@Cashsmash Företagshälsovården är det flera här som fått bra hjälp av. Allt som kan stötta dig är bra.
Försök öht fokusera på det som är bra med att sluta dricka. Hur mkt bättre du mår, hur skönt att orka mer, skönt att göra något roligt med barn och partner, stt se den glada inte minst!
Det är helmysigt att sitta med en alkoholfritt glas bubbel i solen.
Du kommer inte stt försaka något viktigt.
Alkohol är bara ett gift som invaderat ditt liv. Utan det kommer du att möta livet helt och fullt och kunna njuta av det på riktigt.
Tänk på det positiva så blir det lättare att stå emot. Tänk på att suget försvinner ganska fort.
You can do it…🥰❤️😀

@Amanda L jag försöker verkligen fokusera på allt bra, idag har känts väldigt bra faktiskt, heldag på jobbet, glad make och glad unge när jag kom hem ❤️ så mycket värt! Har bokat tid på vårdcentralen nästa vecka, nervös mee taggad att få ta upp möjligheten till hjälp från dom. Tack för all pepp 🙏

@Cashsmash Grattis till din femte nyktra dag!🥳. Du är stark och kommer att klara av det! Visualisera hur vill att ditt liv som nykter ska se ut framöver. Att möta våren nykter, ta in alla härliga dofter när det börjar grönska och alla fåglars sång som välkomna våren. Hur fräsch du är och hur lugnet sänker sig inombords. Det är en skön känsla🥰.

Ha en fin lördag!❤️

Tack fina @vår2022 ❤ i helgen promenerade jag vid sommarstugan, precis som du säger så kvittrade fåglarna och jag såg några nykläckta krokusar! Hoppas du hade en underbar helg 🌞

Sjunde dagen nykter idag! Var på kalas i helgen, drack alkoholfritt bubbel - gick bra. Det enda jobbiga var alla "förklaringar" och funderingar från vänner om jag var gravid. Men de får dom väl tro då 🤪 mått underbart bra nykter denna helg.
Imorse gick jag med sårbara steg till läkaren på vårdcentralen 😥 mötte en ung, inkännande ST-läkare som berömde mitt mod att komma och berätta om mina alkoholproblem, så överraskad av det fina bemötandet 🙏 fått campral utskrivet, ska hämta ut det imorgon, hoppas det hjälper mot suget och blir en extra push i min beslutsamhet. Heja alla kämpar på AH - jag läser om era kamper och jag är så glad att jag hittat hit ❤

@Cashsmash modigt att söka hjälp! Heja dig! Hur hanterade läkaren att du har barn? Vet att vissa vc är ”nitiska” till att orosanmäla till soc vid minsta misstanke att det finns ett missbruk oavsett substans. I mitt fall är just detta ett stort hinder. Jag skulle gärna ta hjälp (även om det hittills gått bra på egen hand efter snart 4 veckor) men vill inte blanda in socialtjänsten… tror det finns fler som går med den rädslan. Då ska barnen plötsligt dras in i en karusell av frågor och samtal som kanske skulle oroa mer än det hjälpte.

@Blidenjagvillvara77 åh tack! ❤️ Vet du, jag tänkte inte ens på det! Nu får jag nästan panik i efterhand, jag berättade ju att jag har ett litet barn, men läkaren sa ingenting om soc, orosanmälan eller något. Undrar om hon skulle göra det utan att säga till mig? 😱 Det känns som att vi hade ett ärligt samtal och att hon skulle kunna lyft det med mig. Vi ska ses på uppföljning om 4 veckor. Hon kanske avvaktar och ser om jag klarar nykterhet (tog per-blodprov och så). Förstår verkligen rädslan! Men låt den inte hindra dig. Förklara för läkaren att du önskar stöd i din alkoholfri het just för att vara den bästa föräldern du kan vara! ❤️ Jag försöker också tänka gott om soc (svårt, jag vet!) och om de nu skulle höra av sig, så får jag väl bjuda in dom i mitt hem, visa att jag har nu fått stöd att ha koll på läget, klarar mitt jobb, barnet mår toppen, mannen är med på tåget och nätverket runt mig är gott. Har mycket svårt att se att de skulle dra igång karusellen då, men jag kan ha fel 🤔 nu blev det mycket tankar! Men idag börjar jag med campral, imorgon går jag in på 10e dagen. Heja dig fyra veckor!! ❤️👍

Dag 11 nykter. Sover bra, slutat nattsvettas så hemskt. Jobbar på arbetet med nyvunnen kraft. Ikväll blir det godis och Schweppes i soffan med barnet framför tv:n. Längtar.
Äter Campral för tredje dagen, kanske kanske att det lindrar mitt sug lite? Svårt att avgöra ännu 🤔 Hoppas kunna rida på denna vågen lite nu, är ständigt på tårna att jag ska falla dit. En dag i taget 🙏 kram till alla därute, att läsa i detta forumet är min livskraft just ju!!

@Cashsmash Jeg kjenner meg så godt igjen i mye av det du skriver, jeg har ikke barn og mann, men jobb og venner som ikke vet noe om min mørke hemlighet, jeg er mer åpen om ångesten, men drickandet aldri! Folk tror man har et lett og lyst liv. Kvinner med alkoholproblem er mye mer tabu tror jeg.

Lykke til du sterke kvinne!

Imorgon vaknar jag upp dag 14 nykter. I'm sober - appen är verkligen bra! Kollar den flera gånger om dagen och utmanar mig själv "en dag till kan jag". Tror campralen hjälper lite också, eller så är det placebo, vilket i sig fortfarande är hjälp också såklart 😬