Nu har det gått 12 dagar sedan kraschen, det känns stabilt och lugnt. Ingen önskan eller något sug efter alkohol. Idag är första dagen jag är själv. Imorgon har jag ett samtal med en terapeut som jag hoppas kommer att kunna hjälpa mig att se framåt. Inga blickar i backspegeln, där finns inget att se. Någon klok person sa en gång: Det finns en anledning till att framrutan är mycket större än backspegeln. Jag vill fortfarande att tiden ska gå fort så att jag kommer på "säker mark", inte för att jag tror att jag ska trilla dit utan mer för att brustna löften och svek ska blekna. Idag snöade det och var kallt, men jag vet att solen och värmen kommer, om jag bara väntar. Ett steg och en dag i taget, ingen anledning till att stressa. Lugnt och skönt, glöm inte att andas. Kram 🎶

För mig har alltid största faran just när jag upplevt att det är lugnt och suget är borta. Det är då alkoholromantikern slår till och jag tänker att ”det kanske inte är så farligt ändå...jag kan väl lära mig att dricka som alla andra...” Så har det pågått i snart 60 år.
Kanske jag lärt mig något till slut. Kommer aldrig någonsin att kunna dricka som andra.
Lycka till på resan ...en dag i taget och inga drömmar om att kunna kompromissa med kung A.

@stillibåten tack för dina värdefulla kommentarer. Ja det är aldrig läge att luta sig tillbaka och vara nöjd, det är som jag förstår en ständig kamp. Tidigare så har jag andats ut efter ett tag men jag ska göra annorlunda denna gången. Jag erkänner problemen för mig själv, jag berättar för mina närmaste som jag har förtroende för och som vill mig väl OCH jag tar hjälp av professionella terapeuter som kan guida mig i denna nya situation.

Ser ut som att du har goda chanser att klara det den här gången. Kloka strategier!
Vaket att se framåt! Själv måste jag ha ett öga i backspegeln emellanåt. A slår ofta till bakifrån hårt och skoningslöst utan förvarning. Plötsligt sitter jag där med en öl i handen...och jag som ju hade slutat dricka...
Har tagit upp mina AA möten igen efter 30 år så vi är på samma tåg om än i olika kupéer.
Syns kanske i restaurangvagnen - över en kopp kaffe 😊

Idag är det dag 24 och ännu inget sug efter alkohol, jag kan inte säga att jag är direkt förvånad. Jag känner mig själv så pass bra för att veta, att när jag väl bestämmer mig för något, då är jag stenhård i mitt beslut. För mig kommer utmaningen långt senare, om kanske ett halvår. Men skillnaden denna gång mot tidigare är att jag tar mig an problemet på ett nytt sätt. Jag erkänner att jag har problem med alkoholen, och att jag behöver hjälp med att ta reda på varför. Helgen har varit rätt bra, jag har umgåtts med familjen och vi har jobbat ute i trädgården, kollat på film och jag har tränat. Mycket frisk luft och rena tankar. Just nu behöver jag lugn och ro, inga hjärtslitande konflikter eller avgörande beslut. Bara få vara i stunden. Kommande vecka är jag själv men det kommer att gå bra. Jag fortsätter att dagligen gå in här och läsa, att påminna mig om att jag inte är ensam och att jag är på rätt väg, det betyder mycket. Jag har många runt omkring mig som vill mig väl och som tror på mig.

Önskar er en bra måndag.
🌞

@Insikt_24 Bra gjort av dig. Jag är inne på dag 33.Konstigt att du inte haft nått sug. Jag är inne på min omgång 2 utan A. Har som du kommit till insikt att jag har problem med alkoholen denna gång. Denna gång skall jag lyckas. Sist klarade jag 25 dagar.

Jag har hållt mitt drickande dolt tills för en vecka sen. Nämde för en vän att jag druckit för mycket och fått provsvar som inte var bra. Läkaren frågade om jag drack mycket och jag vågade svara ja för denne. Kändes skönt. Noggrann läkare. Därav lite prover.

Hoppas på bättre provsvar 24:e.

Man har bara ett liv och det går inte i repris.

Ha en fin måndag å det kommer att gå galant den ensamma veckan.

@lilly666 det är alltid bra med lite hjälp på traven och vad fint att du kände att du vågade öppna upp inför läkaren. Själv väntar jag på att få gå igenom en KBT-process och för att påbörja den, är det hundra procent alkoholfri som gäller. Det är också en sporre att låta bli. Jag har också min man som jag kommer närmare för var dag som går, det har varit kyligt mellan oss, men kärleken och känslorna finns kvar. Jag hoppas och tror att vi kan greja detta. Tror jag att börja komma på varför jag har tappat kontrollen och nu är det dags att få tillbaka den. Drack 3-4 dagar under en tvåveckors period tidigare så det var inte varje dag. Men det är ändå ett problem i grunden.
Klokt om att livet inte går i repris, ibland får vi chans att göra om och göra rätt, men vi måste ta vara på chansen.
Provsvaren bör vara utmärkta den 24:e, heja dig!

I@Insikt_24 Ibland får man våga ta steget. Känns bra.Det är nog bra med en KBT-process.
Vad skönt att ni kommer närmre varandra. Ni kommer att fixa det när kärleken å känslorna finns kvar. Skönt att komma på varför man tappat kontrollen.Samma här.

Skönt det inte var varje dag. Klokt att sluta.

Det är sanna ord.

Göra om och göra rätt.
Ta chansen.

Hoppas på bra svar..

Tack å hejja dig med. Vi fixar det här.