@Polerad 28 dagar. Precis som en inläggning på klinik enligt Hollywoodfilmer na iaf. Vi är duktiga!
Blodprovet kommer säkert gå fint nu när du hållit upp! Tänk positivt!
Sötsuget har drabbat mig stenhårt, tydligen så är det här för att stanna. Kanske borde ta tag i det där med. Fast samtidigt så känns det fullt lagom och rimligt att försöka låta bli en sak i taget liksom. Säger hela tiden att jag kan ju inte sluta med allt. Vilket väl är just vad man borde. Kaffet ställer till det säger du? Ja koffeinfritt är ju inget alternativ, det är ju lite som att kyssa en kusin 🤪🤣

@Grävling Nu är månadsskiftet här, vi är verkligen duktiga! Jag tror att det är bara att ta en sak i taget. Socker är inte bra för kroppen, men det är definitivt mycket bättre än alkohol! Jag tänker på samma sätt med kaffet, så länge det inte går ut över sömnen dricker jag så mycket kaffe jag vill. När kroppen och knoppen har stabiliserat sig kan jag börja tänka på att återgå till normal konsumtion av koffein, men inte just nu.

Jag lämnade blodprovet för en timme sedan, nu återstår en nervös väntan på några veckor.

@Polerad precis. En månad blankt! Så jäkla enkelt! Det gjorde vi bra! Nu tänkte jag fortsätta lite till. Idag ska jag iaf inte dricka. Inte idag inte! 😁 håller tummarna för att blodprovet ser bra ut då. Själv väntar jag nervöst besked om en annan påtagligt negativ konsekvens av mitt drickande men kan inte skriva för mycket detaljer utan att riskera anonymiteten vilken jag tycker är skön för den gör att jag törs skriva lite mer öppenhjärtat.

@Grävling Ja, jäklar vad duktiga vi är! Det är tur att vi kan klappa varandra på axlarna! Precis som du är jag lite nojig med min identitet. Även om AH är anonymt har vi inte en aning om hur duktiga de är att skydda vårt data, och personligen skulle det vara mycket illa om det kom ut i offentligheten hur illa det varit (är) med mitt missbruk.

Anonymiteten är helt avgörande för att min närvaro här på AH. Å andra sidan undrar hur det gått om jag skulle försökt att klara detta utan att prata med människor i samma situation som jag.

Blodprovet... Det blir som det blir, nu är det utom min kontroll. Jag har i varje fall gjort vad jag kan. Jag tror att jag klarar gränsen för att behålla körkortet, men jag tror inte att jag har tillräckligt bra värden för att slippa fler kontroller. Jag försöker se det positivt, det hjälper definitivt till med motivationen att hålla sig nykter.

Jag har all förståelse för att du inte vill dela med dig detaljer av vad som hänt/händer. Oavsett hoppas jag att det löser sig!

Nu tar vi hand om februari också! Jag ser fram emot ytterligare en nykter månad, men det blir en dag i taget!

@Grävling Grattis till en månad!🥳 Bra jobbat! Härligt att du ser fram emot även en nykter februari, ju mer tid som nykter desto bättre återhämtning och balans i hjärnan. En dag i taget!

Ha det gott!❤️

@Polerad

Instämmer i hyllningskören och gratulerar till en fin start på året!

Har läst någonstans på forumet att efter fyra veckors nykterhet syns inga spår av alkohol på ditt blodprov. Jag håller tummarna för att det stämmer!❤️

Även jag har haft stor hjälp av forumet. Anonymiteten gör att man kan vara brutalt ärlig. Har insett att vi är många i samma båt och att det går att förändra sina ovanor.

Allt gott!❤️

Hej @Grävling och @Polerad och alla andra här i tråden. Jag vill ansluta mig till er och önska stort grattis! Härligt att höra att det har gått bra med vita perioder! Det krävs en beslutsamhet och bra strategier för det, heja heja!

Jag vill också hoppa in här lite för att svara på er oro om säkerheten på siten. Det är klokt att vara medveten om vilken information som finns om oss på olika platser, det är bra att vara försiktig. Samtidigt vill jag också säga att vi tar säkerheten på Alkoholhjälpen på väldigt stort allvar. En anledning till att den här webbplatsen inte ser så snygg ut och inte har så många moderna funktioner är just att vi prioriterar säkerheten. Om ni nånsin ångrar att ni delade viss information om er själva kan ni dölja meddelandet med funktionen "Dölj" eller kontakta oss via frågelådan (https://alkoholhjalpen.se/fraga) så hjälper vi gärna till!

Allt gott!

@Nell
Tack för informationen! Anonymiteten har gjort att jag vågat skriva och läsa här. Det i sin tur har hjälpt mej enormt mycket genom min första nyktra månad!❤️
Tänker att jag nu skulle vilja ta hjälp av era program. När tror ni att de kommer igång?

Allt gott!

Vad härligt att höra att det varit hjälpsamt @Stora Loppan, och grattis till dig med till din nyktra månad! Programmen är verkligen efterlängtade! Både av er, har vi märkt, och av oss. Jag vågar nästan inte skriva när de kommer igång, eftersom jag inte vill lova för mycket. Men det vi tror är att de kommer att vara tillgängliga under det första kvartalet. Håll i, håll ut, och håll utkik!