Äntligen har jag fått ett litet hopp om att ta mig ur detta helvete!Efter att gett min aman antabus två gånger så är han åter igen berusad.Jag blev så ledsen o förtvivlad idag så jag ringde alkohollinjen för att prata av mig lite.När jag sitter och gråter o berättar för henne hur jag har det så sitter han o filmar mig o hånler.Hon tyckte jag skulle göra en orosanmälan till soc och söka vård för mina fysiska problem på vårdcentralen.När jag lagt på luren så tänkte jag att jag chansar o ringer ett bostadsbolag som har fina lägenheter här i byn.Jag sa som det var att jag får ingen inkomst förrän i oktober men äger ett hus som är värt 2 miljoner och som är så gott som betalt.Till min förvåning säger denna jättetrevliga människa att det nog ska gå bra ändå.Jag höll på att börja gråta av lycka! Tänk om jag kan få en lägenhet!!Mannen är full sen klockan 2 idag. Men jag struntar i det.Har börjat planera nu vad jag ska ta med mig.

@sliten61
Instämmer med @flarran. Så bra skrivet! Jag har ADHD och hade egentligen inte tid att skriva, men skrev ändå.
Vet inte hur det blev.
Bara ta dig därifrån. Ge dig all den kärlek som du behöver.
Världen är full av narcissister, sociopater och psykopater.
Du har blivit vingklippt och behöver dina vingar åter.
För att flyga den väg du ska flyga!
Ditt liv är DITT LIV.
Och vi har bara ett, som vi vet.
Kram

@Självomhändertagande Han blev hemskickad idag!!!Helt nonchalant stegade han in och trodde att jag skulle slänga mig runt halsen på honom.Jag trodde att han skulle komma hem med någon sorts vårdplan eller dylikt.När jag frågar vad han ska göra så säger han att han ska ringa till Kry på Tisdag o beställa tid till en psykolog.Detta är alltså behandlingen!!! Sen var det ett evigt gnällande hela eftermiddan om hur trött han var och hur ont han hade.Han trillade ju igår och fick nån spricka på revbenen.Sen gick han o duschade och gick o lade sig.Sov som en stock o pratade i sömnen.Döm om min förvåning när jag kom ut i köket och han stod o svajade.Han är alltså berusad igen.Detta kan inte vara sant.Jag vet verkligen inte vad jag ska ta mig till.Barnen har inte hört av sig idag och det känns så ledsamt.Ovanpå det säger han att det var för att du ska flytta jag gjorde detta.Kram från en mycket ledsen o uppgiven sliten!

@Flarran Tack för ett långt o fint inlägg! Kan inte fatta att så många människor bryr sig.Det verkar som att du tagit dig ur ditt missbruk och det gläder mig.Du hade tyvärr rätt i att han inte skulle sluta dricka efter detta.Han kom hem i eftermiddags med en mycket bra vård plan!!Han ska söka vård hos en psykolog på Kry på Tisdag.Sen ett gnällande hela eftermiddan om hur trött o sliten han är.Han bröt tydligen nåt revben också igår när han trillade.Alla hans prover var perfekta så det var nog inte så farligt med hans drickande.Sen blev det en dusch o sedan sova lite.När han kommer ut i köket så ser jag direkt att han druckit igen!!Detta är sanslöst!Jag måste skynda på mitt sökande av lägenhet.jag funderar på att ringa soc o be om hjälp.

@sliten61 jag gråter av att läsa hur du har det. Du måste därifrån, snälla, förstå det. Han driver er båda till vansinnet brant. Tänker på dig, önskar dig all styrka att bryta dig loss. Snälla, ring soc.

Vården i Sverige bygger på frivillighet. Min gissning är att han fick abstinens och tvingade ut sig själv. Då kan vårdpersonalen inte göra någonting. Håller fö. med alla andra här inne som säger att du borde ta dig därifrån så fort som möjlighet. Det är sjuk och gränslös människa du har att göra med. Har du någon vän, släkting eller bekant du kan bo hos?

@sliten61
Om man inte är självmordsbenägen då blir man hemskickad.
Det är så det är.
Ca 1500 tar livet av sig varje år.
Och flera försök göra varje vecka. De som blir inlagda är de som är allvarlig sjuka och behöver vård.
Det är så det är.
Däremot så kan anhöriga be hjälp om avlastning!
Som i ditt fall.
Men det verkar inte som att du har fått vara med i läkarsamtal.
Det här är en fruktansvärd situation.
Han vill inte dö. Men han vill ge dig skuld.
Han är inte frisk.
Finns det någon som du kan få bo hos i några dagar?
Du ska inte behöva vara i detta!
Ta hand om dig!
På alla sätt!
Kram.

@sliten61
Kom på att det går att ringa polis och önska/begära om tvångsvård.
Om situationen blir olidlig, för dig.
Eller om du blir rädd.
Bara en tanke.
Och jag säger det hellre en gång för mycket.
Det heter LPT.
Hade en vän som ofta blev inlagd så, då han var både manisk och psykotisk. Nu finns han inte mer.
Han lyckades ta livet av sig trots inläggning.
Det är förstås helt omöjligt att veta hur tankarna går för honom.
Jag tar sådana tankar på största allvar och hänvisar alla till akutpsyk om jag förstår att det föreligger en svårighet bakom.
Det är många med bipolär typ 2 som självmedicinerar alkohol och andra droger.
Otroligt vanligt.
Men du ska ta hand om dig nu!!

Bra ide men efter min erfarenhet skitsvårt även via polis. Men testa.

Oavsett var snäll o gör en kort uppdatering och om du kan lämna hemmet ikväll, dricker han nu kan det bli farligt.

@sliten61 Det går inte att förstå hur du har det om man själv inte varit i din situation. Lyssna på råden från dem som har det! Det är ju uppenbart att din man mår riktigt skit men det är inte ditt ansvar! Man ansvarar själv för sitt mående och du kan inte göra mer för honom nu! Det förstår dina barn också så småningom. Håll fast vid din plan att flytta och börja leva ditt eget liv. Du vill ju äntligen börja leva - Du kan, du vill och du kommer inte låta någon stå i vägen för dig! Eller hur? 💪🏻❤️

@sliten61
Jag vill sända dig en varm och hoppfull tanke, att du får en bra sömn och att du ringer 112 om nödvändigt. Du kan få prata med jourhavande präst via 112.
Och du har rätt att ringa och prata av dig!
Så mycket du behöver!
Kom jag på nu.
Ta hand om dig!

@Åsa M Jag vet att jag måste härifrån så snart som möjligt.Det känns verkligen att det är riktigt illa nu.Jag ska ringa soc idag igen.Jag ringde dit den dagen ambulansen fick hämta honom men fick inte tag i någon.Jag pratade in namn o telefonnummer men dom ringde aldrig upp.Sen blev det ju ambulans och allt detta.Tack för omtanken.

@Självomhändertagande Jag är så rädd och har sån ångest! Sitter uppe nu mitt i natten och försöker samla tankarna men det är svårt.Jag ska försöka få tag på soc i morgon igen.Mina barn har inte hört av sig och det gör så fruktansvärt ont.Jag kollade i hans telefon.Jag vet att det är fel men i min situation gör man saker som är fel ibland.Barnen hade så klart överöst honom med kärlek och skrivit långa inlägg om hur mycket dom älskade honom.Han hade skrivit tilllbaka att han verkligen hade nått botten och att han aldrig skulle ta en droppe mer.Bara nån timme efter så har han alltså druckit igen.Jag har ingenstans att ta vägen.De flesta av mina släktingar o vänner vet inte om detta.Jag måste hålla i varenda krona nu så jag har inte råd att lägga in mig på hotell.Jag har ansökt om en lägenhet som verkar vara tillgänglig nu.Jag skrev och förklarade om hur stort behov jag har av ett boende nu så jag får hoppas på det.Jag tackar dig än en gång för att du lägger tid och energi på mig❤️

@sliten61 Jag ligger också vaken om nätterna, har inte sovit på tre år typ.. och då är mitt elände inte alls i samma nivå som ditt. Det är ju fruktansvärt att dina barn anklagar dig! Men jag tänker att du får vända på det och tänka att dom nu tar hand om sin far så det behöver inte du göra.. det finns säkert någon bland släkt och vänner som du kan prata med, som har förstått att allt inte står rätt till men som aldrig kommit sig för att säga nåt. Gå igenom hela bekantskapskretsen så kommer du säkert på någon som du kan öppna dig för. Detta forum är fantastiskt men det ersätter inte kontakt och samtal med människor som känner dig! Styrkekramar 🤗

@sliten61 Jag ligger också vaken om nätterna, har inte sovit på tre år typ.. och då är mitt elände inte alls i samma nivå som ditt. Det är ju fruktansvärt att dina barn anklagar dig! Men jag tänker att du får vända på det och tänka att dom nu tar hand om sin far så det behöver inte du göra.. det finns säkert någon bland släkt och vänner som du kan prata med, som har förstått att allt inte står rätt till men som aldrig kommit sig för att säga nåt. Gå igenom hela bekantskapskretsen så kommer du säkert på någon som du kan öppna dig för. Detta forum är fantastiskt men det ersätter inte kontakt och samtal med människor som känner dig! Styrkekramar 🤗

@sliten61
Jag tycker att du gjorde rätt i att se på hans telefon. Att se barnens konversationer. Och hans svar.
Och den tomhet du känner när de inte hör av sig till dig.
De är förstås i chock och rädda. Jag brukar säga att en del människor saknar resurser att hantera vissa situationer. Vi vet inte förrän vi står inför svårigheter/kriser vem vi kan prata med.
Jag har blivit besviken många gånger. Och förstod nyligen genom en vän, att hon upplevde samma sak.
Vi upptäckte att vi inte har någon annan än varanda i vår omgivning som förstår medveten närvaro.
Människor springer runt, konsumenter, showar, skapar draman i relationer, separerar, krisar utan att stanna upp och reflektera.
Vem kan lära oss om vi inte får det inom skola eller vård.
Jag var en dramaqueen själv en lång tid.
Tills det smällde riktigt ordentligt.
Och det smällde igen. Och igen. Och igen.
Mitt val var att arbeta eller ge upp och dö.
Jag lever, så jag valde förstås arbetet med mig själv.
Jag har lärt känna samhället och mina medmänniskor.
Jag bjuder in grannar och vänner till riktiga samtal. Och alla for igenom något. Alla har erfarenheter.
Det är vad jag vill komma fram till.
Du kan ringa alla dina vänner.
Och alla din släktingar.
En i taget.
Fundera ut vem som har bäst utrymme för dig.
Börja där.
Vet om hjälp.
Pröva var kort och fråga om du kan få bo där en tid, tills du fått en egen bostad, som är på gång.
Du kanske kan erbjuda dig att göra något där, som att laga mat eller en annan vardagssyssla, som ex.
Att be om hjälp är svårt.
Jag har alltid vetat att mina föräldrar kunde hjälpa mig, både med återhämtning i deras hus och ekonomisk hjälp. Utan dem hade jag förmodligen varit död. Så jag nådde min botten efter att jag gav mitt ex allt jag hade. Jag trodde på honom, att hans affärer skulle ge resultat så jag tog försörjningen för honom i flera år. Jag var barskrapad och utan arbete.
Jag övade på att be om hjälp, även då jag visste att de skulle hjälpa.
Sedan dess har jag bett om hjälp på annat sätt. Jag har bett om arbete men ordnade det själv till sist.
Men jag övade på att be om hjälp.
Gör det.
Be om hjälp att få en plats att återhämta dig på.
Du kommer känna att det inte är så svårt när du väl frågat första gången.
Om du levde i krig så skulle du göra allt för att ta dig därifrån.
Jag skulle tänka att jag var i krig, om jag var i din situation. Men det är så jag tänker, för att uppnå mina mål.
Jag är en skribent och dramatiker. Jag har blandat in fiktionen i mitt liv sedan ungdomen. Det har varit mitt sätt att fly, bearbeta och ta mig vidare
Det kanske inte funkar för dig.
Men det handlar om ditt liv.
Då måste du hitta din motivation för att be om hjälp.
Och tänka att natten som kommer, ska du få sova i ett gästrum någonstans, hos någon i din omgivning.
Du behöver sova.
Och landa.
Tryggt.
Där din kropp och själ får vila
Kram ❤️

@sliten61
Jag inser att jag verkligen velat rädda mig själv, mitt yngre jag, genom din situation.
Vill råda dig att söka hjälp stöd hos din husläkare.
Du behöver professionellt stöd. Och det finns. För oss alla medborgare. Vi måste bara kämpa! Väldigt mycket!