@Charlie70 Min yngsta dotter är extra-matte till Emil. Hon är så glad och stolt över honom att hon nästan spricker 🤩 Är hon med så vill hon hålla i kopplet och håva in allas beröm för vilken fin hund hon har. ”Min hund, jag är extra-matte.” Och jag delar så gärna med mig. Emil visar tydligt att han tycker om henne - hoppar och studsar glatt när de träffas. Han är reserverad mot andra normalt.

Sen är han lite för bångstyrig, och väldigt stark, för att hon ska kunna rasta honom, men korta stunder när jag också är med och det inte finns något folk i närheten funkar. Min förra mellanpudel kunde hon rasta utan problem, dock fanns jag alltid med några meter bakom för säkerhets skull. Just hundmöten var en risksituation, liksom trafik.

När hon sover hos mig ser jag till att hon blir fredad i tv-rum och sovrum med hjälp av kompostgaller. Hon förstår inte att det inte räcker att säga åt honom att inte göra si eller så. Hon kan tycka att han blir lite väl närgången ibland osv. Men med kompostgaller till tv-rummet kan han släppas in eller stängas ute på en nivå som funkar för henne.

Och tycker du inte om stanken från kattlåda och hår överallt så kan jag rekommendera pudel eftersom de inte fäller. Finns i olika storlekar från mini (toypudel) till största storpudel (även kallad kungspudel). Jag hade en mellanpudel innan (cirka 10 kg) och den är lagom för småbarnsfamiljer. Kräver inte jättemycket rastning. Min storpudel kräver mer än jag pallar med just nu, men vi ska börja cykla dagligen till våren.

Kram 🐘

-14 kg totalt idag, tjoho! Det är det jag lägger mitt allra mesta krut på just nu - göra matlådor, planera måltider och logga allt jag äter. Plus hundpromenader. Snittar strax över 10.000 steg dag/vecka nu, utan att ha speciellt ont i knäna. Varje kilo minus avlastar knäna.

Jag är sjukt motiverad att fortsätta ett tag till med diktandet, den 17/1 blir det tre månader. Då slutar jag kanske med buljongdagarna men fortsätter med matlådor och att logga allt jag äter. Undantag är okej, men inte uppsökande undantag utan det ska vara att jag blir bjuden. Blåbär och lättvaniljkvarg är numer mitt kvällsmys om jag känner mig sugen. Jag vill inte ramla i choklad- och glassträsket igen.

Annars är det bra med barnen, min mamma, hunden och jobbet. Det rullar på. Vi ser fram emot våren nu, med ljusa kvällar och hundpromenader där man kan höja blicken och njuta lite. Njuter gör jag dock av den gnistrande vita snön och just idag ska det bli riktigt soligt 😎

Ett besök hos optikern blir det idag också, eftersom min hund lyckas riva av mig glasögon så de blir hoppsan hejsan och jag är inte byxad att korrigera tillbaka dem. Ska beställa ytterligare ett par progressiva med mer stabil båge, och få de andra korrigerade tänkte jag.

Min plan är att från och med den här veckan köra till jobbet mån, tis, tor. Det får bli månadens utmaning.

Kram 🐘

@Andrahalvlek jag trodde du menade viktandet! Grattis i vilket fall. Jättebra att du nu är så besluten och har kommit så långt! Må det fortsätta. Det är verkligen underbart att känna hur mycket lättare det är att röra sig med mindre att släpa på. Kan du ha hunden med på jobbet eller hur gör du? 🙂

@Geggan Jag jobbar hemifrån förmiddag, tar två timmars lunchrast, och jobbar från kontoret på eftermiddagen. Sex timmar är han själv. Varje gång jag kollar i webbkameran sover han gott på hallmattan 😴

Kram 🐘

@Andrahalvlek Grattis!🥳 14 kg! Wow! Och att du kan gå så långt utan att få ont i knäna, så härligt! Efter så lång tid är det ju också en god vana och sen sätta ännu en ny vana när du slutar med buljongen. Bra gjort!❤️

@vår2022 Tack ❤️ Det går ju stegvis neråt, men det måste ju förstås göra enorm skillnad för knäna. Hade jag hängt på mig 14 kg nu så hade jag märkt hur tungt det är. Min hund på 21 kg orkar jag knappt lyfta.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Ja, prova lägga på 14 kg bara för att känna tyngden och skillnaden😁. Oj, väger den lille redan 21 kg! Mina väger runt 14 kg, så du skulle kunna prova en av mina som tyngd😂

Livet halkar fram, bokstavligt. Livrädd för att ramla och få fraktur. Jobbar och går ut med hunden, lagar matlådor, besöker dottern osv. Inget speciellt att dryfta. Men jag mår bra ❤️

Kram 🐘

@Andrahalvlek Nu får man ju inte göra reklam här , men det finns ett svenskt företag som uteslutande producerar skor med dubbar, deras logga är en lite insekt. Jäkligt bra skor. Inomhus på klinkers eller polerade stengolv kan de vara lite hala, men utomhus 💕💕💕. Du kan inte halka! Inte ens om din "stora svarta best" får för sig att rycka i kopplet! Rekommenderas!

mvh
Onkel F

@Andrahalvlek Vet inte var du bor, men idag snöar det och blåser utanför mitt fönster. Broddarna blir säkert utmärkta, men var försiktig så att du inte blåser omkull istället :) Din hund blir säkert gladare av att du inte behöver tassa fram i långsam fart!!

@Denlillamänniskan Riktigt busväder här idag. Inställda tåg och färjor. Själv ska jag köra till dottern ikväll, tre mil tur och retur. Men jag får köra långsamt. Inga dubbar på däcken, men på dojjorna är det toppen! Min hund är helt oberörd av väder och vind, en riktig ur-och-skur-hund.

Kram 🐘

Ja kör försiktigt! Som den nyblivna bilföraren jag är så är det skönt att vi inte ens använder bilen till vardags- det här vädret är på gränsen för en rookie. Fin kväll till dig, kram 🤗

Jag gillar att köra när det slirar lite, under kontrollerande former. I tio år jobbade jag kvällstid fram till midnatt och åtskilliga nätter fick jag köra väldigt långsamt och bitvis hålla koll på snöpinnarna. Bra däck är en billig livförsäkring. Och det var faktiskt hyfsat uppkört igår kväll, dock inte plogat.

En sak förundrar mig, som bott i skogen i 14 år. Stadsbor är synnerligen ovana vid snö. När man bor i skogen finns det en viktig regel: Snön måste bort direkt, för imorgon kan det frysa. Har man parkerat sin bil på gatan måste man skotta fram den och flytta den så att snöröjarna kan rensa på gatan. Förstås. Men så ser det inte ut här vid städerna vid kusten, där de får snö var femte år på sin höjd.

Själv flyttade jag på min bil igår så att bostadsbolaget kan snöröja p-platsen så att jag kan ställa mig där ikväll. Och sen tycker jag faktiskt att det räcker med snö nu. Jag gillar vinter, men snön kan hålla sig i skogen så att man kan gå ut och njuta av den 🤩 Jag gillar att årstiderna blir lite ordentliga, som de ska vara, men för mycket och för lite skämmer allt.

Kram 🐘

Hej! @Andrahalvlek, kände bara för att titta in på din sida. Tycker att du brukar skriva rätt så trevligt och faktiskt även lite inspirerande. Har så sakteliga försökt att börja med lite rutiner hur det nu går. Rutinen med att fokusera på nykterhet fungerar då ännu klockrent vilket man är tacksam för. Går ännu inte direkt efter klockan generellt, utan försöker mer att gå efter känslan i stunden och den säger väl i stort samma sak som experter på livsstil brukar säga. Ja, att en någorlunda fast tid för sömn och naturliga tider för intag av vettig kost är bra. Siktar nu närmast på att göra mig lite varm choklad nu när det är så kallt ute. Sitter och dricker ett glas med kosttillskott med en massa diverse vitaminer av alla slag. Hoppas att du får en fin lördag kompis.
Ha det gott!