Jag jobbar hemifrån och dricker på morgonen. Har familj som inte är hemma på dagen. Mannen vet inget och av olika skäl kan jag tyvärr inte ta stöd av familjen. Jag måste dessvärre fixa detta själv.

Jag vill inte längre vara utom kontroll. Vill inte behöva smussla med flaskor. Inte känna smaken av alkohol i munnen. Vill känna mig fri, att jag har kontroll och har valt att inte dricka.

@Stoppnu Välkommen hit! Här kan du skriva av dig och få stöd och pepp.
Varför du dricker är såklart svårt att svara på, men det är många här som har eller haft andra problem än själva drickandet. Men det är inte omöjligt att sluta dricka alkohol för det. Snarare blir det lättare att ta itu med de andra problemen senare...
Det jag tänker på dock är att du skriver att du inte kan ta stöd från familjen.
Det låter svårt. För vi behöver ju alla någon att kunna dela våra tankar med. Inte heller är det troligt att det inte märkt något. Kanske de bara inte vill säga något?
Att smussla och ljuga mår man inte heller bra av. Många som har ett beroende känner en stor skam, men oftast är det vi själva som är de hårdaste. Andra kan ofta ta det hela lite mer "normalt".
Jag tycker du ska överväga att prata med någon närstående (åtminstone en vän). Kan du det så kommer du att känna dig lättad. Skammen försvinner också ganska snart, när man slutar dricka. Det är ofta alkoholen som ger dig ångest. Samtidigt blir det ett hinder för fortsatt drickande, när man bestämt sig och berättat.
Men går det absolut inte får du använda oss som bollplank :)
Välkommen som sagt, du är inte ensam i detta! :)
Skriv och läs mycket här, det hjälper de flesta. :)

Tack för pepp Amanda 😊. Idag ska jag vara urte och köra hela dagen. Privata ärenden och på ett kundmöte så kommer inte kunna dricka. Det är de dagar när jag är på hemmakontoret som vinflaskan åker fram. Direkt på morgonen 6.30 när mannen åkt till jobbet. Det är flera dagar i veckan. Jag dricker den på ett par timmar och har oftast nyktrat till när han kommer hem vid 16.30. Jag vill så gärna bryta den ovanan. Idag blir en bra dag.

@Stoppnu Har du kollat på Alkoholprogrammet? Det ger ett bra stöd och en massa tips för hur man kan sluta dricka.
De rekommenderar tre månaders uppehåll till att börja med.
Tre månader kan verka långt när man är beroende, men du kan ta det stegvis. En vecka i taget, eller en dag i taget. Det som händer är att suget försvinner (nästan helt), du återhämtar din kropp och även hjärnan. Skönt och viktigt. Samtidigt hämtar du krafter för att lösa dina andra problem. Kanske ditt drickande är en flykt? Eller för att något saknas i livet?
Alkohol kommer aldrig att ge dig det, men som nykter kan du analysera det hela, fatta beslut och göra ditt liv bättre. Jag håller tummarna! :)

Tack Amanda för ditt engagemang och svar, jag försökte det för 9 månader sen men ovanpå allt annat hade jag inte styrkan att genomföra det. Jag är ingen quitter men med mycket på jobbet och privat prioriterade jag bort mig själv. Jag ska titta på det igen. Vill berätta att jag varit körandes till olika kundmöten sedan jag skrev i forumet förra onsdagen vilket innebär att jag varit nykter sedan dess. Idag är första dagen på hemmakontoret och jag ska inte dricka idag. Jag tror att jag märkt att jag varit mer alert under denna nästan hela nyktra vecka (onsdag-måndag). Har haft huvudet med mig mer än jag brukar. Men kämpar nu mot suget och ska öppna datorn och börja jobba för att få distraktion. Kommer inte att sätta mig på kontorsrummet utan jobbar vid köksbordet istället så att jag slipper sakna vinglaset på skrivbordet. Idag blir en bra dag ✨👋.

Hej Stoppnu,
Jag kan verkligen känna igen mig i din situation. För mig började problemet med att dricka alkohol redan på förmiddagen under pandemin när jag jobbade hemifrån i princip varje dag i 2 år. Gjorde som du, drack tidigt på dagen så att jag var nykter när min fru kom efter sitt jobb eftermiddagen.
Det jobbiga är som du nämner den jobbiga känslan av svek av allt smusslande och ljugande om mitt drickande inför min fru. Jag har erkänt att jag har problem, vilket hon redan naturligtvis anat. Jag har dock inte berättat att jag börjar redan på morgonen utan jag brukar fortsätta med några glas framför Tv:n. Jag har annars ett bra stöd av henne och hon vet att jag försöker kämpa för att sluta dricka.
Skönt att läsa här på forumet att man inte är ensam om problemet och att det går att sluta till slut för många.
Vi får kämpa på!