Det är så det blir tror jag. Har man druckit tillräckligt lång tid fungerar det inte längre när man använder alkohol som medicin mot tristess, ångest, stress eller vad det än är. Då är det dags att hitta en ny strategi. Det går att koppla av på andra sätt. Jag trodde länge att jag hade svårt att somna utan alkohol. Det går utmärkt. Så Johan79 läs lite härinne i Förändra ditt drickande så får du lite tips på hur man går vidare.

AMEW

Bipolär sen 30 år. Högfungerande, Bra jobb, bra betalt, lever i en mycket kärleksfull relation. Bor bra, sommarställe etc.
Dricker en halv flaska vodka varje kväll, börjar behöva mer. Ett helsike att arbeta hemifrån. Idag började jag klockan 12. Det innebär att jag måste fylla på under kvällen. Min man jobbar också hemma men mer skift så han jobbar på kvällar. Äter antidepresssiva men det hjälper inte. Är 61, förhoppningsvis lever jag inte så långe till.
Har alltid varit duktig och arbetat och uppfostrad tre barn som det går väldigt bra för. Men nu är jag utarmad, trött, ledsen, vill inte leva längre, Alkohol är verkligen det enda som hjälper mot sorgen, ledsenheten, oron och ångesten. Jag tycker jag har varit strak och duktig men det räcker nu. Barnen klarar sig själva och när man är död kan man väl inte behöva ta ansvar mer.......

Vin Santo

Många här som kämpar skall du veta. Vi försöker peppa varandra att komma vidare.
Börja och skriv din historia här så skall du se att många vill peppa dig!
Lycka till!

Li-Lo

Den här tråden startades av vindruvan06 för ett halvår sedan och har haft lite sporadisk aktivitet. Så kan det vara och det är naturligtvis helt okej.

Nya användare, precis som du AMEW, börjar ofta genom att svara i en befintlig tråd. Något slår an, en kan känna igen sig eller bara vilja vara ett stöd. Vi brukar rekommendera nya användare att start en egen tråd, speciellt om det en förmedlar berör och andra användare vill ge stöd. Det blir enklare för såväl tråd-startaren och andra användare att hitta tillbaka.

Ditt inlägg MAEW, är så starkt och drabbande i sin uppriktighet. Du skriver om trötthet, inte bara på att dricka alkohol utan på själva livet. Det kan väcka oro och det väcker ofta en önskan om att vilja visa stöd precis som Vin Santo skriver.

Du gör såklart som du vill och kanske tog det på kraften att skriva det inlägg du skrev? Vill ändå uppmuntra dig att starta en tråd. Kanske har du redan sett att andra upplever eller har upplevt liknande livsleda som du beskriver.

Om du undrar något är du välkommen att skriva till oss i admi under fliken "fråga".

Vi finns här
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Hej å välkomna alla. Kul med många nya namn.
Vi är ett blandat gäng "här inne" med båda lite gamla rävar och nya som fattat en kärlek för gemenskapen här i våra olika eländen. Det skönaste med att börja skriva och läsa här är att man så fort hittar själsfränder och kopior av sig själv. Kan vara lite svårt ibland att komma in i en tråd men det är bara att skriva på så lossnar det fort.

Läser om många inlägg här angående ångest, nedstämdhet, sömnsvårigheter, antidepressiva som inte fungerar.
Börja med att intala er en sak. Alkoholen föder alla dessa måenden. Att säga jag dricker för jag har sån ångest eller är så deppig är tyvärr som att säga "jag stannar i sjön för att det är så blött och kallt när jag går upp"
Man måste gå upp ur sjön för att kunna torka och komma in i värmen.

Sen är det nog mer regel än undantag att man har flera och kanske tunga bakomliggande orsaker till varför man börjat dricka och man har säkert haft problem med såna här saker även innan alkoholen. Men det är omöjligt att reda ut detta med alkohol som hjälp, det är EXAKT som att slänga ris på elden.

Att jag säger detta är såklart ingen lösning men det är en otroligt viktig vetskap.

Känner igen mig helt . Började köpa hem öl eller något gott varje dag när jag bodde hemma och fyllt 20 år . Sen blev det till en vana . Föräldrarna reagerade på att jag kom med systemet kassar ofta , men tänkte för mig själv att jag är ju myndig och gör vad jag vill .

Kort därpå började jag med droger som extacy, Kokain , tjack och cannabis . Körde på några år tills jag bestämde mig för att berätta för min chef efter en hård helg med världens ångest efteråt .

Efter samtalet med chefen fick jag hjälp hos en drogterapeut och var nykter från allt i 2 år .

Sen flyttade jag hemifrån och började köpa hem mini flaskor med vin från bolaget . Sen blev det vara mer och mer . Nu har jag druckit i princip varje kväll i 2 år . Och röker cannabis gjort i 6 månader ungefär för att slappna av och sova gott på kvällen .

Har nu börjat oroa mig för att kroppen kommer ta stryk om jag fortsätter såhär som jag gör . Men jag vet hur jobbigt det var att sluta sist , så jag skjuter upp det hela tiden .

Jag vet innerst inne att det bästa är att berätta för nära och kära . Men det är så jobbigt för att när jag var nykter där i 2 år kände jag mig alltid utanför vid sammanhang där andra drack . Har säkert mycket mer att skriva om det här men det får räcka 😁🙈

Hej jag är ny här. Är man alkohol beroende om man dricker mitt i veckan när man har haft en dålig dag på jobbet? Ibland har jag haft en väldigt dålig dag och när jag kommer hem och tar mig några cider eller lite Whiskey så mår jag genast bättre. Vart går egentligen gränsen för ett beroende? 🤔 Det är ju inte bra att jag "söker" tröst med alkohol.

@Anonyma_lilla.jag
Hej o välkommen hit.
Du kanske inte är beroende nu om du inte hållit på med det så länge.
Det är dock en farlig väg att gå, du vänjer kroppen med alkohol, man bedövar det jobbiga med alkohol som sedan leder till ångest. Det går att varva ned på annat sätt, promenera, träna eller kolla film. Försök att sluta med det innan det eskalerar.
Ha de fint

@Anonyma_lilla.jag Alkoholens första drag är bedövning. Det är alltså inte som många tror att man blir gladare och piggare.
Det är snarare så att vi bedövar den del av hjärnan som har hand om koll och kontroll och då säger vi och gör saker vi annars inte skulle ha velat eller vågat.
Man bedövar alltså hjärnan, och det är säkert därför du använder alkoholen. För att du blir avstressad. Känner inte av stressen på samma sätt.
Problemet är att det kommer att krävas mer och mer alkohol för att få samma effekt. samtidigt som du hela tiden blir ännu mer beroende och riskerar olika skador.
Alkohol är alltså ingen varaktig eller stabil lösning, tyvärr. Om du fortsätter med alkohol så kommer det att med tiden öka ångesten, oron, stressen med mera.
Du måste hitta andra sätt att stressa av, promenader, lugn musik, läsa, allt som kan vara avstressande rutiner.

Lycka till :)

Jag känner igen mig i allt som skrivits. Dricker vin direkt när jag kommer hem. På helgerna kan jag starta tidigt ibland redan vid 12. Köper min alkohol på olika systembolag för att inte bli igenkänd. Har också beställt på nätet, då får man det hemkört. Beställer 20 flaskor åt gången. Tänker också på hur mycket sjukt pengar jag lägger på A. Jag hade för länge sedan kunnat betalt av min lägenhet om jag lagt dem på amortering. Helt sjukt!!

@Hilda64
Hej o varmt välkommen hit.
Din berättelse är mycket vanlig och jag känner igen mig mycket.
Försök att bryta detta innan det eskalerar det är dock svårt att minska eller sluta själv.
Jag har varit med här länge men ännu inte lyckats. Förra året kunde jag hålla mig i nästan 8 månader med hjälp av aa och mådde så himla bra men något gick fel. Är ett kämpande men allt är bättre utan A.
Ta hand om dig✌️

@Lilleskutt65 Ja det blir bättre, men kan ta från en till flera veckor. Ha tålamod.
Långa promenader eller annan träning kan ev hjälpa dig.
Alkohol skapar ångest och oro, så det är ingen hjälp i längden. Försök bara vänta in att hjärnan blir återställd. 🙏🏻❤️

@knickan Precis!! så känner jag. Jag känner inget på dagarna, tränar och allt. Men när jag ska börja laga mat på kvällen så känner jag att guuuud vad skönt att knäcka en öl eller ha ett glas vin bredvid. Nu är det så varje kväll och jag märker att blir lite seeg på morgonen och jag tror jag sover sämre...
Känner varje morgon att jag inte vill dricka ikväll, men när jag kommer hem från jobbet .... så kommer suget.

Funderar på hur jag kan bryta mönstret... ska jag gå och träna efter jobbet ? Men det går ju inte jag har ju familj som vill att jag kommer hem och gör mat och umgås...
Ska jag förbereda mat dagen innan och på kvällen köra ett träningspass hemma .....det snurrar i huvudet av ideer.

Någon som kommit på ett bra "hack"?

@Halihalå Eftersom du känner dig "lite seeg" på morgonen så är det kanske så att du inte bara tar EN bärs eller ETT glas vin?
Det är väldigt sunda tankar du lyfter upp. Mitt råd är att dra i handbromsen ordentligt vad gäller alkoholen.
Sen tänker jag inte ge fler råd. Jag är övertygad om att du hittar andra alternativ vid matlagningsdags!
Ta hand om dej och din familj!

@Ostrukturerad Nej du har fel. Helt fel. Sammanhållen journalföring kräver ditt samtycke. Kan och andra sjukvårdsinrättningar har inte tillgång till din journal hos en beroendemottagning.

Hej @Halihalå och välkommen till Alkoholhjälpen! Vad fint att du fick inspiration att skriva här. Det var någonting som du verkligen kände igen och det ville du dela med dig. Det är ett steg på vägen till förändring, att prata och skriva om de tankar man har kring alkoholen.

Samtidigt är det här en gammal tråd och vi uppmuntrar alla att starta sin egen tråd och berätta om sin situation. Du bestämmer förstås hur du vill göra, men om du vill starta en tråd kan du göra det här: https://alkoholhjalpen.se/node/add/forum?forum_id=0.

Hoppas du hittar mycket hjälpsamt här!