Jag är så jäkla trött på mig själv och på alkoholen. Har alltid druckit regelbundet men senaste året oftast 5 ggr/vecka, på vardagar i stort sett aldrig mer än en halv flaska vin (måste kunna köra dagen efter) men mer på helger o dagligen på semester. Dricker aldrig så jag tappar kontrollen men blir ju klart påverkad.

Känner den senaste tiden att allt i mitt huvud kretsar kring alkohol och när jag ska dricka och hur mycket. Känner så mkt skuld o skam. Drömmen för mig vore att vara helt nykter men tänker (pinsamt) nog att det inte går att ha ett roligt liv nykter. Vad ska jag göra då? Samtidigt går ju hela livet åt till detta nu (mentalt) vilket jag inte alls vill, jag är 40 år och har det bra med hus, fantastiska barn och man och ett väldigt roligt jobb. Förstår inte varför jag är såhär. Eller ja jo det gör jag. Min mamma och alla hennes syskon var alkoholister så jag antar att jag har dåliga förutsättningar för att dricka. Helst av allt skulle jag vilja vara en måttfull person som så många andra men det verkar svårt. Min man dricker lika mkt som jag men jag tror inte han grubblar över det alls som jag gör och kan bara bestämma sig att nu ska jag gå in i en träningsperiod och avhåller sig då helt.

Är väl vid en punkt nu när jag måste förändra mitt beteende. Och jag vet att det bästa är att vara helt nykter en period.

Hej
Jag minns att du skrivit här tidigare, välkommen tillbaka. Såg att din första träd var redan 2019? Då är du inne på år 5 av att försöka dricka kontrollerat eller hoppas att du ska vara en måttlig person.
Att komma till insikt om att man måste förändra något i sitt liv är utmanande men också väldigt befriande (så småningom)
Ge dig själv den här chansen, ta tre månader till att börja med och låt kropp och hjärna läka, läs och skriv massor här! Kram 🤗

@Se klart när du skriver ut det så svart och vitt blir det ju väldigt tydligt, och otroligt ledsamt. Inser att jag misslyckas uppenbarligen sen flera år. Kan bara bli bättre. Tack! ❤️

Hej, vill bara säga att det verkligen går att lära om och hitta nya sätt att ha roligt på utan alkohol. Det gäller att hålla ut i början och minnas att man valt nykterhet för sin egen skull. När man verkligen bestämmer sig för att hitta glädjen utan alkohol så går det. Var nyfiken och unna dig annat. Njut av morgnar utan bakfylla och ett liv utan skam. Och jag har börjat älska att jag som nykter både kan vara på middag sent en lördag och ha energi och kunna njuta av söndagen. Mat, samtal, dans och musik är minst lika positivt nykter. Det kommer såklart svackor i nykterheten, men de går över. Håller med om att tre månader är bra att börja med. Och börja nu, det kommer aldrig ett bättre tillfälle.

DAG 1
Har suttit i bilen hela dagen från fjällen. Tror inte jag överdriver när jag säger att 75% av tankarna kretsade kring alkohol. När ska jag dricka igen? Jag kan ju inte va nykter för alltid för då blir livet tråkigt osv osv osv och så rundgång på detta i tusen olika teman.

Men försöker landa i att jag ivf inte dricker idag. Och kommer lägga mig nykter 🌟

Godmorgon
”Svart på vitt” är lite själva grejen med att vara nykter länge. Man suddar inte in verkligheten i dimma och hittepå- men tvärtom vad många tror- så blir livet bättre, roligare och mer genuint.
Gör precis som du gör- en dag i taget- och släpp tankarna på evigheten eller ”aldrig mer”. Det brådskar inte! Kram 🤗

DAG 2
Man kanske kan tycka att jag fuskar då jag igår drog igång med pregabalin igen för värk. Fördelen med dem är att man inte får dricka alkohol med dem. Jaja fusk eller ej. Idag är jag ivf nykter. Känns bra idag. Försöker o bara tänka idag o inget mer.

DAG 3
Jobbade för första dagen efter långledigt. Är så fruktansvärt trött, hade några flyktiga tankar på vin men de försvann. Ska äta och duscha o lägga mig tidigt o läsa. Nykter o känns bra, har inte haft så mkt tankar om nåt alls idag förutom
jobb,

Så är det söndag igen och det har gått över en vecka som nykter. Veckan har varit hemsk då en nära anhörig dog plötsligt. Men nykter har jag varit. Livet känns lite allmänt tufft just nu men jag tänker fortsätta vara nykter en dag i taget. Inget hade blivit bättre nu av att jag drack. Är knappt sugen heller men tänker på alkohol till sommaren eller andra sammanhang men tänker inte ta den frågan om hur jag ska göra sen nu. Nu ska jag ivf vara nykter. Ta hand om er där ute, livet är verkligen skört ❤️

@Jempa123 Beklagar sorgen ❤️ Vilken chock. Vid starka känslor gör sig suget påmint, då gäller det att än hårdare bevaka sina intressen. Som nykter har man bättre förutsättningar att klara av allt.

Kram 🐘

@Jempa123 Beklagar sorgen❤️. Tänk vad bra att du håller dig fortsatt nykter trots den hemska händelsen. Det går att hantera på ett helt annat sätt än om man dricker och bedövar. Att tänka på sommaren kan skapa mer oro och sug, det är långt dit så du hinner med att ta ställning till det senare. Fokusera på mer här och nu och var stolt över varje dag som nykter. Bra jobbat! Sköt om dig❤️