@bella70 @Tröttiz Tack för svar.
Här kan det också vara långt mellan gångerna, periodare. Smygsuper varje dag några veckor tills det går överstyr och förlåt och sedan uppehåll ett tag och då ska allt bli bra igen.
Lyssnade på ”Vad är medberoende - med Ida Högström”. Så mycket som stämde! Det här med att jag är helt uppslukad av hans missbruk, att det är det enda jag tänker på. När jag istället borde fokusera på mig själv, göra något roligt dessa lediga dagar så är det hans missbruk och min oro som spökar i hjärnan istället. Sjukt! Kan man få hjälp på vårdcentral när det gäller medberoende? Bara dyra kurser på nätet…

Jag fick kraftiga stressreaktioner
De sjukskrev mig, jag fick samtalsstöd, lättare ångestdämpande medicin, sömntablett och hade senare ett möte med min chef om att jag behövde en lättnad i arbetssituationen. Kort sammanfattat 🤗

@bella70 Tack för att du berättar 🤗. Hoppas att det hjälper dig. Jag skulle också behöva samtala med någon för att bli frisk från mitt medberoende. Får väl ringa VC, liten ort men inser att jag måste ta tag i det.

@gladpålåtsas Jag har sån igenkänning på detta du skriver.Så lätt det är att börja vackla.Det var kanske inte så farligt.Så har man en vanlig eftermiddag eller kväll.Då är det så lätt att hamna i tvivel.Så fort nånting i ens liv funkar normalt så tror man att det ska ordna sig.Det är helt sjukt.Det är nästan värre när dom har varit nykter ett tag.Fallet ner i avgrunden blir så mycket djupare o hårdare.Nu dricker min varje dag så jag behöver aldrig känna den känslan mer.Nu är det en konstant ångest.Jag har äntligen efter alla dessa år äntligen fatta att det aldrig kommer att ordna sig o bli bättre.

@sliten61 Jag hoppas att jag också fattat. Lyssnat och läst om medberoende och narcissister idag. Det gör att jag i alla fall inte har någon ångest alls ikväll, tycker bara att han är patetisk. Vi sitter i varsitt rum, han kan ändå inte prata så full är han.

@bella70 Tack. Bra idé att alltid ha mobilen nära. Han gjorde ett par tappra försök att få igång ett bråk men jag svalde inte betet. Nu snarkar han högljutt i tv-soffan. Han har gjort lite personliga elakheter när jag inte varit hemma tidigare ikväll, slängt mina nytvättade kläder på golvet till exempel. Denna ”man”.

@gladpålåtsas Ja tror det om han också då vill ta hjälp. Det är iallafall första steget att inse att man har problem. Mitt ex tycker inte han har problem, finns de som dricker mer säger han vilket det såklart finns men det är ju lättare att sluta jultidningars man försöker, varför vänta tills man förlorat allt. Men han dricker på, är väl enda intresset han har. Hoppas för hans skull och hoppas för din skull att han också flyttar, eller att du och barnen kan flytta?

Vi alkisar är mästare på att manipulera ! Glöm aldrig det !
Jag hade så lätt för att påstå att jag skulle vara nykter i, låt säga, 3 veckor bara för att få tyst på tjatet om att jag var alkis. Jag kunde ju inte vara alkis om jag inte drack på 3 veckor ?
När tidsgränsen var uppnådd kunde jag ju fira lite ! Sen var ju cirkusen igång igen.

Så nej. Det blir ingen skillnad förrän han verkligen söker hjälp.

Jag blev aldrig våldsam utan söp till jag slocknade men jag har hört från så många att börjar en alkis bli våldsam så kommer det förr eller senare att eskalera och då är det riktigt farligt.
Vänta INTE på att han ska flytta utan ta dig själv och barnen till en säker plats. NU !!

Kram <3

@Adde
Tack Adde för att du sätter ord på det viktigaste;
När det gått så långt som det gjort i många fall som skrivs om just nu då är det varken andningsövningar eller att hitta på roliga saker för sig själv som hjälper: det kan bli riktigt farligt!
Den ångesten man känner vill säga något och då hjälper det inte att andas på ett visst sätt utan lyssna på ångesten och ta sig därifrån!