@Varafrisk
Jag kan säkert ibland vara för rak och tydlig i min kommunikation, och ibland blir det fel. Jag försöker dock alltid utgå ifrån att det jag säger är enligt min erfarenhet, min uppfattning, som jag känner etc. Jag tycker det är viktigt, att sanningen om något aldrig är svart eller vit.

Om det du skriver kring din o chefens relation, tror jag det är bra att försöka sortera vad som hör hemma på det personliga och det professionella planet. Att hon skickar "gulliga" sms hör hemma på det personliga planet. Det är sån hon är och inget du egentligen kan göra något åt. Att hon tar beslut som chef som inte följer någon tydlig logik hör hemma på det professionella planet o är något som borde lyftas. Din chef verkar ha dålig koll på dessa två olika saker. Och det tror jag skapar otydlighet och osäkerhet.

Hon vet nog inte som du säger, hur hon ska hantera din förändring. För det har ju hänt saker hos dig de senaste 14 mån! Positiva saker. Kanske du alltid velat säga emot din chef men tidigare inte gjort det. En styrka kommer med nykterheten hur man än vrider o vänder på det tror jag. Och du har dessutom gått i behandling o jobbat aktivt med många delar hos dig själv.

Att vilja ha ett samarbete med din kuratorskollega är sunt! Om hon sedan är tryggast i att få jobba på i sin kammare, ja så kanske det är. Oavsett är det inte fel att lyfta ditt behov av samarbete med din chef

Att som chef använda information man fått i förtroende är ju fullständigt oprofessionellt!
Att hon är otrevlig i sitt bemötande är nånstans mellan personligt och professionellt plan. Hon förstår nog kanske inte själv hur hon uppfattas.
Att inte reagera på korttidsfrånvaro? Hos oss finns bestämt "högt uppifrån" att efter fjärde korttidsfrånvaron under ett år ska ett rehabsamtal mellan chef o medarbetare ske. Det måste finnas liknande i er verksamhet? Så där brister det på professionellt plan.
Och detta senaste, att du inte får jobba självständigt när alla andra medarbetare gör det, ja vad ÄR det? Helt absurt. Och att du inte får vara med på teamsmöten, men får det om du inte säger något?

Kan det stämma att när din chef gör oprofessionella saker i sin yrkesroll, blir du ledsen inte bara som medarbetare utan också som privatperson. Och då blir allt en soppa av händelser. Där det är svårt att sortera.

Någon annan föreslog ett möte med chef o representant från facket. Jag kan tycka att det låter som en bra ide. Visa på de sakerna din chef gör på ett professionellt plan. Lägga en vettig plan framåt. På ett professionellt plan.

Oj vad mycket text det blev...

Ha en fin fortsatt påsk!

@Varafrisk Ser i din tråd att du är kurator vilket även jag är. Har dessutom jobbat med missbruk. Tycker att det varit en försårande del avseende att dels inse att jag.inte mår bra av alkohol och söka hjälp. Vi som jobbar som bl.a. kurator, psykolog, läkare mm ska ju inte ha egna problem. Det är egentligen himla dumt tänkt. Ha en fortsatt fin påsk.

@Sattva Ännu ett klokt inlägg fr dig❤️Ja, det är precis så det är! Jag blir ledsen både som medarbetare och privatperson! Och, allt är så otydligt och rörigt!

@Tombor Så är det jag jobbar som kurator. Och alkoholen är demokratisk, jämställd….alla kan drabbas oavsett ålder, kön, etnisk tillhörighet, utbildning, jobb mm. Jag förstod ganska tidigt att sättet som jag drack alkohol på var fel. När jag ville söka hjälp så var det svårt eftersom jag bor i en liten stad och därmed kände många av dem som jobbade på rådgivningscentrum både i min kommun och grannkommuner. Så det drog ut på tiden …helt klart!

Ofta går jag över min gräns under veckorna vilket innebär att jag blir så trött på helgen. Igår var jag illamående, ont i huvudet och mage.. trodde jag skulle bli magsjuk men det var nog stress över min situation. På kvällen kom barnen några timmar. Känner stark oro inför veckan som kommer. Jag blir sämre av situationen på jobbet. Avstämning m chefen på onsdag, telefonsamtal m läkaren på torsdag. Känner viss skam att jag inte följt hans rekommendationer fullt ut men så är det.

Kram🌺

Läste i aeromagnus tråd om hur tungt det känns hur livet är. Att man borde känna tacksamhet. Nu när det verkligen känns som vår då får jag också känslor av borden. Borde vara ute, borde gå promenader i synnerhet jag som har fått det ordinerat av läkaren borde fixa i trädgården. En kollega frågade mig om promenaden m hunden var mysig. Å jag känner mig så negativ….nej 20 minuters promenad i villaområdet var ett måste inget annat. När min energi är så här låg så känns inget så väldigt kul…känns jobbigt med jobbet…nu skulle jag verkligen vilja fly….men inte in i alkoholens värld utan in i en värld där jag mår bra… där det finns positiva möten…men det är bara jag som kan förbättra mitt mående. Är väldigt van att ha kontakt med dottern varje dag el att hon är hemma var och varannan dag. Så det är liksom en berg- och dalbana att förhålla sig till. Jag behöver en enkel plan att förhålla mig till som jag klarar av att hålla…att lita på att det vänder en dag… 🙏🏻

Kram🥰

Första april….ny månad ny vecka och ny dag….kan alltid innebära nya möjligheter🌺🙏🏻Måtte april månad bli en bättre månad än övriga månader på detta år🙏🏻
Jag vet….mycket beror på mig…men den otydlighet som finns runtomkring mig..den styr jag inte över…den förvirrar….men …jag måste förstå att livet är inte för evigt utan det är föränderligt…och hur kan jag själv påverka det idag? Var ska jag hämta energi? Var ska jag lägga min energi? Jag är så mycket mer värd än låta onödiga saker människor ta min energi. Lättare sagt än gjort….så mycket lättare sagt än gjort..men….

Kram t er alla…tänk vi finns för varandra….vilket fantastiskt nätverk…tack till er som gör det möjligt att forumet finns🙏🏻❤️🌺

@Varafrisk ❤️ Vi tampas med vårt mående fast av olika orsaker. Viktigast är att Varafrisk fortsätter på den nyktra och nu så stabila vägen och jag tycker du är så strong som trots allt omkring dig fortsätter vara nykter. Vill bara skicka en styrkekram🥰

@Varafrisk en hälsning från mig kommer här. Funderar på om du skulle kunna förmå dig att släppa tankar på alla "borden" för att i stället lyfta fram det du faktiskt har gjort? Att du har lagat en god middag, att du hade ett fint samtal med din dotter, att du gjort en utflykt med din man och allt annat du faktiskt gör? Kan du lyfta det för att tränga ned alla borden? För du gör faktiskt väldigt mycket - som du skriver om - men du lyfter inte de sakerna utan de blir ett bihang till allt du "borde" göra. Testa?
Kram!

@Charlie70 Jag lovar att jag ska testa och tänka på vad jag faktiskt gör🙏🏻Det är inte enkelt men jag ska försöka😃

Vet inte om det har varit riktigt snöoväder i hela Sverige idag men hos mig har det iaf varit det! Har säkert kommit mellan 2 -3 dm snö. Körde fast på vår gata. Min man har ca fyra mil enkel väg t jobbet och min son har fem mil enkel väg. Var lite orolig för dem båda men det gick bra. Fast för min son som har ca 45 minuters bilväg hem tog det över tre timmar innan han var hemma. Lastbilar som inte kom någonvart. Men då när jag gick och oroade mig blev jag plötsligt så ledsen tårarna kom. Det bara kom över mig… en sådan trötthet över att ofta bära på oro framförallt för min dotter samt en trötthet/ledsenhet över att behöva kämpa så över min rätt. Tänkte då på samtalen m chefen att behöva strida över att få bestämma vilka patienter som jag vill träffa, att övertyga läkaren om hur jag mår och att även om jag inte följer tolvstegsprogrammet t punkt och pricka så beror det på min trötthet. Jag vill äga mitt liv, jag tänker äga mitt liv, jag ska äga mitt liv och faktiskt jag äger mitt liv!!
Imorgon avstämning m chefen och på torsdag samtal m läkaren.

Jag har funderat på att ta upp körsången lite längre fram. Det finns ju inte en uppsjö sv körer i min stad men jag vill hitta någon ny. Vill så småningom göra saker på egen hand där jag utmanar mig lite i att vara ensam. Har en kollega som sov ute i ngn skog under bar himmel el min sponsor åkte t Gotland och tälta. Alltså…det är inte de sorters saker jag vill göra.. men ngt som är mer i min stil men lite utmanande… kanske även måla.. Vill iaf fastna mer i dessa tankar än andra mer negativa.

Nej, nu blir det att släcka lampan och sova! Godnatt och kram🥰🌺

Ibland skriver jag mer om hur jag vill känna än vad jag känner. Vill vara positiv. Just nu ikväll försöker jag vila i känslan att lita på mig själv, att lägga energi på rätt ställe. Kanske är det en tillfällig känsla men det var lite som om jag kapitulerade idag på jobbet. Var ska jag lägga min energi? Vem vill jag lägga den på? Vilken gemenskap behöver jag ingå i? Det var som om min tid är för dyrbar för att läggas på något där jag inte får ngt tillbaka. Tror att tankarna/känslorna kom efter samtalet m min läkare igår. Han frågade om hur jag vill att det ska vara om ett halvår. Vi pratade om kost och motion. Min sjukskrivning blev förlängd t 12/6 fortfarande 50%. Det kändes ändå bra. Frågade min dotter om vi skulle simma som imorgon men hon ville hellre simma idag. Så när jag slutade jobbet idag hämtade jag henne. Hon simmade långt men jag lite kortare. Var en stund i varmvattenbassängen och en stund i bastun. Så nu känns det skönt att alldeles strax gå och lägga mig. Så skönt att vara nykter. Så himla skönt!

Kram och Godnatt 😴🌺🥰

@Himmelellerhelvette Ja, man får vara rädd om sin energi. Så viktigt att ödsla med den på rätt ställe. Det är verkligen en övningssak för mig❤️

@Ny dag Lite längre sjukskrivning gjorde mig lite lugnare🙏🏻🥰

Om några veckor ska jag se Maria Lindqvist föreställning ”Shirley Valentine”. Jag följer Maria på Instagram. Vill citera ngt klokt som hon skrev och som jag tror föreställningen handlar om. ”För alla som någon gång funderat på livet vi lever, tristessen, det svåra i att förstå hur viktig del man själv har i att våga leva sitt bästa liv”. Det ligger mycket i dessa ord ibland behöver jag nog påminna mig om det.

Kram🌺

@Varafrisk Så skönt att veta förutsättningarna ett tag framåt! Att jobba halvtid ger dig möjlighet till att forma din arbetssituation till det bättre, samtidigt som du har möjlighet till återhämtning.

Håller helt med, vilken bra insikt som har landat i dig. Att DU kan välja vad som är värt qtt fästa sig vid o lägga energi på. Jag tror att den insikten kommer göra mycket gott för dig.
Ha en fin söndag!🤗🌸🍃

@Sattva Tack för att du tittade in❤️

Har varit väldigt trött i helgen och trött idag. Kom ut på promenad i lördags och även på bio tillsammans med min man. Vi såg den danska filmen ”Möte i Rom” där Rolf Lassgård medverkar. Småmysig film enligt mitt tycke. Igår var jag på NA-möte. Kändes bra efteråt. Vår dotter kom hem under em och kvällen. Vi hängde m maken när han tog ett dopp i sjön.

Idag har jag fyllt på TBE-vaccinet känns skönt att få ha gjort det. Och, idag avslutades eftervården med smörgåstårta . Varje vecka under ca 60 veckor har jag varit på först behandling under nio veckor och resterande tid på eftervård ett par timmar på måndagem. Jag känner mig redo och inte orolig för min nykterhet men det kommer kännas tomt. Fast jag kommer träffa deltagarna på möten. Det har ändå varit en mötesplats där jag känt mig sedd och bekräftad. Jag försöker tänka positivt när jag är på jobbet men det är inte helt enkelt. Jag förstår att när man är sjukskriven att saker och ting inte är som vanligt men jag känner mig ensam. Fast jag måste vara vaksam för börjar jag tänka så blir jag lätt ett offer och tappar min styrka mitt jag. Men ikväll känner jag mig trött och lite ledsen…..fast jag borde vara jäkligt stolt!!

Kramar🌺🥰

Skönt att du fick längre sjukskrivning. Det är svårt det där med känslor, men det är ju en insikt när man vet att man borde känna sig stolt, men det kommer nog inte helt naturligt för de flesta. Släpper du ut ledsenheten nånsin? Jag tror ibland att vi har varit så duktiga på att proppa in känslor och stänga dörren att det har blivit svårt att ”förlösa” dem.
Kanske gråta en skvätt. Jag tror att man ska försöka lämna negativa tankar och känslor snabbt, men de måste ju bearbetas något. På med något sorgligt och gråt lite. Du har all rätt i världen att vara stolt! Hela behandlingen och eftervården har du klarat… eller klarat vill jag egentligen inte skriva eftersom det inte handlar om att det är en prestation att vara nykter i sig, utan att helt tänka om sina livsstrategier. Det är svårt och arbetsamt och du gör jobbet.
Ha en fin dag VaraFrisk!

@Sisyfos Tack för ditt kloka inlägg...som vanligt så kloka och fina inlägg från dig!

Jag har alltid haft lätt för att gråta. Så mycket som jag har suttit både på behandlingen och på möten och gråtit. Fast just nu känns det lite svårare att gråta....fast nu när jag skriver så känner jag dem...tårarna..som lägger sig så att blicken blir lite suddig. Jag försöker verkligen tänka positivt..inte lägga energi på saker som jag inte kan påverka men det är så svårt. Vissa dagar på jobbet går jättebra. Det är oftast de dagar som jag har haft samtal på ett eller annat sätt med föräldrar. När jag får tillbaka min yrkesidentitet den som är anledningen att jag är på jobbet men andra dagar så känner jag mig helt ensam...som i en bubbla. Jag har ju en kollega som har jobbat ca 20-25 år på min arbetsplats (vet inte exakt hur många år) och jag har jobbat 6,5, år. Hon har ju gått in i en del ärenden i mitt team. Hon har pondus och hon brinner för jobbet. Så det är hennes ord som gäller. En annan kollega från ett annan arbetsplats som sitter på min arbetsplats just nu han delade med sig av sina reflektioner igår till mig och han ser vad jag ser och känner. I em ska vi ha kuratorsträff dessa två arbetsplatser gemensamt. Ska bli intressant! Äntligen någon form av gemensam träff! Men, jag har resignerat lite ...orkar inte strida för vissa saker...det är inte värt den energin som det tar från mig. Jag har sökt ett annat jobb men jag är osäker på om jag ens får komma på intervju men jag måste göra något annat. Jag kan inte vara kvar på denna arbetsplats till min pension. När man har det tufft på sitt arbete behöver man ha det bra på sin fritid. Och...ja...det är väl inte det att jag inte har det bra....men tröttheten gör att jag inte orkar så mycket....jag behöver komma in i sammanhang med andra människor...andra sammanhang än möten...men på något vis.....fast jag har inte energi till att ta initiativ till det. Den här tröttheten gör mig ibland väldigt ledsen.

Något som jag ser fram emot är den konsert som min man och jag ska gå på ikväll. Det ska bli jättetrevligt. Vi ska först äta mat, har förbeställt paj och sallad. Imorgon samtal med min terapeut så himla skönt! Och på fredagem ska jag till företagshälsovården tillsammans med min chef, trepartssamtal. Kanske känns det lite ljusare efter dessa tre olika händelser så att jag kan vila i det till helgen.

Idag börjar jag senare pga kuratorsträffen i em så nu behöver jag gå in i duschen. Kom faktiskt ut på en promenad vilket var skönt!

Ha en bra dag alla kära forumvänner! Kram!

@Varafrisk Jag hoppas det ordnar sig med din arbetssituation. Det är så viktigt att trivas på jobbet, det är ändå där man spenderar mest av sin vakna tid. Jag har också haft en väldigt lång dålig känsla på jobbet och det är inte lättare att byta jobb när energin tryter. Jag hoppas det blir bra dessa tre grejer du har framför dig så du kan vila och må bra i helgen.

Vist är det svårt att inte lägga energi på saker man inte kan påverka! Jag kan det teoretiskt men praktiskt är det så svårt! Jag försöker tänka,: träna, träna! Allt man övar på blir man bättre på!
Jag övar för fullt på att inte lägga energi på sånt jag inte kan påverka. Kram