Hej! Ursäkta om det redan finns liknande trådar men orkar inte leta nu.

Är för tillfället full. Nästan två liter vin. Gjort så nästan varje dag i 4 år. Vill inte leva såhär längre.
Varför dricker jag? Tristess. Lugna tankarna i huvudet...Ja det är väl allt. Kanske känns trivialt men det är mitt problem i alla fall.

Har haft perioder av nykterhet. Mår så jäkla bra då efter de första dagarna! Men då blir jag glad och lycklig. "Vad är väl en vinare nu så jag blir ÄNNU gladare!" Sen går det åt helvete igen.

Har tidigare sagt att jag är en fungerande alkoholist. Men senaste året är jag knappt det.
Har redan förlorat äktenskap och senare särboskap. Gällande särbon så har jag ljugit och fått det att fungera i tre år. Tills det sprack.

Alltså jag VET att det jag gör mot mig själv är totalt idiotiskt. Men hur fan får jag mig att fatta att drickat inte är lösningen? Jag VET ju att jag mår mycket bättre utan den.

Har som sagt perioder utan spånken. Mår jättebra då. Men då tycker jag att "nu kan vi köra på, Vin är ju jättegott!". Vad fan ska jag göra då?

Mvh: Kalaspuffen

@Kalaspuffen Du har nog tagit ett stort kliv när du gick in hit. Någonstans finns det nog ett stopp då. Bara att erkänna som du gör är stort.

Tycker själv det är väldigt svårt att se klara linjer i vad som ska ske / krävs för att ta steget. För mig blev det min son som blev väckarklockan. Han tog ett väldigt sympatiskt samtal med mig. Gick in på ett sätt där jag inte behövde gå i baklås. Han var genuin och empatisk. Jag insåg att det är nu eller aldrig. Där och då hade jag chansen att vända skutan. Jag tog den och har varit nykter sedan dess. Flera år. Är väldigt ointresserad av alkohol. Ser inte värdet alls. Hade någon annan kunnat nå mig? I så fall någon som skulle kännas genuin och inte dömande. Annars hade jag nog klivit åt sidan och lagt över hela problemet på dem istället. Med godnattmössan på 😅.

Var inne på systemet för första gången på 4 år i fredags då syrran skulle handla. Kändes märkligt. Hade inte koll på vad allt kostar. Hon handlade för 1000 kr. Men jösses alltså. Gift för 1000 spänn. Galet. Hon undrade om inte jag skulle ha något alkoholfritt. Men nej, av ren princip kommer jag inte handla där igen. Jag har inte behov av alkohol alls. Jag är mycket mer intresserad av att lära känna mig själv. Leva i vaket tillstånd och hitta vägar som gör att jag fokuserar på lycka. Genuin lycka och inte självmisshandel.

Hej @Kalaspuffen (underbart namn)
Det finns säkerligen liknande trådar i detta forum men det kan vara bra att ha en som är ens alldeles egna tycker jag. Sedan kan man läsa runt o skriva i andras i mån av ork och tid.
Vi är många som kämpar o sliter vårt hår i en önskan om förändring. Vissa har kämpat länge o kommit fram till en del vettigheter under resan. Fortsätt skriva här. Det är alltid en början på något och vi som hänger här o skriver är dina vänner.