@Himmelellerhelvette Tack för att du frågade, ❤️ God kväll själv 🙂. Den har varit låååååång men den blev ganska stabil ändå. Hade möte med min terapeut och vi gick igenom lite hur det har varit, med känslor och tankar. Suget har funnits där men jag blev lite förvånad över mindre än jag räknat med för att vara en fredag. Vem vet jag kanske så smått börjar kunna sortera mina tankar lite. Men så kommer det som brev på posten "ensamheten" men jag är ok ikväll.

Hockey är inte min sport men jag må bo i närheten av Göteborg men här håller vi på Rögle och i fotboll Helsingborg IF 😊. Men det blev godis och chips med lite läsk.

Hoppas du oxå får en trevlig kväll . Kram tillbaka 😊❤️

Godmorgon alla fantastiska människor här på forumet!! ❤️🙂

Nu ska ni få höra.... Efter att jag hade gått och lagt mig igår så vaknade jag till vid 24 för att gå på toa ( ja jag börjar bli så gammal att jag måste göra det på natten 😂😂😂) Ser då att jag har ett missat samtal på messinger från... Jo ni vet nog vem. Konstigt tänker jag hon hade ju dumpat mig och blockerade ju allt ifrån mig. Halvt sovande och definitivt mot bättre vetande med många ev. känslomässiga stormar av ångest på spel ringer jag tillbaka. Kommer fram och får höra vad jag befarade en onykter och svamlade med en massa lögner igen i örat. Jag är trevlig men ganska snabbt efter att jag hört vad hon ville vilket inte var speciellt intressant sa jag godnatt.

Nu tänker ni: du måste ha en skruv lös för detta kommer trigga dig att dricka. Det trodde jag också men efter att slagit handen i huvudet ett dussin gånger och en bra natt sömn så kan jag säga med helt ärligt hjärta.

JAG är så glad/solt att jag ringde tillbaka, för nu är jag nämligen helt över det lilla äventyret.... Inser att någon som dricker dig redlös så många gånger i veckan och ringer snackar en massa strunt, bråkar med alla och vill bara prata med mig nu när det vankas fyllesex. Den personen kommer inte få en bit av mig. Glad över att jag kan sortera tankar, bearbeta dom och agera.

Så nu är det lördag..... Idag och den stora planen är hur man ska få en 17-åring som att följa med på en promenad och sedan på en loppis. 😂

Ha en bra lördag i det avlånga landet vart ni än befinner er. 🙂

@S.Franzen Skönt att du nu känner att du kan stänga den dörren helt. Fylleragg finns det inte utrymme för i ditt nya nyktra liv där du ser nyktert på tillvaron. Tips: Locka 17-åringen med att ni ska äta pizza/McDonalds whatever hen föredrar EFTER promenad och loppis. Så jobbar jag med min yngsta dotter. Funkar.

Kram 🐘

@S.Franzen Ensamheten är nog den bland det svåraste men jag tänker att även den är en process. Att lära sig att tycka om sig själv och umgås med sig själv och trivas i det för att sedan utveckla relationer, nya som gamla. När jag lärt känna mig själv mer och mer successivt genom nykterheten har jag fått tag på vad jag tycker om, testat nya aktiviteter. Träffat nya människor. Men det gäller att ha tillit till processen och tålamod❤️Kram

Hej @S.Franzen!
Vilken resa du är med om, fint att följa dina tankar och upplevelser! Och grattis att du lyckades ringa tillbaka, stå emot hur triggande det än kunde bli. Det är ju verkligen de tillfällen vi minns länge efteråt.

Jag vill också säga att jag tog bort ditt förnamn på vissa ställen i din tråd. Det i kombination med ditt användarnamn gjorde att du inte längre var så anonym, och anonymiteten är något vi värnar mycket om här. Hoppas det känns okej!

@Nell Tack för dom värmande orden Det är ok att du tog bort namnet, men om jag ska vara ärlig så är mitt användarnamn ett artistnamn från en jobb som var rätt så känsligt eftersom jag har ett unikt efternamn som är lätt att hitta Så det ända som igentligen är mitt är förnamnet. Men jag uppskattar omtanken och jag förstår att anonymeteten är A&O här. Är överlag värdelös på att hitta bra användarnamn så jag tog det första som dök upp i mitt huvud. Mvh Franzén 😊

Godmorgon alla fina människor.

Var någon vecka sedan senast jag var här inne. Allt började kännas bättre och bättre, rutiner skapades tiden gick långsamt men ändå framåt. Viktigast av allt suget har varit på en extrem låg nivå vilket jag bara kan förklara att jag tar rätt steg varje dag.

Men som vädret här i Borås så har det blivit snö, blåst och kallt dom senaste dagarna med sol om vartannat. Har även min hjärna och känsla i kroppen hoppat fram å tillbaka.

Jag arbetar mycket med meditation och andningen för att inte göra hjärnan tom på tankar, det är omöjligt att inte tänka på något utan att konsentrera sig på andningen känna varje in och ut andning. När sedan en tanke om framtiden, om oro ångest mm. kommer inte blokera den utan acceptera att den finns tänk någon sekund och sedan låt den passera som molnen på himlen, och sedan fortsätta fokusera på andningen.

Det låter kanske som dravell för många och jag tyckte oxå det men min underbara terapeuft lyckades med att få mig öppna den dörren. Sitter inte som någon skogsmunk dagarna in och ut men en eller två studier om dagen på morgonen och kvällen.

Men djävulen bryr sig inte om dig när du är i balans sägs det. Så samma gamla tankefällor och situationer fick mig att känna att det börjar blinka rött här och snabbt. Men efter en tuff lördag med en massa tvivel om det vanliga och varför det ska vara så himla svårt att ta kloka beslut och våga sätta sig själv först, trotts att känslan i magen skriker VAKNA UPP FÖR HELVETE du sitter ju å skakar för för varje meddelade du skickar för du vet om att det är fel, måste jag göra så att du får riktigt ont först innan du litar på känslan du har inom dig, inget du är ju beroende av att det piper i din telefon. Du vet ju om att det i te är bra och fortsätter du så är alkoholen bästa stopp på vägen.

Så efter en väldigt jobbig natt gjorde jag det rätta. Och till min förvåning så försvann magontet och en känsla av kontroll och lung är tillbaka.

Så trevlig söndag alla 😊

Hjälp, drömde om att jag drack inatt och att jag tyckte om det. Det blir inte bättre av att man har en massa pengar igen på kontot å att det är fredag igen. HJÄLP! Kommer bli krig idag .....

@S.Franzen
Sådana drömmar har jag också ibland.
Föll tyvärr för lite mer än 2 veckor sen ännu en gång. Tanken var att dricka lite o sedan ca nykter en tid igen. Det blev för mycket o kunde inte sluta när jag väl börjat. Det var min absolut sista gång. Enligt en läkare på alkoholexperimentet på SVT så blir de flesta nyktra till slut. Blir för jobbigt att dricka stora mängder.
Vi kämpar på tillsammans.🙏❤️

@Lonely Man Det är tufft, lite det man är rädd för att tro att man kan kontrollera hur mycket man kan dricka om man väl börjar.

Har inte igentligen något riktigt sug som håller i sig men det kommer kanske 2-5 gånger små vågor som jag har haft turen att klara av utan några större problem.

@Andrahalvlek o ja, jag är så allvarlig att ord kan inte beskriva det.

Men idag ska jag suga på att mitt blodtryck har blivit mycket bättre och jag kommer leva på orden från sjuksköterskan " Du har gått ner en del i vikt sedan senast för fem månader sedan....."

Dom orden värmde verkligen, speciellt när man tar sina långa promenader när det är snorkalt ute och man känner att alkoholen kanske inte är så dumt ändå. Att någon lägger märke till att man verkligen försöker förändra ett dåligt liv/beteende till något bättre.

@S.Franzen Vad härligt att du fick feedback från sköterskan… Tänk vad alkoholen gör med våra kroppar och knoppar! Själv gläds jag ibland över att min hy blir bättre ju längre nykter tid jag får (trots att jag inte sover så bra). Jag har lagt så mycket pengar på att se ”snygg och ung” ut till ingen nytta egentligen…. Genom att inte dricka kom det automatiskt. Så att dricka kostar mycket och allt annat runtomkring också. Nu blir det liksom dubbel vinst!!! Ha en fin nykter helg och du är inte ensam om att brottas med djävulska tankar på a. 🥰🌱

Det är hyffsat tråkigt ikväll men samtidigt så är jag enormt tacksam att jag har klarat alla alkoholsug attacker idag. Gör inte något att det har kommit en eller annan tår under eftermiddagen för jag tänker i te stänga inne känslorna och inte våga erkänna för mig själv att det är svårt och det är ok att känna sig svag för stunden. Samtidigt som jag vet om att det kommer att gå över om jag bara använder mina verktyg och andas .

Tack,@S.Franzen! Ja det känns bättre redan, inte så tung i huvudet, mindre ont i kroppen. Var lite absti igår kväll, ångest, oro och illamående. Idag är jag bara lite skakhänt.
Men jag är glad för att jag äntligen fick motivation till att göra nåt åt det. Har mycket stöd från flickvän och föräldrar och kompisar.
Så tänker jag att ett forum som det här kommer att vara jättebra. För alla här fattar ju grejjen.
Tack för din uppmuntrande kommentar!

@S.Franzen, intressant story. Den illustrerar ju att händelser, små och stor kan utlösa stress, som i sin tur triggar suget. Din seger över dig själv och "hon", visar ju att du har kommet en bra bit.
Så bra också att du hittar på hyggliga saker med andra. Då får man fokus på annat än sig själv och ensamheten man kan känna på.

@S.Franzen @Ny dag Ansiktsmask funkar bra, det fixar tingpå kort tid. Jag är 57 och "strykfri", men som du säger så har jag märkt att min hud blev tråkig av alkoholen. Ska bli spännande att se om den snyggar till sig eftersom.