Jag var alkoholfri o 6 månader och mådde toppen. Sen hade jag ett uppehåll i mitt alkoholfria liv, och nu räknar jag på 6 nya vita månader.
Jag mår bättre av att inte dricka, det är uppenbart.
Har skrivit rätt mycket här innan och fått otroligt fin respons. Lär skriva mindre nu, för egentligen är det inget nytt jag har att komma med, bara delmål som jag firar emellanåt.
😊

@Surkärring så bra jobbat! Att du klarade 6 månader, tog uppehåll och sedan hoppade tillbaka på tåget är inspirerande! Vad fick dig att börja dricka igen? Jag tolkar dig som att det var ett medvetet beslut men så kanske det inte var?

@Fjärilen81 tack!
Jag har uppfattning om att det inte gillas att skriva positivt om alkohol så jag håller det kort. Jag mår bättre av att inte dricka, rent generellt. Har alltid haft svårt att hålla igen i längden. Men hat märkt att jag kan dricka lite, ibland, i korta, korta perioder. Så jag gör det. Sällan, men dock.
Det var nyss en sådan period. Jag dricker vid några tillfällen, utan att det går överstyr, hyfsat kontrollerat, och sen lägger jag ner det igen, för att det INTE ska balla ur. Och så kör jag alkoholfritt 6 månader.
Jag tror jag gör så för att jag mår bäst när jag är alkoholfri, men inte klarar totalförbud. Jag vill inte ha totalförbud, då blir jag bara motvals till det jag inte får/ska.
Nåt åt det hållet.
Det är är väldigt begränsat och inget jag rekommenderar till någon annan om risken finns att inte kunna bromsa/sluta

Hade ett av de värsta arbetspassen i min "karriär" igår. Det var riktigt riktigt överjävligt.
När jag kom hem märkte jag hur tydligt mitt mindset förändrats.
Min man hade köpt hem mina favoritchips, och dem tillsammans med ett glas citronsoda plus ett långt samtal med min man räddade mig från totalt psykbryt.
Att dricka alkohol var inte ett alternativ.
Vi har inte alkohol hemma, som vi hade förr.
Jag har fattat att jag sover bättre nykter och jag var i ett MASSIVT behov av vila.
Jag gjorde ett bättre val. Det var inte svårt.
Mina vita 6 månader känns totalt genomförbart, en favorit i repris.

@Surkärring Det är så hjälpsamt när man hittar andra sätt att varva ner. Man måste uppleva det för att förstå att man kan varva ner utan alkohol. Det tar lite längre tid, men när vilan väl brett ut sig i kropp och hjärna så är den mer genuin, och mer läkande i den viktiga återhämtningen.

Gladpåskkram 🐘

@Surkärring Grattis att det funkar så bra för det. Just stress är nästan det värsta, tycker jag.
Att kunna varva ner utan alkohol är en konst, men otroligt mycket bättre när man klarar det.
Ha en jättefin påsk! :)