Mitt första inlägg, jag är så trött på alkoholens roll i mitt liv, jag upplever som att allt kretsar runt när jag ska få dricka igen. Jag dricker helt ensam, inte så att jag blir redlös men upplever att jag är konstant bakfull, mer eller mindre. Ett sent möte på jobbet gör mig nervös, ska jag hinna dricka några glas när jag kommer hem eller blir det för sent ? En intressant kurs, föreläsning lämnar jag lite tidigare om det blir försent att dricka mina glas osv, jag är ini märgen trött på det här, men trots det känns det oerhört tufft att tänka mig ens 1 månad utan alkohol, var tar min guldkant vägen då ?

Hej! Är också ny här och känner som du, så trött på att alkoholen ska få styra och ha en sådan central roll i ens liv. Vi peppar varandra och hjälps åt 😊 att börja skriva här är ju ett första steg i rätt riktning 👍

@Dimma @Blidenjagvillvara77 Välkomna hit! Vad bra att ni vill göra en förändring i livet kring alkohol när det gör livet så mycket svårare. Jag var också så trött in i själen på att alkoholen styrde mitt liv. Allt kretsade kring när, var och hur jag skulle hinna få mitt vin. Det tog över. Jag fastnade i ett beroende, liksom min hjärna som hade blivit kidnappad av alkohol. Alkoholen förde med sig en grå och trist tillvaro, ångest och skam. Den drog in mig i en alkoholbubbla där prio var att få dricka mitt vin. Jag trodde att det var min guldkant, men det var min beroendehjärna som intalade mig det, för att jag inte skulle komma på tanken att sluta dricka.

Jag lyckades dock att ändå sluta dricka och har varit nykter i snart 2,5 år. Mitt liv vände och blev en guldkant på riktigt, utan alkohol. Ta en dag i taget, inom en vecka så har den värsta abstinensen lagt sig. Ångesten och skammen som alkoholen för med sig avtar. Hjärnan börjar återhämta sig från alkoholen och tankarna klarnar. Tänk vad skönt att leva sitt liv och kunna vara den som styr sina handlingar. Tänk vad skönt att vakna nykter på morgonen och kaffet smakar så gott. Det är så värt att leva nyktert och må bra!

Ta stöd av varandra, det går lättare när man pushar och hjälps åt!💪💕

8 dagar utan alkohol, och jag klarade gårdagskvällen fast jag var en tråd ifrån att öppna en flaska, lyckades bemästra tankar som : Jag kan börja imorgon , jag har inte druckit på 8 dagar.. men jag klarade det !!! Är så glad för det idag :)

@Dimma När du beskriver alkoholen som en guldkant, så är det nog din kidnappade hjärna som håller fast vid drogen. Då "måste" den ju beskrivas som något fint och härligt. Men är det verkligen så?
Så här beskriver du ditt liv just nu:
"....jag är så trött på alkoholens roll i mitt liv, jag upplever som att allt kretsar runt när jag ska få dricka igen. Jag dricker helt ensam, inte så att jag blir redlös men upplever att jag är konstant bakfull, mer eller mindre. Ett sent möte på jobbet gör mig nervös, ska jag hinna dricka några glas när jag kommer hem eller blir det för sent ? "
Fortsätt kämpa för att bli fri från denna drog. Jag tror ditt liv kan bli så mycket bättre. Tips: Läs gärna Annie Grace bok Tänka klart, den ger många bra insikter om hur hjärnan funkar.
När man förstår det, blir allt mer begripligt.
Även "Skål tamejfan" tyckte jag var både rolig och mkt igenkänning.
Hans slutsats behöver man inte dela, alla gör på olika sätt. Ska inte spoila vad :)

@Dimma Bra jobbat med 8 nyktra dagar och att du kunde stå emot att öppna flaskan!💪. Kämpa på en dag i taget! Något som funkat på mig är att fokusera tankarna på positiv saker med nykterheten, tex på hur skönt det är att vakna nykter på morgonen, pigg, fräsch och med mindre ångest. När sug kommer är det bar att aktivera sig med något och dricka massor av vatten. Jag hade alltid en flaska bubbelvatten från min sodastream i min närhet😁. Tänk på hur härligt det ska bli att möta våren nykter, känna alla dofter, höra alla fåglar sjunga och se hur det blir grönare. Man ser, hör och känner lukter bättre som nykter😄.

Bra jobbat, fortsätt så!💕

Hei! @Dimma, grattis med din motstånds förmåga. Du kvalificerar som medlem i motståndsrörelsen ;-) . Efter några dagar utan, blir motivatiioen också att inte pajja streaken, man vill ha sin trackrecord intakt.