@Majblomman Precis så har det känts för mig de senaste 3 månaderna. Har intalat mig själv varje dag att jag ska låta bli men har inte lyckats. Blivit diffusare och dimmigare i hjärnan. Men, idag är dag 2. Haka på! Fortsätt skriva här. Du klarade det i somras. Du klarar det igen💪🏻

@Majblomman
Känner så med dig och jag känner igen mig starkt i det beskriver. Jag försökte själv länge efter jag föll i slutet av förra året efter ganska lång nykterhet.och jag hade inte motivationen riktigt. Sedan har jag velat i månader nykter ett kort tag sedan igång igen.
Nu hoppas jag att det skall gå.
Det är svårt att klara detta själv men du har stöd härifrån och sedan finns det en app Im sober som räknar ut antalet nyktra dagar och ger dig motivation. Många människor med där. Det går när du väl bestämt dig. Det finns också samtalsgrupper om det är något för dig.
Ta hand om dig✌️❤️

@Majblomman
Känner så med dig och jag känner igen mig starkt i det beskriver. Jag försökte själv länge efter jag föll i slutet av förra året efter ganska lång nykterhet.och jag hade inte motivationen riktigt. Sedan har jag velat i månader nykter ett kort tag sedan igång igen.
Nu hoppas jag att det skall gå.
Det är svårt att klara detta själv men du har stöd härifrån och sedan finns det en app Im sober som räknar ut antalet nyktra dagar och ger dig motivation. Många människor med där. Det går när du väl bestämt dig. Det finns också samtalsgrupper om det är något för dig.
Ta hand om dig✌️❤️

@Amanda L @Vinägermamman gott att läsa ert pepp och att ni tror på mig.
Behöver tro på mig själv också, denna gången ska det gå💪🏻
@Vinägermamman jag hakar på, dag 1 idag.
🤗

@Vinägermamman hej och tack för att du frågar. Mår okej, men har fortfarande ångest efter helgens alkoholintag. Blev många glas i lördags, väldigt många. Känner att hjärnan är seg och har svårt att tänka. Men det kommer att bli bättre.
Idag är dag 2😊
Hur är det själv? 🤗

@Vinägermamman gott att höra att du har mer energi😊
Får komma på en bra strategi, ska ha gäster som vi ska bjuda på mat och dryck. Har bestämt mig för att inte dricka och att jag ska klara det.
Är bra att tänka på förra helgen, hur det blev och hur jag mådde på söndagen.
Går det bra för dig och har du några bra strategier?🤗

@Majblomman Ja, jättebra att tänka på förra helgen tror jag. Vi ska också ha gäster, som inte har bil, så jag har lovat att köra hem dom, så på så vis kan jag ju ändå inte ta något. Annars går det trögt med strategiarbetet, har mycket annat att stå i, men det gäller väl mycket att försöka förutse risker och risksituationer och så långt som möjligt ha en klar lösning och jobba förebyggande. Då kör vi vidare💪🏻. Trevlig kväll!

@Majblomman Välkommen tillbaka hit. Vi är några här som kämpat ett tag och som fortfarande kämpar. För mig har Annie Grace Tänka klart hjälpt mycket, läs ett kapitel om dagen och när du är klar börja om. Jag försöker hamra in nyktra fakta som en beredskap i mig själv när alkoholdjävulen gör sig hörd. Har läst din tråd och jag tror det är klokt att åtminstone satsa på en längre tids nykterhet.
Ni ska ha gäster till helgen, det är ju en utmaning. Själv har jag låtit min umgängeskrets veta att jag just nu inte dricker alkohol för att jag inte mår bra av det, är i klimakteriet och har det ganska jobbigt med det men har väl överdrivit saken lite… När väl klimakteriehelvetet är över är min plan att tillstå att jag mådde så bra utan alkohol så jag ser inte poängen med att börja vänja mig med vin igen eller något ditåt. Själv dricker jag mycket alkoholfri öl som passar till de flesta maträtter, goda tonics till fördrink alternativt Nosecco eller Oddbird. Fördelen med att själv bjuda är att du kan ha kontroll över att du inte behöver tacka nej till ett glas bubbel utan se till att ha alternativ. Det är bra att tänka ut svaren på olika frågor som kan komma om varför du inte dricker. För mig kändes det tryggt att ha ett par korta svar i bakfickan som jag övat in att låta naturliga och att det inte var en bild deal för mig. Jag tror på dig, bara att skriva här är ett steg i rätt riktning. 🥰

@Ny dag tack för välkomnandet och att du delar med dig😊
Har börjat läsa ”Tänka klart” och Annie Grace säger mycket tänkvärt i boken.
Vi kämpar vidare, dag 5 för mig idag.
Ha en fin kväll🤗

Hej.
Har inte varit inne här på ett tag men känner att jag behöver det nu igen.
Försökt och försökt igen att sluta dricka massa vin när jag är ledig. Har inte gått så bra hittills.
Lyckokänslan när jag vet att jag är ledig och kan dricka vin byts mot ångest och känslor av misslyckande dagen efter. Hjärndimma och trötthet och en ledig dag som går åt till att återhämta sig och inte kunna göra det jag vill pga det jäkla vinet. Sen på det igen på sen em/kväll.
Vill inte hålla på så egentligen men beroendehjärnan styr har jag förstått.
Nu ska jag ta upp kampen mot den igen och den här gången ska jag vinna kriget💪🏻
I morgon, eller idag egentligen, blir min första dag mot alkoholfrihet.

@Majblomman Hej. Jo livet kan bli tråkigt när du slutat dricka men du lät dig att acceptera att det går inte att dricka mer.
Jag har säkert mer eller mindre druckit i halva livet. Mycket har varit bra men de senaste åren blev det bara mer o mer och då drack jag mest ensam och för att minska ångesten som bara blev värre. 2022 var jag nykter en längre period med stöd av AA tills jag tröttnade och saknade alkoholen. Sedan försökte jag komma igen men var svårt. Först nu 2024 inser jag att jag inte kan dricka mer någonsin och livet blir bättre utan. Du minns vad du gör, kolla mycket på film, promenader och saker som du tycker är roligt. Den riktiga lyckokänslan kommer utan alkoholen. Titta gärna på Youtube om alkohol mycket lärorikt. Ta hand om dig✌️

@Majblomman Hej! Din berättelse låter så bekant! Nu är jag ingen super-expert för har varit nykter i snart tre veckor bara. Men detdär med tanken på ett vinfritt liv känns tråkigt känner jag igen. Jag har försökt ta en dag i taget och inte tänka så mycket framåt. När de nyktra dagarna staplas på varann så märker jag att det egentligen känns väldigt skönt. Jag tänker på ångesten efter drickandet och njuter av att slippa den. För mej är måttligt drickande inget alternativ för jag kan inte sluta efter ett par glas. Vi kämpar vidare! Skriv här på forumet ofta, det tycker jag också hjälper!

@Majblomman Jag känner exakt samma sak! Mitt plan nu är att jag ska hitta annat att unna mig! Fyllan vill jag ju inte ha (förutom när jag dricker, då verkar jag älska den av av någon underlig anledning) och absolut inte dagen efter-ångesten. Jag ska försöka övertyga mig själv att alkoholfri god dryck ska ge mig en känsla av att jag unnar mig dubbelt upp. Jag unnar mig en drink (utan alkohol) och jag unnar mig en välmående nästa dag. Det här är min största svårighet med att bli alkoholfri, helt klart. Alla goda stunder för mig är 100% förknippat med alkohol.

@Majblomman Heja dig! Någon gång är den sista. Vill tipsa om Craig Beck och SoberLeon på youtube. De förklarar enkelt vad som faktiskt händer i våra hjärnor när vi dricker. Alla tjatar om att levern tar skada - den skada som hjärnan tar är minst lika stor. Redan vid små mängder.

Vår hjärna påverkar allt vi gör, och inte gör. Allt vi känner och tänker. Även sömnen tar skada, och det är riktigt allvarligt. Alkohol funkar som en slags lättare narkos, och hjärnan får inte möjlighet att göra det den ska på nätterna: Sortera, arkivera, slänga, befästa inlärning etc.

Kram 🐘

Tack @Lonely man @CMG @fjärilen81 och @andra halvlek för att ni delar med er i min tråd🤗
Söndagen har varit seg pga bakis och trötthet. Verkligen inte värt det. Trots det ändå en bra söndag med fint väder.
Kom på mig med att tänka: skönt att slippa dricka alkohol. Vågar inte tänka aldrig mer alkohol för det brukar bli en konstig tvärtomeffekt för mig.
Har sökt och ska få lite hjälp via vården. Känns hoppfullt och samtidigt lite skämmigt att jag hamnat i denna situationen.
Konstigaste tankarna i helgen har varit att nu måste jag passa på att dricka massa i helgen för när jag får hjälpen så ska och vill jag verkligen vara alkoholfri. Konstigt hur hjärnan är funtad. Säger till mig själv att det är beroendehjärnan som hållit igång i helgen igen men nu ska den få sig en jäkla käftsmäll!
Är på dag 1 idag. En bra början.