I april förra året fick jag nog.
Jag fick nog av att prata om hur dåligt jag mådde av att dricka. Ångesten. Fysisk och psykisk påverkan på hälsan. Jag tycker så här i efterhand att jag drack som alla andra gör. Ett glas som blev två och sen var det så kul så man bara körde. Men skillnaden var att JAG reagerade på hur fel det var. Reflekterade öppet om oviljan att dricka. Men gjorde det av gammal vana ändå.

Så när vårsolen och rosévinet samt uteserveringarna började öppna…när grillarna dammades av….då fattade jag beslutet.

Ärligt så har det varit en sjukt tufft år socialt. Det är en förändring som man ska gå igenom. Inget snack om det. Men fy fasen vad glad jag är att jag slipper vara del av det där. Steg för steg rör jag mej mot mitt genuina jag som känner äkta känslor, får insikter jag inte sett innan. Jag har förändrats så mycket det här året. Jag valde bort alkoholen för att jag ville det. Inte för att nån annan tvingade mej, att jag följde nåt fånigt träning eller kostprogram en kort tid. Satte målet att inte dricka alkohol alls mer. Det var mycket hjälpsamt. För då hade jag inte en reträtt tillbaka när jag klarat ex 6 månader eller så.

Har jag tänkt på att dricka? Ja det har svävat förbi en saknad efter att få tillhöra. Fira. Glittra iväg i stunden. Tåla andra som dricker. Men valet att avstå är enklare.

I början var det viktigt för mej att ha substitut till alkohol. Bubbel el öl utan alkohol. Men nu är jag inte beroende av det. Dricker hellre något som är gott på riktigt.

Jag sover alltid tidigt, även när det är helg. Har ingen önskan att sitta uppe sent och babbla med folk på fest. Jag går först. Får nog och går hem.

Vad saknas? En partner med samma mindset. Kommer inte klara att leva med en man som lever som jag gjorde förrut. Luktar alkohol. Är seg dagen efter. Ångestfylld av ångorna. Jag vill ha en man som är helt vaken! Får nog söka länge känns det som🥴

Om en månad firar jag livet, alkoholfriheten och framtiden. Ett år saneras från alkoholens grepp🥳

Det är magiskt skönt!!!

@CMG 12 dagar växer snabbt till 12 veckor till 12 månader….det viktigaste är nog att stå kvar i sitt ”varför”! För det är när det är som svårast…när man känner sej utanför, rastlös, orolig eller annat som medfört drickandet och flykten som jag kallar det så är det utmanande att stå kvar MEN så sjukt värt!!!!

Idag såg jag en film där som som i de flesta filmer och serier drack vin och jag fick en doftsensation… en förnimmelse av rödvin som var min smak och det gjorde mej illamående! Mäktigt hur kroppen visar vägen 🤩

@Zandie ja just nu är mitt ”varför” klart och tydligt. Får plocka fram det sen när det kniper. Tack för inspiration! Och märkligt detdär med doftsensationen, tänk vilka spår a sätter i hjärnan på oss

@Zandie läste din tråd nu. Lite samma här; sportig och med en lång karriär med utmanande chefsjobb. Lite ”hälso-apostel”. Haha folk skulle veta hur mycket vin jag har hällt i mej. Men nu är det slut. Vet inte om det är hela livet men tillsvidare i alla fall!

@CMG ja det jag tror vi hamnar i när vi är högpresterande är att landa i lugnet med vinet istället för att lära oss hitta dit på sundare sätt. Lycka till verkligen på din resa! Du kanske blir frälst i det nya som jag 🤩

@Zandie Ja, det är magiskt skönt att vara nykter, att ha en nykter livsstil. Jag har varit nykter i snart 2,5 år och kan precis som du få en olustfylld känsla i kroppen när jag känner lukten av vinsorter jag gärna drack. Som en rysning i hela kroppen och doften av fara😂. Att leva ett nyktert liv är som att leva ett liv på nytt där världen, tankar och känslor upplevs på nytt sätt. Det finns en stabilitet, ett lugn och sällan kaos. Jag kan hantera livets motgångar på ett bättre sätt utan att flippa och jag känner även lycka på ett djupare plan. Lyckan finns i att det är tryggt och stabilt när man inte längre påverkas av alkoholens effekter och handlingar som kunde vara både oförutsägbara och självdestruktiva.

Hoppas du hittar en likasinnad man och han finns där någonstans❤️

Snurrade igång rätt tidigt idag då solen sken. Ut på prognos sen träning. Så härligt när allt är klart och man har hela dagen till mys! Idag fika med goda vänner.

Ha en skön helg alla! Jag närmar med ettårsdagen med stormsteg. Längtar! Ska fira med att ge mej ett år till. Eller en evighet kanske?