@Majblomman Vist är det fascinerande att suget helt kan utebli! Jag var väldigt förundrad över att jag inte kände sug första veckorna, var beredd på ett väldigt sug efter 1 månad för längre än så hade jag aldrig varit nykter men inte ens då kom suget. Det var till och med så att jag ifrågasatte om jag verkligen var beroende när jag inte kände sug. Tyckte mig läsa i alla nynyktras trådar om sug. Men sedan förstod jag att det var något som hade hänt inom mig, det går inte riktigt att beskriva men lite som att jag hade genomskådat alkoholens bedrägeri och lömska ljugande. @andrahalvlek förklarade det så bra med att det är som att en trollkarl avslöjar sitt trick, då kan man aldrig mer bli lurad att tro på det tricket. Så kände jag. Kram❤️

@Himmelellerhelvette väldigt skönt att slippa suget, bara känt ett lite uns sug i em som blåste bort av sig själv. Men får väl vara beredd på att det kan komma någon gång.
Känner också precis som du beskriver att det är något som hänt inom mig som jag inte kan förklara riktigt. Den där känslan att alkohol vill jag inte ha att göra med mer.

Och vill personen jag umgås med fortsätta dricka för mycket emellanåt så är det ju personens val och inte mitt. Jag får väl åka hem i så fall när hen blir ”personlighetsförändrad” det är nästan det svåraste att stå ut med, personlighetsförändringen som jag kallar det. Hittar inget bättre ord. Är tröttsamt och på snudd till obehagligt, vill inte vara med om det igen.
Tänker inte hålla på längre att be om att vi ska ta det lugnt med alkoholen tillsammans eller försöka förklara hur jag känner kring det. Blir bara som en grammofonskiva som hakat upp sig och hur kul är det.
Ursäkta om jag snöar in på detta igen men det är det som gnager mest inom mig. Vill ju väldigt gärna fortsätta träffa den personen när denne är som vanligt, skulle vara väldigt tung att inte göra det.
Nu till något positivt😊 glädjs åt att känna mig klarare i tanken och har kunnat njuta av hela helgen för ingen tid har gått åt till att vara bakis.
Ser fram emot att fortsätta på min väg mot ett liv som kan innehålla så mycket annat än vinpimplande på lediga stunder😊
Kram från en gladare majblomma

@Majblomman Jag förstår precis vad du menar med personlighetsförändringen! Jag upplever ett väldigt obehag och det är otroligt skönt att få dela den känslan med dig för jag känner mig löjlig som att jag borde kunna handskas med det men jag har försökt nu i 20 månader och det blir inte mindre obehagligt. Tänk att jag inte insåg att barn borde uppleva detta obehag med sina föräldrar, dom kan säkert inte förklara det i ord men något händer säkert inom dom, en osäkerhet och otrygghet.

Klarheten i tankarna är fantastiskt! Och insikten med hur begränsat tankesättet var förut och hur det utvecklas är underbart🙏❤️

Allt vi kan göra utan alkohol, hur våra intressen utvecklas och hittar nya intressanta vägar, det får vi aldrig med alkoholen, där finns bara en väg, sakta men säkert ner i fördärvet.

Jag önskar dig en härlig måndag❤️

@Himmelellerhelvette @majblomman TACK fler era kloka tankar och reflektioner! Jag har nu varit nykter 8 veckor och är sällan sugen! Håller med er! Det går att umgås till en viss gräns. Har så många exempel!
Känns som jag slösar bort min tid. Så trevligt o mysigt när båda/ gänget är nyktra. Men när hen/de dricker får jag parera och anpassa mej…
Såååå sköna lördag/söndag mornar utan bakfylla o ångest!!!!

@TessanTuss Precis så! Att man slösar bort sin tid! Jag älskar sammanhangen där ingen dricker eller om någon tar ett glas så är det lugnt såklart men just när alla är vid sina sinnens fulla bruk❤️

Tänk att vi kan ge oss själva ett helt liv utan bakfylla och ångest🙏

Visst är det märkligt att suget dyker upp som en blixt från klar himmel bara för att det är fredag imorgon, annars har det gått oförskämt bra i snart två veckor.
Men, ska inte förlora mot beroendehjärnan! Får fokusera på något annat imorgon helt enkelt
Godnatt🤗

15 dagar utan alkoholhaltiga drycker, endast ett lätt sug vid några tillfällen.
Kanske beror det på att jag bestämt mig på riktigt och fått hjälp och stöd av öppenvården. Lyssnat på ”Skål ta mig fan” igenkänning med lite humor, kan rekommendera boken.
Hjälper mig mycket att gå in och läsa här, skriver inte så mycket hos er andra men tack för att ni delar med er🤗
Min ångest och oro har minskat, kan det bero på att jag inte druckit på ett tag. Funderar också på om mitt dåliga psykiska mående som funnits där i perioder sen i ungdomen kan bero på mitt alkoholintag, gjort att man blivit så trött och inte kunnat tänka, inte klarat stress och har dålig självkänsla.
Glad att ha kommit så här långt men ska erkänna att jag kan tänka att”det var nog inte så illa, har kanske överdrivit mitt alkoholproblem” lite som att problemet är borta. Någon som upplevt liknande tankar i processen?
Mycket funderingar så här på kvällskvisten men känns bra att sätta ord på mina tankar.
Önskar alla en fin vecka

@Majblomman Kan känna igen mig i vad du beskriver. Däremot inte i att alkoholen nog inte var så farligt. Tror att det är svårt att få till ett sk normalt drickande om man som jag sökt lätt berusning/döva alla känslor. Hur tror du det är för dig? 🥰

@Majblomman ja ooo ja vad jag känner igen dethär med att ”det var nog inte så farligt”. Jag balanserar där mer eller mindre hela tiden. När den kemiska ångesten börjar vara rätt långt borta har jag nästan glömt det. Och jag kan också känna att jag har överdrivit alltsammans.
Men det har jag ju inte. Det hjälper absolut att gå in här och läsa och skriva! Sköt om dej, kram!

@Ny dag hej och sorry för sent svar. Tänker egentligen som dig där, svårt att i nuläget dricka ”normalt” vad nu det är.
Tror på ett längre uppehåll och har hållit upp i tre veckor nu. Mår bra av det. Hoppas det går bra för dig🤗

@Detblirbättre inser att jag inte överdrivit och får inte glömma hur det varit tidigare. Men ibland försöker väl beroendehjärnan ställa till det och skapa kaos i tankarna.
Är fast besluten att fortsätta hålla upp med alkoholen och känner mig stabil i detta.
Hoppas det går bra för dig🤗