudet har jag så mycket annat ;-)
Kjell-Olov Feldt har jag lyssnat på. Ska införskaffa "AnsvarsFULL".

@Solana Jag hoppar in här för jag såg att du efterfrågade en bok som ofta omnämns här på forumet. Jag vet att många här uppskattar och tipsar om Tänka klart av Annie Grace, kan det vara den du tänker på?

Godmorgon i kaffestugan! Dricker gott kaffe framför datorn och morgontv:n. Tur att man inte ska iväg med bilen idag.
Ledig idag och det blir en enhetsfridag.
Nu skapar vi en bra torsdag!

@prinsessa Mysigt 😁 Ja vi satsar och unnar oss en bra och enhetsfri torsdag💪 Min onsdag blev inte riktigt som jag hade tänkt mej 😡 Jobbade hela dagen, körde sen och hälsa på min gamle far, handlade på hemvägen och jag var så nöjd över att jag inte kände något sug. Men när kom hem och skulle dra igång med middagen, så gick autopiloten in och jag tänkte,”en folköl kan man ju ta”. Sen behövde jag hämta en lök i källaren, och vips så blev det en klunk vodka, blev ytterligare 2 små supar. Sen kändes det ju självklart med lite vin till maten, det är ju så kallt och ruggigt ute. Dags gör tv titt, tja en folköl kan ju vara gott. Där har ni min onsdagskväll, som jag förbannar idag. Vet inte vem som skrev det kloka citatet, ”Man tar själv och bestämmer det första glaset, resten av konsumtionen bestämmer alkoholdjävulen”. Så sant! Men nu satsar vi på en lugnt och enhetsfri torsdag. Kram från Källarmannen 🥰

Godkväll!

@Källarmannen jag kan inte ha vin stående hemma heller. Då dricks det i onödan och även om jag egentligen inte känner för det. Det hände faktiskt igår. Jag brukar aldrig köpa hem mer än jag tänkt dricka men igår hade jag lite vin kvar och drack upp det helt i onödan bara för att det fanns hemma. Är mindre nöjd över det idag. En lefig dag som kanske inte gått till spillo men som är mindre energirik och mer inaktiv än jag själv velat.

Ikväll dricks iaf inget vin.
Kram på er ❤

Godmorgon i stugan!

Hoppas du har det riktigt bra på resan @Påvägmothälsa. Och jag hoppas ni andra mår bra. Det har varit lite mycket omkring men är glad att kunna vara det stödet för andra. Har inte varit på top fysiskt efter covid, det börjar bli bättre men har haft ett träningsuppehåll. Jobbar ett långpass idag och är sen ledig i helgen. Har träningskompisen boende en liten period då han är omskakad i sorg. Jobbar ett långpass idag och har sedan en ledig helg.

Önskar en god morgon och en fin helg till er ❤