Ska imorn försöka inleda en vit månad för att försöka dricka mer måttligt framöver. Senast jag var vit en längre period va när jag väntade min yngsta dotter för 11 år sedan. Är nervös för att misslyckas och undrar om det är någon annan som är på G med en hit månad eller precis startat en, kanske kan man stötta varandra🙏🏼

@Willow Det kan vara en ide att även ta hjälp av alkoholprogrammet Stöd. De har många tips . Dock rekommenderar de tre månader ifall man siktar på att bli måttlig. Detta för att hjärnan ska hinna återställa sig..
Men alla uppehåll är såklart bra. Hoppas du hittar någon att ta följe med. Har du kikat under de andra forumdelarna? Kanske finns någon där?
Lycka till! Och skriv och läs mkt på forumet, bara det har hjälp många! Själv nykter sedan elva månader och saknar inte alkoholen…
Men minns hur svårt jag hade att klara en vit månad innan….
Kram❤️🙏🏻❤️

@Amanda L ja jag har ju som förhoppning att den vita månaden blir till flera, men måste ställa rimliga mål annars vet jag hur jag funkar(känns gör ouppnåeligt och jag skiter i det🙁).
Va härligt att du har varit alkoholfri i 11 månader, wow! Bra jobbat👏🏼. Har kollat runt en hel del på forumet och det ger stöd å pepp bara det🙏🏼

@Willow och @Justidagärjagstark
Heja er! Hoppas ni kan stötta varann och uppnå era mål.
Självklart ska målet kännas uppnåeligt och möjligt. En del tar ju bara en enda dag i taget! ”Just idag ska jag inte dricka…”.
Huvudsaken det funkar.. Och det verkar vara väldigt olika.
När jag försökte ha vita veckor eller månader tidigare så var det väldigt svårt. Jag väntade bara på att tiden skulle gå så att jag kunde börja dricka igen. Och jag använde inte tiden till någon förändring av mig själv eller mina tankar.
När jag slutade dricka för elva månader sedan så satte jag upp ett första mål om tre månader, men innerst inne tänkte jag försöka sluta dricka. Det konstiga var att detta (för mig) blev mycket lättare. Det kändes som jag ville skapa något nytt. Jag läste flera böcker om hur alkoholen påverkar hjärnan och liknande.
Jag började träna och göra förändringar. Alkoholen började bli mindre viktig.
På något sätt funkade det helt annorlunda.
Jag tror det finns många vägar och jag hoppas ni hittar er, det finns flera sätt som folk har lyckats på här.🥰❤️