@Flarran Har du märkt någon skillnad de dagar du tränar? Själv hade jag en sån där klocka som mäter puls etc. Den visade även sömn. Det blev en halvtimme mer när jag hade tränat visade det sig.

Håller ju på med blodtrycket nu. Testar en massa saker för att se vad som gör utslag över längre tid. Idag ex sprang jag och testade före-efter. Det blev samma om jag såg till att djupandas innan. Högre när jag inte gjorde det.

Alltså det jag är ute efter. Kan du göra saker mer systematiskt för att komma fram till vad som ger resultat?

Hejsan! @Lora, kan väl inte direkt påstå att jag tränar så värst ofta. Men de gånger jag får för mig att köra 15 minuter på motionscykeln brukar jag innan ett pass kolla blodtrycket först så att det ligger någorlunda normalt. Ska ju egentligen även äta en till blodtryckssänkande tablett som även fungerar mot hjärtflimmer. Men har upptäckt att den tabletten inte behövs lägre nu när man inte sitter och suger i sig en massa alkohol, så den tabletten har jag kunnat hoppa över helt det här året.

Men blodtryck varierar ju naturligt och påverkas av stress och oro bland annat. Så ibland när trycket är lite onödigt högt, och man kanske känner tendens till huvudvärk. Då brukar jag ta en halv extra tablett och då brukar det rätta till sig inom ett par timmar. Man ska egentligen inte göra så utan ta upp med läkare innan man ändrar sin medicinering.

För mig har det då funkat, har en blodtrycksmätare så att man kan kolla att man håller sig inom vettiga värden. Skulle jag träna med raska promenader dagligen i minst 30 minuter som de väl vill, skulle jag säkert snart även gå ned i vikt också, då får man ju sänka tryckmedicinen skulle jag tro.

Något man får hålla lite koll på är väl även det här med kolesterolvärden med tanke på risk för proppar och sånt där. Men dessa värden var för mig tydligen normala trots allt sist. Men när du tränar ska du då lyssna på kroppen och inte överanstränga dig, nyper det åt hjärtat eller känns jobbigt med andning och sånt, stanna då till en stund och ta en paus är ett mitt tips.

Ha det gott!

@Flarran Bra tips, hur mycket ska de öka för att du ska ta en halv tablett till? Den var ju rätt smart.

Igår drog det iväg. Då gick jag in och duschade varmt sedan var det ok igen. Kanske en slump kanske inte.
Gillar inte mätaren. Jag kanske är löjlig men när blodtrycket är över 150-160 så laddar den upp. Stannar till och sedan tar den i utav bara den. Så varje gång jag tar trycket sitter jag och är nervös för att det ska bli så 😅. Prinsessan på ärten har talat.

Hejsan! @Lora,
Det här med medicinering mot högt blodtryck kan vara knepigt i början, innan det är rätt inställt. Numera har jag en tablett med inbyggt vätskedrivande, tror den heter Losartan/Hydrochlorotiazide.

När man har haft högt blodtryck i flera år som jag då känner man snart igen symptom så som huvudvärk, lätt illamående, som man kan få bland om man överansträngt sig eller glömt att ta sin tablett på ett dygn. Kommer ihåg i början var man rätt nojig och kollade blodtrycksmätaren stup i kvarten. Sån oro gör ju också att trycket kan gå upp lite alltså.

Jag tycker och råder dig att du ska vänta med hårt ansträngande träning tills blodtrycket ligger normalt och du vet vad det hela beror på. Sedan kan en blodtrycksmätare krångla, så i morgon kan du ju gå in på ett apotek eller vårdcentral och kolla trycket där så vet du att din mätare verkligen fungerar som den ska.

Mitt blodtryck var ju som högst när jag drack alkohol hela tiden. Men ett riktvärde vid mätning efter 15 minuters vila. Då brukar de väl säga att trycket ej bör överstiga 140/90 där första siffran är det systoliska och den andra det diastoliska trycket i kärlen. Om ditt diastoliska undertryck är så pass högt i vila är det nog bra om du besöker en vårdcentral imorgon för mätning. Så att du får rätt medicinering så att säga.

Sköt om dig kompis!

Höjer alkoholfritt mitt glas och skålar i kallt, gott friskt vatten denna skottdag i nådens år 2024.
Tänk, imorgon så börjar månad tre på min nyktra livsresa detta år. Dessutom har man ett par nyktra månader i ryggsäcken från det förra året liksom. Men nog känns det ibland att man verkligen skulle vilja slå sig lös och ta sig en jäkel eller två... Men sedan vet man ju hur det blir. In i alkoholdimman igen och där har man då irrat omkring tillräckligt i sina dar. Men som sagt nog finns det en känsla som man får vara uppmärksam på och inte låta få regera ens sinne. Det tar vi oss allt en slurk vatten på.
Ha en fin dag!

@Flarran Grymt jobbat med två månader snart avklarade. Men det är ju så med frestelsen att man kan stå emot den 1000 ggr, så räcker det att man ger efter den 1001:a gången och så är man där igen. Det känns ju snöpligt och orättvist på något sätt, men det är ju inte så mycket man kan göra åt det, tyvärr.

@Flarran ja, visst är det jobbigt när man vill höja glaset och dricka sitt a. Men att dricka vatten är ju tusen ggr bättre, efteråt. Kämpa på. Och varmt grattis till tre månader!

Tänker på hur det kom sig att man gled in på det här med att försöka bli alkoholfri på heltid. Har ju gjort två halvhjärtade försök tidigare i min mångåriga historia med att dricka alkohol sedan man var tolv år och det blev öl, vin och sprit som det mesta kom att kretsa kring. Det är först sen jag blev medlem här på forumet i slutet av oktober förra året som jag verkligen har arbetat hårt dagligen på alla de sätt jag kunnat och förmått för att verkligen vara och förbli helnykterist rakt igenom. Fyra månader och en vecka drygt som helt nykter idag, vem kunde tro nåt sånt förra året vid den här tiden...

Det är inte bara att sluta dricka om man vill vara alkoholfri på riktigt. Det är så mycket annat som man också måste tänka på och avhandla med sig själv. Minnen, känslor, tankar i vardagen, diverse drömmar, fantasier, meningen med livet, högt och lågt inom sånt som det andliga och målsättningar inför framtiden så att säga. När jag började skriva så visste jag inte ens varför, men det var väl egentligen mitt inre som drev på mig att försöka göra detta av en ren självbevarelsedrift förstår jag. Ska man vara ärlig så stod man väl vid en livets vägkorsning där man kände att tiden var knapp och att endast nykterhet var det enda raka liksom.

När jag tänker tillbaka på de senaste tjugo åren och kan konstatera att jag redan då visste att det exempelvis rent medicinskt var ren idioti att dricka alkohol fast jag visste att mina levervärden och njurar inte var på topp så att säga, och att jag i princip åt blodtrycksmedicin för att kunna fortsätta att dricka alkohol utan att riskera hjärnblödning. När jag gick hos en privatläkare. Då hade jag god ekonomi och kunde kosta på mig att på egen bekostnad göra en massa läkarundersökningar.

Det handlade om kroppsliga läkarundersökningar så som diverse blodprover, röntgen och även ultraljudsundersökning på hjärta och lever med mera. Varför jag kostade på mig sånt var väl en rädsla för att kroppen kanske var slutkörd. När läkaren hade gjort sina undersökningar kom han fram till att jag nog borde gå vidare med att tala med en kunnig psykolog som var knuten till mottagningen. Men sådant var jag alldeles för stolt för att vilja göra.

Kan säga att det handlade om att jag inte ville bli stämplad som nåt slags udda psykfall eller kanske få en missbrukarstämpel i pannan. Det att jag gick hos privatläkare handlade om att jag inte ville att mina journaler skulle bli allmänt kända hos den vanliga vården. Nu fungerade ju inte min plan då mottagningen ifråga hamnade i ekonomiskt obestånd eller nåt sånt, så journalerna ifråga blev ju i alla fall allmänt gods hos den ordinarie vården. Men jag har alltid varit bra på att snacka förbi läkare och styra in olika samtal på just den väg jag har velat att nivån på vården av mig ska ligga på.

Kommer ihåg en dag på våren 2016 efter att ha varit på en vårdcentral och tagit blodtryck och fått förnyat recept på blodtrycksmediciner. Då hade jag en längre tid druckit så pass stora mängder alkohol att jag var i så kroppsligt dåligt skick så att jag bland annat ofta hade nervryckningar i ben och ansikte. Psykiskt sett var jag så slutkörd att jag endast tänkte på att dagligen avsluta min miserabla tillvaro. Kommer ihåg att jag berättade för allmänläkaren om hur depressiv jag var, men nämnde naturligtvis inte något om mitt drickande då jag visste att det var mitt psykiska mående i botten som behövde behandling. Hade ju ända sedan jag var liten känt inre oro och konstant en lågintensiv nedstämdhet.

Väl hos vuxenpsykiatrin, en öppenvårdsmottagning, så fick jag tala allmänt med nån stafettläkare som satt och lyssnade utan att ha något vettigt att komma med. Så inför det nästkommande besöket så hade jag skrivit ett rätt långt brev där jag berättade i detalj hur jag psykiskt kände och mådde. Förklarade även att om det inte vore för att det fanns vin att tillgå så hade jag säkert varit död för länge sedan. Men någon form av terapi erbjöds jag aldrig då jag väl var mera psykiatriskt kunnig än vad deras experter på mottagningen kanske var.

Men till sist så hade de väl tack var min öppenhet om mitt tänkande och varande fått en tillräcklig bild över min situation att de förstod att deras mediciner inte fungerade på mig. Det är inte alltid att några så kallade lyckopiller gör underverk om man så säger. Det enda sju års tid som patient där medicinskt sett gav, det var en liten tablett vid behov, mot sömnbesvär och ett piller mot oroskänsla. Det är inte alltid vården förmår att hjälpa patienter till ett bättre mående kan jag av erfarenhet säga. När allt kommer omkring handlar det nog ibland om att stå ut, och att man själv måste vara sin egen bästa vän och ge sig de bästa förutsättningar för att må så bra det logiskt och praktiskt sett bara går.

Kan inte påstå att man är på nåt solskenshumör idag heller, men det kunde ju varit jävligare så inte lönar det sig att sitta och klaga. Hade det varit för en fem månader sedan eller nåt sånt. Ja, då hade man helt utan tvekan öppnat nån burk eller hällt upp ett glas med nåt alkoholhaltigt för att slippa tänka och känna så himla mycket. Här skulle säkert nån säga att man är nykter på vita knogar, medans det väl i mitt fall handlar om att hela tillvaron från dag ett väl i så fall mest varit ett enda långt levande på vita knogar, om man med det uttrycket läser in betydelsen i att stå ut liksom.

Skulle lätt kunna ringa efter en taxi och åka ned till bolaget för att handla varor för en kort stunds verklighetsflykt. Men vari ligger logiken i det, är något jag nu helt nykter sitter här i köket och funderar över. Detta när jag nu smuttar på en liten kopp med vanligt kokkaffe vilket garanterat inte ger någon baksmälla. Hade jag haft ork så skulle jag väl tagit och gått en rask och nyttig promenad. Men för att jag ska göra sånt krävs det att jag är motiverad och på rätt humör, och i skrivande stund så känner jag mer för att lyssna på lite svängig rockmusik och kanske sedan gå och ta mig en liten vilopaus.

Ha det gott mina vänner!

Dricker nu en kopp kaffe och läser lite här på forumet och hittar som alltid mycket inspiration att kämpa vidare som alkoholfri. Tänkte just på hur mycket man väl missat de år man kanske satt i nåt mörkt hörn och drack diverse onyttigheter, och även ibland som väl ung kanske hade roligt åt sånt som man inte kunde förstå sig på. Tills man en dag till sist väl insåg att man kanske hade varit lite för länge och lite för djupt ner i alkoholträsket. Ja, denna rätt så tidskrävande fälla som rätt få tungt beroende nog tar sig ur. Om det nu kanske inte finns en högre mening som man nog inte kan förstå utan att saker och ting kanske måste få ta sin tid. Blev nog här en aning filosofisk...
Ha en fin kväll!

Om någon för ett år sen skulle ha sagt åt mig att börja skriva här på forumet för att få ur mig lite tankar som annars bara skulle ha snurrat runt i skallen och gjort mig trött. Alltså så in i helsikes trött att jag bara kunnat tänka på berusning av alkohol. Då hade jag nog i sanning velat be en sån typ att flyga och fara nånstans. Men av artighet så hade jag nog bara sagt nåt intetsägande och inte låtsas som att jag hade brytt mig nåt speciellt.

Har någon sällsynt gång förr i tiden försökt mig på att skriva dagbok med bläckpenna och papper och väl tröttnat efter en timme eller så. Detta då det tagit mig allt för mycket tid att raspa ned läsbara bokstäver på ett papper. Har då alltid bara fastnat vid sånt som hur sjutton stavar man alltså egentligen, och vilken knasig handstil man har. Sedan har känslan för att skriva varit som bortblåst och tanken har sen mynnat ut i att - varför ska man sitta och skriva om sig själv och sin väl lite händelselösa vardag. Då det väl är ganska så meningslöst...

Men ändå så har man nu tydligen skrivit en hel del kan jag se när jag ser tillbaka på de senaste drygt fyra månaderna som helt nykter medlem och skribent på detta eminenta forum. Tror att det ibland krävs lite mer än att bara sätta sin tilltro till att andra så kallade experter. Inom det psykiatriska ska kunna komma in och lösa ens inre knutar i form av väl knepiga känsloloopar och problematiska tankar som ofta bara går runt liksom. Det krävs allt en del eget jobb om man vill bli alkoholfri.

Känner i skrivande stund inte det minsta behov av nån alkohol. Däremot så känns det att det är hög tid och dags att äta upp den där goda fiskgratängen som just snurrat färdigt i mikron. Ska även ta ett glas mjölk till för att det känns som att det är det rätta nu. Tror att det även är dags att kolla på nån kul gammal videofilm istället för att bara sitta och glo på tv:n och samma gamla intetsägande och malande program, reklam och nyheter som bara tröttar sinnet. Vilket som oftast bara har till resultat att man somnar i sin fåtölj och vaknar till av skramlet när fjärrkontrollen har fallit till golvet av väl ren tristess.

Ha det gott!

Har i början av detta dygns första timme rivit av ännu ett almanacksblad av för året 2024 och nu är det den första mars. Den här tiden på dygnet ska man så klart sova om man inte behöver arbeta och slita så att säga. Sitter just nu och dricker lite god alkoholfri äppelcider och tar det lugnt. Tänker på den roliga komedin man just såg på sin gamla tjock-tv som konstigt nog fungerar än.

Det var lite som att man hade åkt tidsmaskin bakåt till den tid då det var nytt med videobandspelare. Fast filmen ifråga var en aning nyare än vad man väl såg på i början eller mitten av 80-talet då man tyckte det var så häftigt med hyrfilm. Tänk att man nyktert kan uppskatta så pass enkla grejer som lite film. Det är nog första gången på många år som man såg filmen ifråga, utan att dricka vin eller starköl till som man gjort så många gånger. Det är mycket nytt att lära sig när man har startat om.

Tacksamhet är ett ord som man kan fundera över på djupet, höjden och bredden, och riktigt gå in på i ett mer levande tänkande och medvetet närvarande. Man har då inte varit så här pass medveten på en massa år alltså. Får nog faktiskt gå tillbaka i tanken till innan man började tänka så mörkt och djupt som det blev. Psykodynamisk terapi i egen regi kan allt vara rätt så intressant. Det är många känslor som man upptäcker kan ha sin tjusning när man inte längre är bedövad av alkohol. Frånvaron av stressfaktorn är ju inte direkt heller oviktig i sammanhanget.

Det är nog helt rätt som en del säger att det tar några månader innan en hjärna återhämtar sig från en mångårig förgiftning och kanske felinställning liksom. Tänker att det nog är lite som en omstart av en gammal dator. Många filer har man samlat på sig men hårddisken så att säga har ju varit rätt så fragmenterad och belastad och inte fungerat helt optimalt kan man tänka. Bara att kunna uppskatta smaken av en slurk kolsyrad äppeldryck och inte sakna någon dimmig sövande berusning det är faktiskt något rätt nytt och lite intressant. Men nu får det allt vara bra med filosoferandet på en stund för nu är det då dags att sova och ladda upp batterierna så att säga.

Ha det fint!

Kunde inte sova i natt och gick då på känsla och den ledde mig in på psykologins område som så ofta, och där gav mig det andliga tänkandet och det jag känner som min vägledare och den högsta sanningen lite ljus på min mörka stig. Det svar eller den grundläggande information som jag nog haft inom mig i rätt många år utan att jag kunnat förstå det hela blev liksom lite mer begriplig. Nog är det bra mycket lättare att förstå verkligheten som helt nyktert tänkande utan att bedöva sin trötta hjärna och tvinga den att arbeta indränkt i alkohol. Tänk vad tankens makt är stor när det gäller att styra över känslor och förstå vad dessa vill säga. När det gäller ordet tacksamhet börjar även en hel del klarnar. Byter man ut det lite torra ordet nykterhet mot glädje, och förstår att det väl är lycka man egentligen sökt och söker utan att man kanske i stunden alltid förstår det. Då blir ju livsresan och allt omkring så att säga bra mycket enklare. Har just läst några kloka ord här på forumet alldeles nyss och förstår nu bättre varför det är både kul, nyttigt och lärorikt att vara alkoholfri. Nya insikter det får man då utan tvekan var dag i takt med egna behov, kunskapsnivå och vad man behöver att ta till sig kan jag då säga.
Ha en fin dag!

@Flarran Visst är det så att våra hjärnor jobbar på mycket bättre när de inte är indränkta i alkohol eller är upptagna med bakfylleångest. Inlärning, problemlösning, analys - allt fixar hjärnan mycket bättre när vi är nyktra. Alla tjatar om levern, det är ju hjärnan som är det viktigaste organet och som vi sabbar med alkohol. På tal om lycka så visar forskning att vi blir lyckligare ju äldre vi blir. Själv definierar jag lycka som att vara nöjd med det man har. Inte jämföra sig och inte låta sinnet förgiftas av missunnsamhet. Istället är man glad för andras framgångar och är själv tacksam över det man faktiskt har i sitt liv.

Trevlighelgkram 🐘

Hej! @Andrahalvlek, Det var trevligt att du tittade in lite tidigare idag, det piggade faktiskt upp. Nog finns det mycket att vara nöjd och tacksam över. Men det är ju så lätt att man bara tänker på sånt som är negativt. Om man som jag redan är lite allmänt mollstämd så gäller det ju att medvetet fokusera sig på enkla naturliga och nyttiga saker som man blir glad av. Som du föreslagit tidigare nån rolig film man tycker om, och kanske lite trevlig musik man gillar alltså. För målar man allt i svart så blir det ju onödigt jobbigt och hopplöst. Förstår att man då lätt kan tänka fel och ta till drickande av hälsoskadlig alkohol. Har här att arbeta på ett mer positivt tänkande förstår jag utan tvekan. Kämpar vidare som alkoholfri och drack just upp en liten burk med vanlig läsk som man gillar.
Ha en fin kväll kompis!

Ingen alkohol i mitt glas på bordet idag heller denna lördagsmorgon. Bara vanligt vatten, tänka sig. Varje resa börjar med ett första steg heter det ju, och när jag tittar tillbaka på just min resa så här långt i nykterhetens tecken. Så förstår jag knappt hur det har gått till att jag fortfarande efter drygt fyra månader är helt alkoholfri. Nog är det ett litet underverk att vara tacksam för. Men visst får man arbeta, slita och kämpa för att inte tanklöst bara falla för frestelsen att bara ge efter för tankar som att, inte är det väl fel med en skvätt vin, eller en slurk öl till helgen...

Den där alkoholdjävulen som man har hört talas om, har då allt sina luriga trix liksom. Det är nästan som i tecknad film där det sitter en liten vitklädd vingförsedd varelse på den ena axeln, medans det sitter en rödklädd hornförsedd typ med eldgaffel och svans på den andra. Var nu duktig och drick inga onyttigheter säger den vitklädde med mild röst. Medans han med eldgaffeln, tar till en bullrig röst och säger prylar som - Skit i den där tönten! Var som en människa och häng med och festa loss!

Som sagt alltså. Nykter är man. Lördag har det blivit. Tror nog att det är dags att dra upp persiennerna här i köket och kanske släppa in lite luft... Tänk, hade det varit förra året den här tiden i mars, då hade garanterat en resa till bolaget då stått på dagordningen. Hur som helst, nu känns det som att det drar ihop sig till frukostdags. Tror nog det är dags för lite flytande vara i form av en kopp varm mjölkchoklad samt några goda limpsmörgåsar. För vem sjuttsingen behöver alkohol. Tänk, hur kunde man tro så...

Ha en fin dag!

@Flarran God morgon! Ja, hur kunde man tro att alkoholen skulle kunna ge något tillbaka, men iof så bedövade och grumlade alkoholen alla sinnen, så man kunde ju inte tänka klara tankar eller känna äkta känslor. Som när man får en bedövningsspruta hos tandläkaren, man har noll känsel och kan lätt bita sig i kinden utan att det känns. Man har inte kontakt med den bedövade delen.

Jag gjorde också en bild av alkoholdjävulen som en lismande, äcklig djävul som gnuggade sina händer och som med sammetslen röst och falska ögon sade ”men, bara ett glas kan du ta, det är du värd nu, du behöver det för att få slappna av lite nu”. Det var bra att ha en bild på fan och det kändes så himla bra att kunna genomskåda fanskapet och inte gå på hans trix. Har även rutit högt och bett alkoholdjävulen att dra åt helvete där han hör hemma😂. Nu vågar han sig inte på att försöka med trix längre för jag har blivit 100 gånger starkare och han är rädd för mig. Han håller sig långt borta och ruttnar bort då hans livsnäring, att plåga mig, inte längre fungerar.

Det är en sådan oerhörd lättnad att ha blivit kvitt alkoholdjävulen. Det är värt allt och det får ta den tid det tar, men till slut ger han upp. Man får allt mer styrka och kan börja tänka klart och känna äkta känslor. Man ser ljuset efter att ha levt länge i ett mörker. Tankarna kan spöka, men man får börja tänka att tankar är bara tankar, det är inte sanningen. Känslorna som påverkas av tankarna kan vara tuffa, men man lär sig att förhålla sig och hantera dem också bättre. Man får börja att undersöka sig själv och underliggande faktorer till sitt mående, hitta ursprungskällor och börja förstå sig själv bättre. Vem man är och hur man fungerar. En spännande resa om man nyfiket närmar sig det och är intresserad av vad som finns där. Det är sig själv man möter.

Allt det är möjligt om man först tar kampen och blir kvitt alkoholdjävulen och ber honom fara dit pepparn växer😁

Ha en fin lördag kompis!💕

Hej! @vår2022, kul att du tittade in en sväng tidigare idag. Har tagit det rätt så lugnt idag och fokuserat på positivt tänkande och sånt som jag gillar att pyssla med när jag är på skapligt humör ibland. Det blev lite egen musikterapi och komponerande för skojs skull alltså. Den här gången blev det en enkel instrumental poplåt i pianostil som jag sedan lade upp på Soundcloud under projektnamnet Flarran Stuff, för några timmar sedan. Sitter nu och dricker alkoholfri äppelcider och har närmast som plan att försöka att komma i säng i någorlunda tid idag. Så att man kanske orkar att ta sig utanför dörren för en promenad i dagsljus och handla lite mat imorgon eventuellt. Ha det gott kompis!

Det knatar på, och söndag har det blivit än en gång. Skulle jag ha velat eller önskat mig att vara berusad av alkohol är frågan man skulle kunna ställa sig. Nej, inte alls är det enkla raka svaret när man mår skapligt kroppsligt bra och tänker positivt på livet. Så fort en realistisk negativ tanke om stundens varande och psykiska mående kan komma in i bilden då ska man snabbt skjuta undan sånt som är negativt då man inte blir glad av mörka inre trista tankar. Det som verkligen är ett hopplöst företag det kan man inte göra så värst mycket åt, så varför låta mörka tankar förstöra ens dag.

Här kan känslan vara sånt som att ingenting spelar någon roll och varför ska man ens bry sig om att kämpa när man ändå till sist bara ska dra sin sista suck och allt snart bara är borta ändå. Kanske lite som man kan läsa om i bibeln och det lätt deprimerande avsnittet kallat för, predikaren, där det talas om att allt bara är tomhet sett ur alla tänkbara mänskliga synvinklar. Det gäller att verkligen välja sin livsfilosofi med omsorg om man ska stå ut med sin tillvaro. Igår var jag nykter och glad, idag nykter och eftertänksam. Har redan dragit upp persiennerna här i köket och tagit mig en slurk ljummet kaffe från termosen och suger på den sista portionssnusen som fanns kvar i dosan.

Skulle här kunna sitta och klaga över sånt som skaver och gnisslar så smått. Men varför göra sånt då det väl inte tillför något gott och lyfter ens sinne till en ljusare nivå. Det är så mycket man borde göra, om inte om vore i vägen. När man tänker nyktert och logiskt på saken så är man ju faktiskt den som styr sitt eget liv åtminstone till hur man tänker liksom. Nu kan man välja att spela musik som går i dur eller kanske i moll beroende på hur man nu vill att det egna känsloläget ska var i nästa stund. Som nykterist kan man tänka klara tankar som det var omöjligt att få grepp om som berusad.

Tror att det är dags för en glad liten visa eller trudelutt av något slag som man kan hitta på nätet. Kanske något rockigt som ger lite positiv energi med någon nonsenslyrik som rimmar fint i takt till någon glatt svängande musik. Tänk att även en slurk kallt kaffe en morgon som denna kan ha sin tjusning om man nu inte har för stora pretentioner. Nyheterna i världen brukar sällan ge positiv energi så något läsande eller tittande på sånt tar vi nog och hoppar över på en stund. Kanske dags att gå ut en sväng och börja denna söndag med att slänga soppåsen som står där i hörnet och liksom flinar...

Ha en fin dag!

Den här dagen har då hittills inte varit att leka med då tankarna om meningen med allt har kommit ned på den djupa nivå som en gång startade drickandet. Men nu vet man då att alkohol inte heller är någon ”medicin” eller lösning, då kroppen bara blir förgiftad och hjärnan blir trött och seg.

Men nog kan längtan efter lugn och avkoppling från tänkandet vara svår ibland. Det hade allt varit lättare om man varit en glad och tanklös idiot kan man tänka. Ja, en sådan som tillsynes finner ett största nöje i att kuta runt och göra en massa strunt. Ser ibland de som går runt i ett tillsynes evigt hamsterhjul eller nåt sånt, och tycks ha funnit sig tillrätta i detta, och däri tycks ha funnit sin väg.

Kan då nästan tänka att vore man sådan då kanske man slapp att må så himla dåligt som man oftast gör. Tänker en söndag som denna, lite så smått på skriftens gamla ord och på vad väl predikaren sade: ”Stor visdom, stor sorg. Mer kunskap, mer plåga.” Har hört någon gång att man inte ska tänka så himla mycket och det är nog ord som är rätt tänkvärda...

Ha det gott!

Måndag igen och en ny fantastisk vecka med oändliga möjligheter. Inget är omöjligt när man är nykter och glad och inte har minsta tanke på alkohol. Vem bryr väl sig om att det även denna dag är grå, grå, grå och ännu mera grått. Det är man ju som realistisk alkoholfri dystemiker så himla van vid så att det vore väl konstigt annars liksom. Det vore ju nästan konstigt om solen plötsligt tittade fram ur något grådaskigt moln. Nej, nu är det väl för sjuttsingen dags för lite hederlig Rock 'N 'Roll känns det som. Tror allt att det får bli en gammal countrylåt i lite mer svängig tappning med Dr. Feel Good och här tänkes det på låten Get Rhythm, detta kan det lyssnas på i repeat tills solen kanske tittar fram igen.
Ha en fin dag vänner!