Jag har haft telefon uppföljning idag! Sååå bra!
Några tankar jag tar till mig.
Mitt dilemma är i umgänge med andra och krogen. Att INTE ta första glaset!
Fick tips om att svara, ”Nej, jag mår så bra när jag inte dricker” istället för ”jag mår så dåligt när jag dricker” eller ”jag klarar inte att dricka ”
Fokus blir då på hur bra jag mår/är istället för mina misslyckanden!
För mig är det svårt att få förståelse för mina problem från omgivningen. Det är enklare att dricka, än att säga nej! Men nu ska jag säga Nej! För min skull ! Men ska inte förklara allt för alla.
”Nej, just ikväll ska jag inte dricka ”
”Nej, jag ska träna imorgon”….
Lite konstigt o egentligen fel att ha färdiga repliker, men jag tror det kan vara bra för mej nu i början!!!
Så lätt att tänka Bara ETT glas…. Men det funkar inte för mej!!!
Ta hand om er! 😍

@TessanTuss Ja, bra råd! Att fokusera på positiva saker med att vara nykter ger också positiva känslor. Och omvänt om man fokuserar på negativa saker eller som rådet du fick att inte säga, jag mår dåligt när jag dricker, ger mer negativa känslor och mer sug. Tankens kraft är stor och påverkar våra känslor. Och det i sin tur ger kraft, styrka och positivt mindset till att vara nykter. Det har hjälpt mig och gett mig motivation på min väg i nykterheten.

Ta hand om dig❤️

@TessanTuss Jag tyckte det var jättebra att tänka ut färdiga repliker i början. Ja att tänka igenom allt som kunde hända. ”Vad säger jag om…” ” vad gör jag om.”
Att ha en plan gav mig själv stadga och jag slapp bli överrumplad. Det var också lättare att tacka nej på ett definitivt och tydligt sätt så att man slapp tjat. Jag har haft mycket nytta av det, att förbereda mig.
Nuförtiden är inget något problem, men jag vet att det kan vara svårare i början.
Så förbered dig på det sätt du behöver. Och stärk dig genom att tänka på hur bra du kommer att må, förmodligen ganska snart 🥰

Hej
Har precis startat ett konto. Blir berörd av det jag läser. Det ger hopp. Har försökt sluta drick gång på gång men ramlar tillbaka. Är jag ledig kan jag smådricka hela dagar. En flaska vin plus någon öl till är inte ovanligt.
Hoppas få stöd av er alla🙏

@danisa Hej och välkommen hit! Jag tror att du även skulle behöva starta en egen tråd under någon kategori för att man ska kunna följa dig bättre. Är det alkoholfri du önskar bli? Vad har du för tankar, plan? Berätta mer och om vad du önskar stöd.

Nu har jag lyckats byta profilbild. Tycker att ett träd som växer i blåst o snö på fjället passar! ”Stark i en tuff miljö”!
Tack för pepp o stöd - vi hjälps åt!!!
Ta hand om er ! 😍

@Surkärring Åhhhh tack fina rara som undrar!!!🙏🙏🙏🙏
Nyktert !!! 🙏💗
Jag drack alkohol fritt vitt i lördags. Helt ok! Känner mig så stolt!
Fredag gick bra, var ensam . Lördag i stugan m min man. Vi brukar alltid dricka vin från lunch.
Jag har ju inte berättat för honom, utan tänker visa (bevisa) att jag kan vara nykter! Känns som en liten seger efter helgen!
Nu två nyktra helger! 🙏🙏🙏
Ta hand om dej! 💗💕

@TessanTuss Grattis till två nyktra helger!🥳. Strongt av dig! Verkligen en seger! Ju fler helger som nykter desto lättare blir det. En ny bra vana som håller på att skapas. Att vara nykter på helgen, och i veckan förstås, är så himla skönt. Det skapar ett lugn inombords och man är snäll mot sin hjärna och kropp.

Ha en fin tisdag och fortsätt som du gör!❤️