Jag har fastnat och kommer inte vidare i mina tankar märker jag. Ringde 1177 som rekommenderade alkohollinjen. Är det någon anhörig som ringt dit eller tagit hjälp av psykolog på nätet för att få hjälp, tänker främst på medberoende. Fick du den hjälp du behövde i så fall?

Mitt råd är att bara prova. Ta steget och prova.
Det behövs ju att man är öppen och faktiskt vågar be om hjälp och är helt ärlig.
Det värsta som kan hända är att man avbryter om det inte känns bra.
Förstår att det känns som ett stort steg och läskigt, jag kände samma men det känns så bra när man väl tagit de modiga stegen och bett om hjälp och vågat berätta hur man innerst inne mår.
Kram

@Snödroppen Tack. Bokade ett samtal i morgon bitti, är ju bara att avbryta som du skriver. Ångesten över mitt medberoende är alltid värst på morgonen och förmiddagen. Senare på dagen känns det bättre, särskilt nu när han varit nykter i en vecka.

@gladpålåtsas
Jag har tagit hjälp av psykolog på nätet. Inte för mitt tidigare medberoende, men ändå som en konsekvens ur det tidigare medberoendet. Jag sökte faktiskt hjälp hur jag skulle tänka kring en relation när jag var redo att träffa en man.
Tidigare har jag alltid blivit vald. Och den här gången ville jag välja.
Hon jag pratade med var underbar. Genom Mindler. Det finns en lista över kompetenser.
Lycka till!

@Snödroppen @Självomhändertagande Ett första samtal är gjort, det känns mest dränerande just nu, grät mig igenom hela samtalet. Men nu har jag gjort något annorlunda för min egen skull i alla fall, i väntan på hans nästa fylla.

Jag tänker att det inte alls är konstigt att det känns dränerande @gladpålåtsas. När allt svårt vi tryckt undan, förnekat och burit på under lång tid ska upp till granskning behöver det nog få ta energi💗