Och så är jag då här...resan har varit lång och svår...och som askungen sa "alldeles underbar" på ett sätt. Jag lever, jag överlevde inte bara, jag lever faktiskt.

Skrev mitt första inlägg på forumet 2009 i augusti, då under nicket "Victoria", med c. Skrev inte i egen tråd, utan ramlade in lite här och var där jag kände mig hemma.
Var nykter lite över tre månader från november samma år.
Återfall.
Nu nykter sedan exakt två år tillbaka.

viktoria

Tack för ompyssling och omtanke, det värmer mer än ni anar♥
Men nu ska ni få höra! Efter ytterligare en tillsägning om badrummets skick i morse, lite sura miner och stampande dotter uppför trappan till övervåningen skedde som följer: vuxenbarnet erbjuder sig att gå och handla, inventerade kylen, gick och tog med sig det stackars hundskrället, kom hem och körde igång en diskmaskin, LAGADE EN SOPPA - HEMLAGAD HEDVIGSOPPA PÅ ÄLGFÄRS!, smakade gudomligt, varpå vuxenbarnet städade av köket efter sig, tömde diskmaskin och fyllde på nytt, OCH SKÖLJDE UR DISKTRASAN OCH GICK UT MED SOPORNA. Åt helvete med elefantgraviditeten á 620 dagar! Bring the next on, jag kanske fixar det här trots allt ; )
Kram från sjukbädden♥

det finns hopp om livet i alla fall :-)) Du låter nästan som hel karl från sjuksängen !! Månne den inneboende är en MAN som visar sig lite nu ??

vana

min röker åxå o slänger fimparna.....

viktoria

Några rader i "min egen" tråd är väll på sin plats efter en tids ordlöshet. Är fortfarande inte helt i skick efter flunsan, men back in bussiness i alla fall. Vad händer här hos mig? Tja lill* gympar på inne i sin lilla etta med kokskåp. Jag mår bra, inga graviditetskrämpor alls (ta i trä). Har mått så gott av att gå på min yoga 2 ggr i veckan, det är verkligen en underbar terapi, fysisk och psykisk. Nu är kursen för denna termin tyvärr slut, men jag ska försöka uppbringa disiplin att fortsätta hemma. Kroppen tackar mig med omedelbar och långvarig tillfredsställelse av det.
Har varit ganska/förhållandevis lungt (om man kan uttrycka sig så) med min svårt sjuka syster. Jag hanterar det för tillfället med förståndet i behåll. Tror lill* räddar mig. Förstår att detta är en gåva som getts mig för att visa på meningen att fortsätta leva.
På lördag ska vi delta på ett större 50-års kalas. En släkting till min man. Tycker det ska bli roligt att gå på fest, men oroas lite också då jag har erfarenheter av hur min man och hela hans familj (inklusive mor och far) går över gränsen med drickandet så fort det är kalasdags. Tänk lite bilden av fest i hyrd föreningslokal i en by i norrland där spriten som serveras eg kommer från dunkar lite halvdåligt gömda i nått hörn. Min svärmor är fruktansvärt jobbig då, klänger på mig, gapar och är allmänt uppmärksamhetskrävande. Nåväl, det kan ju bli bra också, annars kan jag ju bara gå hem helt enkelt.
Önskar er en fin och solig helg, det ser det ut att bli hos mig.

kan se lokalen framför mig fylld med vinglande män i glesbygdskavaj och en jargong som i Pistvakt :-))) Finns det nån mat i rummet eller är det bara en bit renskav som skickas runt ?? Norrland Guld som måltidsdryck ?! Usch, ja jag ryser, såna där fester är inte så kul, kanske en kvart i början eller så, men sen.
Ta din lille Gremlin och gå ut och kolla det vackra norrskenet istället det tror jag att hen uppskattar mera :-)

Tack för att du skriver, det lyser upp min tillvaro.

Kram ♥

Skatan

Är det bara du och jag som finns här nu; en gravid kvinna och en 58-årig skata? Skumt, vad pysslar alla med? Törs inte tänka tanken ut.... Nej, skämt å sido får man väl hoppas att det firas fredagsmys,under sansade former. Det verkar väl helt underbart att tajma in en graviditet just nu! Vilken kraft det kommer att ge dej! Var inte rädd att du tänker "fel", alla dagar som går i nykterhetens tecken är Bra och Goda dagar. Känner mej en smula avundsjuk, vad ska hjälpa mej över alla frestelser, på vägen? Ingen ny graviditet i alla fall! Önskar dej en fin tid! Du verkar så stark och klok! Kram Skatan

viktoria

Haha, ja en dräktig och en skata! Ja hur ska man tänka eg? Försöker ta dagen som den kommer, men oroar mig ibland och då rusar tankarna iväg in i framtiden. Vad ska hjälpa dig? Jomen vi här på forumet får hjälpas åt, stötta och hämta kraft hos varandra. Finns en gammal tråd här, långt bak i listan, där två kvinnor som heter Lisbeth och Elisabeth skrev till varandra under en längre tid. Det är en så fantastisk och fin tråd. Önskar jag mindes vad den hette så jag kunde tipsa dig om den. Den gav mig så mycket kraft och hopp då jag hittade hit. Ska se om jag kan finna den...Kram och fortsatt trvlig nykter kväll Skatan!

Lilja-12

Den är ju nästan som en roman!

Kommer att tänka på en bok som jag glömt namnet på men där två personer brevväxlar. Tror den blev film sen.

Det som skrivs är så hoppfullt också, trots att de hemska nackdelarna och bakslagen belyses!

Nu ska jag somna gott!
Så lika vi är vi människor ändå!

Lilja-natt-kram

Lisamari

Du kommer finnas i mina tankar, ser hela festen framför mig.
Låter som partajen här omkring, men så är det i Norrland det också, även om det är södra delen.

Tur du kan gå därifrån om det blir för jobbigt.

Vad mysigt med lilla knyttet som växer i magen.

Kram och var rädd om dig.
Lisamari

också bjuden på kalas på lokal ikväll, kan nog bli väldigt likartat det du ska delta i. Jag ska tänka på dig och le inombords :) Jag är ännu tveksam om jag ska dra mig ur på ett snyggt sätt men Mm hejar på att jag ska gå och roa mig - han skulle tycka det är roligt medan jag bara kan känna mig o-social i såna sammanhang. Vi får se hur det blir. Jag är absolut välkommen att kura hemma i soffhörnet med honom och katterna också.

Stort tack för tipset på tråden 3 x Lis* - blev varm av glädje när Lisamari, Pia, Mie och Adde kom in där. Och Fenix ska jag inte glömma. Gamla vänner i nytt sällskap & sammanhang - men så välbekant. Och så fint det slutade. Ett riktigt slut.

Den är märklig och fantastisk vänskapen här på forumet. Jag förstår styrkan i det Adde beskriver med äkta möten irl - att ett cyber-forum inte kan ersätta det... Men forumet har andra kvalitéer och kan ha en avgörande betydelse. Det är väl olika vad som passar oss människor och vad som är "rätt" i olika lägen.

Tack för ordet "ordlös" - jag är ganska ordlös just nu men väljer att skriva ändå. Känner att jag inte vill tappa bort gemenskapen här, den är viktig för mig utan att jag precis kan beskriva hur. Men forumet påminner mig om vem jag är och vilka risker och möjligheter som finns i mitt liv.

Tack för att du finns, kram till dig och en vänlig klapp till den inneboende. / A

viktoria

ADDE! ang dresscode, http://www.zickermans.se/slojdslipsar-galore/woody/
till glesbygdskavaj eller den lite mer leisure skinnvästen bär man lämpligt en av dessa ledade "slöjdslipsar" till finare tillställning! Hade aldrig sett en sådan innan jag var på byparty i Tornedalen. När min mans kusin ( en av mååååånga kusiner hahaha) fyllde fyrtio för några år sedan hade jag en bordskavaljer, dyngrik skogs- och sågägare i en av byarna kring Pajala, som naturligtvis hade en lite flådigare variant av träslipsen - den var liksom slöjdad i form av en lax! Det är sant!

så hemskt !!!! Jag är glad att mina föräldrar flyttade från den delen av världen innan jag blev stor nog att dras in i det där :-)) Brrrrrr.......

viktoria

Kalset gick över förväntan väl. Vi lassade iofs in Svårmor i taxi vid elva och for hem. Så vi lämnade innan det värsta drog igång. Ingen träslips, bara hederliga rutiga skjortor och en och annan skinnväst (och 2 fleecetröjor!). Maken var ensam om hel kostym, så snygg och proper och självklar i det ändå. Jag "gillar"!
Svårmor började gaffla i taxin och försökte söka sympatier och hjälp att förminska sina jobbiga fyllesidor. Hon sa något i stil med att "ojoj, hur ska Vi må imorgon. Jag ringer imorgon och kollar hur ni mår. Jag kommer må dåligt!" Jag svarade bara att det kommer inte vi. Då sa hon ung att " Åh ni får alltid skämmas över mig, nu är jag full igen" Och det var så skönt att bara svara "Ja, så är det" bara helt lungt konstatera. Vet ju att folk mest vill att man ska förminska situationen med att det inte gör något, knappt märks, inte är någon fara osv. Men jag ids inte det längre.
Annars måste jag få tala om hur fantastiskt det är att nykter kunna njuta av god mat! Säga vad man vill om delar av vår släkt, men det här med mat kan man sedan generationer tillbaka! Igår njöt jag nästan till tårar av varmrökt ripbröst, helstekt algfilé, smördegsinbakade rotsaker, varma hjortron! Allt så klart tillagat av värden med familj från grunden av eget skjutna eller odlade/plockade råvaror! Innan min nykterhet hade jag knappt ätit det, rört runt lite på tallriken för att det skulle synas men fokuserat sedan tidig kväll på vinet så matlusten förstörts. Bara suttit och längtat efter att gå ut och röka och att festen ska "komma igång" på riktigt så jag kan hälla i mig ordentligt. Uppskattar mycket annat nu i mitt nyktra liv. Hurra för det!

varma hjortron ♥♥♥ Med camenbert eller glass eller vispad grädde ?? Brukar köpa en hink med 70 % hjortronsylt ibland men den går åt så snabbt :-)) Och den är ju inte gratis härnere i landet :-(( Fan vad sugen jag blev nu !

vana

sist jag var uppe i norr,hos min bror i Umeå,o de bjöd på Hjortronpaj som smälte i gommens smaklökar...såååå gott,kan rekommenderas