Jag är ensamstående och dricker flera ggr i veckan, ALDRIG så mycket att jag förlorar kontrollen, håller mig till 4-5 enheter men jag vill förändra detta då det ger mig stark ångest. Om jag nu söker hjälp från vården/soc- vad händer med mitt barn?? Är rädd att jag ska få problem med soc.

Vad starkt och modigt att du vill ta hjälp och vågar uttrycka det här! Jag förstår din oro, men jag hoppas att du ändå ska våga be om hjälp, för så där ska ni ju inte behöva ha det, du och ditt barn.

Om du har eller får kontakt med socialtjänsten så utgår de från barnets bästa i sitt arbete. Barnets bästa är nästan alltid att ge hjälp och stöd till föräldern/föräldrarna att fungera väl. Särskilt om man, som du, själv efterfrågar hjälp och stöd. Det är ju den bästa förutsättningen för att skapa en förändring i hur du mår och använder alkohol.

Du kan läsa mer om socialtjänstens arbete i länken, men du kan ju också söka hjälp på en beroendemottagning eller vårdcentral.

https://www.socialstyrelsen.se/om-socialtjansten/socialtjansten-hjalper…

Jag håller tummarna att du passar på nu när ”fönstret är öppet” och att du vågar ta steget och be om hjälp.

@Molly94 hej!
Jag är i exakt samma sits. Dricker mig aldrig full när barnen är hemma men smygdricker när dom inte ser. Mår skit av mitt eget missbruk. Har aldrig hänt något men jag vaknar med ångest varje morgon. Mår verkligen skit av detta. Började inte dricka pga mått dåligt eller som tröst. Är glad och mår bra normalt sett men alkoholen skadar mig, speciellt mitt psykiska mående. Hur går det för dig? Har du ”bestämt dig” och satt upp några mål?

@Molly94 Socialtjänsten kommer kunna erbjuda dig stöd för att dels få hjälp med dina problem med alkoholen men även stöd som förälder. Det innebär inte att du är en dålig förälder. Lycka till!