Har inget alkoholsug eller är jagad av inre ångest idag. Kan inte säga att jag är speciellt nedstämd eller deprimerad i stunden. Men trött och rätt tom det är jag fast jag fick sova en tre timmar extra efter att ha ätit en liten pirog, tagit lite sallad och druckit en läsk. Festade även till det hela med två små kokosbollar som jag hade. Har alltså sovit rätt bra idag, men för ju inte någon dagbok över sömnen, vilket man kanske borde göra för att till en bättre rutin.

Gillar egentligen inte rutiner då det lätt blir att kännas som ett jobbigt tvång. Men visst är det bra att ha goda vanor det kan inte förnekas. Har ju redan så smått börjat med rutiner ändå har jag kommit på eftersom jag har som rutin att nu försöka att analysera mina känslor som kan uppkomma i stunder då jag kanske känner för att åka iväg och köpa alkohol. Det är mycket psykologi och känslor inblandat i längtan till berusning kan jag då säga. Men det vet ju alla på detta eminenta forum alltså.

Har läst senaste nytt på forumet även idag, något som väl faktiskt blivit lite av en rutin. Tänk, att jag fortfarande lär mig så himla mycket om inte bara vikten av att vara nykter och alkoholfri. Det känns som att jag har rätt så bra nytta av att ta del av andras livserfarenhet. Tror att min skapare nog vill att jag ska fortsätta att läsa och kanske skriva här ett tag till, eller vid behov för att kunna hålla fast vid fortsatt nykterhet.

För kan ju inte påstå direkt att jag är fullärd i ämnet alkoholfrihet på långa vägar. Men har då läst en hel del på nätet om återfallsprevention och annat så förstår att jag måste vara mycket vaksam på hur jag tänker och känner i stunden då tankar på drickande plötsligt kan infinna sig. För mig handlar det nog då om att vara rätt så stilla och inte bara tanklöst rusa iväg.

Men det är inte direkt lätt att gå från flaskbarn till nykterist så att säga. Men försöker då att göra mitt bästa på det området. Men för mig så blev ju alkoholen inte bara en guldkant utan mer något som allt kom att kretsa kring från den allra första berusningen. Har funderat på varför jag bestämde mig i höstas för att sluta dricka alkohol liksom.

Det handlade nog faktiskt mest om en rädsla för kroppslig sjukdom och inte en genuin inre vilja att vara nykter för nykterhetens egen skull. Det är lite märkligt att jag är nykter än i dag efter drygt ett halvår, men så har man ju jobbat hårt också. Så länge man inte medvetet tillåter sig att dricka något alkoholhaltigt alls fast man kanske vill göra så, då går det nog att fortsätta att vandra alkoholfritt.

När jag läser ord och råd från många som gått före på nykterhetens stig så att säga. Då tänker jag på att man rätt ofta får höra och läsa ord som att, tänk på hur underbart det är att vakna nykter och vara tillbaka i sitt liv med det nyktra måendet innan det blev för mycket alkohol. Börjar så smått märka att jag blivit mer som jag var psykiskt sett innan det blev för mycket öl, vin och sprit alltså.

Men nog hade det varit roligare om jag inte hade varit lågintensivt nedstämd och orkeslös i grunden som människa innan jag blev storkonsument av alkohol, vilket jag förstår bland annat berodde på min Dystymi och livssituation. När jag drack som jag gjorde tidigare i alla år så tänkte jag ju inte ens på nån framtid, det handlade bara om att stå ut liksom. Nu får man försöka stå ut som nykter.

Det mesta av tänkandet och känslohantering skedde ju tidigare mer eller mindre i ett tillstånd där hjärnan i grunden var bedövad till den grad att en lättare berusning dagligen väl var ett normaltillstånd. Nog är det rätt konstigt att man har kunnat lära sig så pass mycket och hängt med så pass bra som man ändå har gjort. Detta trots att man väl rätt ofta i många år som missbrukare av öl och annat väl sugit i sig motsvarande minst en flaska portvin om dagen för att orka leva.

Kroppen är då allt en rätt slitstark maskin i alla fall. Nu när jag varit nykter så pass länge som jag har varit så börjar jag väl så smått även få en gnutta vilja till att vara nykter på riktigt även i tanken. Men vissa dagar är det rejält motigt och kämpigt kan jag då säga. Men idag är man då nykter och har väl inget direkt att klaga på vilket man då är tacksam för. Tar mig nu en slurk kaffe och kör alltså alkoholfritt vidare.

Ha det gott mina vänner!

Vandrar sakta och balanserar som en lindansare på en fin linje mellan liv och död. Det var tanken som kom till mig efter att ha druckit ett glas med mjölk, ätit en banan och tagit mig en liten kopp med koffeinkällan kaffe. Det susade som vanligt i huvudet, så kollade blodtrycket som medicinerat var rätt så okej trots att man väl inte har världens bästa livsstil och nyttigt motionerande. Snusar även, och nikotin är väl inte är det klokaste om man vill leva tills man blir hundra år, vad det nu skulle vara för mening med det.

Dricker nu vitaminberikat vatten och funderar på att kanske dra upp persiennerna här i köket. Har börjat tröttna på mig själv igen, tycker jag är en bedrövlig gnällspik och skulle aldrig orka läsa texter av en sån som jag. Möjligtvis som förströelse en stund innan man gjorde något mer vettigt. För det kan ju vara kul att se vad en knäppskalle som jag funderar på.

Det skulle jag kanske tänka om jag var en vanlig människa som inte hade en knepig psykiatrisk problematik vilket man har. Ja, så är det då lördag igen. Men vad det är för namn på dagen kan då kvitta för mig, då det mesta som vanligt året om bara är grått och trist. Man kan undra när solen kommer åter, för det måste den väl göra nån gång eventuellt.

Men då blir det väl bara värmebölja så att man svimmar av utmattning istället. Nu när det för det mesta bara är gråa skyar brukar jag få solstress, och vill då fira solens tillfälliga återkomst genom att rusa ut i naturen och kanske kolla på djuren. Men det har alltid även betytt en massa öl, vin och sprit, och då är man ju snart inne i alkoholdimman igen.

Det är inte mycket mening med nånting känner jag i stunden. Men man ska väl inte sitta och klaga för inget är ju så dåligt att det inte kan bli sämre. Borde väl sjunga nykterhetens lovsång och göra mig till och låtsas att jag tycker att livet bara är helt underbart.

Nej, borde nog sluta med att skriva en massa strunt då det väl kanske inte ger nån så värst mycket. Det är väl inte meningen att nån stackars hoppfull läsare ska få sina kanske vackra rosenskimrande tankar förmörkade av en alkoholfri dysterkvist som jag, redan tidigt på en fantastisk morgon som den som väl nu är.

Ha en fin lördag!

Har nu dragit upp persiennerna här i köket och till och med öppnat fönstret och skådat upp mot den grå himlen och tänkt på vad min skapare Gud kan ha för sig en dag som denna. Lyssnade igår på radio och hörde en låt med artisten Miss Li och hennes tänkvärda låt – Hälsa Gud som jag inte hade hört tidigare. Nog är det rätt så kul när man hittar nån ny låt som man så där plötsligt bara gillar.

Det är inte utan att man återigen började tänka på skaparen och hans son Jesus som väl är den självklare fåraherden för oss lite mer djupt tänkande och kanske förvirrade själar som vandrar vägen fram och ömsom är lite smått klarsynta och hoppfulla och andra dagar kanske mest bara är skitfulla. Så där som en själv var för det mesta för en sju månader tillbaka i tiden.

Men nu så fick man ju även för sig att be till Gud om att få slippa allt alkoholsug för att kunna leva nyktert och få vara helt kroppsligt frisk tills sista andetaget. Borde kanske nu be till skaparen om att även få lite mer psykisk stabilitet och glädje i själen också...

Ha en fin och nykter dag mina vänner!

@Flarran Miss Li är svinbra! ”Instruktionsboken” gillar jag. Jag gillar alla hennes svenska låtar. Svenska texter tar sig in i mig på ett annat sätt än engelska texter.

Ut i friska luften med dig! Ta med mobilkamera och en termos med choklad eller kaffe 😍

Kram 🐘

När man inte vet åt vilket håll man ska gå så kan det vara rätt så svårt. Hade så smått tänkt att gå iväg till nån loppis i stan idag. Gjorde mig alltså redo och tog min morgonchoklad för att få lite energi. Satte på mig strumporna och var på gång att ta på mig skorna och gå utanför dörren. Men då poff liksom, tog energin helt slut och jag visste inte vad det var för mening att gå ut alls liksom.

Nedstämdheten över min orkeslöshet uppfyllde mig rätt snabbt. Då passade så klart den lurige alkoholdjävulen direkt på att liksom knacka på inom mig. Jag kunde riktigt känna igen den välbekanta känslan som drivit mig in till bolaget så många gånger förr. För tanken började direkt kretsa kring sånt som att, nog är det väl dags för en flaska vin eller två nu när det är lördag och allt.

Men så enkelt bäddas då inga sängar tänkte jag nyktert och logiskt. Tog istället och fyllde på ett glas med kallt vanligt kranvatten som det nu slurkas lite smått på så här när man nu sitter och skriver om anfallet ifråga. Styrketräning och fysisk motion i form av promenader i all ära. Men man måste nog ibland för sin nykterhets skull fokusera på den mentala träningen att kunna ta det lugnt och inte bara rusa iväg hur som helst utan nån tanke på riskerna i sammanhanget.

Har nu snart tömt glaset med vatten och känner mig rätt så nöjd över att jag har lyckats blåsa bolaget på en massa stålar igen och dessutom är helt alkoholfri ännu en dag. Vilket man nog inte hade varit om man helt tanklöst försökt att sätta sig över känslan som så starkt sade att man skulle stanna hemma och ta det lugnt. Nu känns det helt okej igen. Förresten, @Andrahalvlek kul att du tittade in en sväng här kompis, sånt uppskattas.

Ha en fortsatt fin lördag!

Nu har man varit ut i friska luften. Dock inte längre promenad än ett par meter ut på balkongen här på kvällen. Satt mig på en stol och tänkte på hur många gånger man suttit i kvällssolen och druckit öl eller vin på balkongen genom åren tidigare innan man fick för sig genom väl kanske en andlig guds ingivelse att försöka att bli en lite bättre människa.

Ska nu alkoholdjävulen försöka att få mig att vandra iväg till matbutiken för att köpa ett par sexpack folköl av typen 3,5:or tänkte jag. Men stärkt av min lyckade mentala kamp mot mina inre demoner tidigare idag. Så sket jag fullständigt i den känslan och gick ut här i köket och hämtade en burk med energidryck och satt mig i solskenet och drack denna i smaken lite märkliga, men uppiggande vitaminberikade dryck som fick agera substitut till alkohol.

Har lärt mig från kloka skribenter här på forumet att man ska byta ut en dålig vana som att dricka alkoholhaltiga drycker mot en lite bättre vana i stället. Det fungerade faktiskt helt utmärkt. Tänk att man inte ens behöver försöka att springa ifrån sig själv genom fysisk träning. Nog är det som de visa brukar säga att tankens makt är stor. För nu sitter jag helt alkoholfri här vid köksbordet och mår hur bra som helst vilket jag då är tacksam för.

Ha en fin kväll!

Hei @Flarran! Jag är ny i gamet her, så jag har inte hunnit lära känna så många av er än som skriver och svarar. Så jag har några frågor om du vill svara:
-Jag är inne på tredje dygnet, Hur länge har du varit nykter nu, och har du fått återfall?
- Om du fått återfall, Hur länge varar en sådan period?
- Har du nåt distraktions tips som funkar?
God söndag på dig, och fortsätt kämpa som inspiration för andra, inte minst mig. 😊
Ha en fin dag allihop!

Hej! @Liveman, Tack för att du tittade in en sväng. Det var då i rättan tid och precis som en god högre makt nog var lite inblandad på nåt sätt. Ja, så kan man då tänka om man har en liten gudstro, eller i alla fall tro på något mer eller högre än vad man som en människa kan se. Vaknade alltså idag denna Söndag och var ovanligt låg så att säga.

Trots över 6 månaders helnykterhet kändes det som att jag hade tröttnat på allt och nog bara var ett fåtal timmar ifrån ett återfall som nog kunnat bli till ett rejält sjöslag. Nog är det ett distraktionstips att läsa här på forumet ofta, och att även om man så orkar, att man försöker skriva av sig lite ibland.

Det finns många tips, bra böcker och poddar om hur andra har gjort för att klara av att bli helt alkoholfria. Tycker att du faktiskt har börjat på bra genom att du har hittat hit till detta forum som har så mycket samlad visdom i ämnet ifråga.

Kämpa på kompis!

Det är inte klokt vad mycket jag lär mig på det här eminenta forumet. Som varande helt alkoholfri nu i mer än sex månader så ser jag saker och ting från rätt många olika håll. När jag bara drack en massa onyttig alkohol och var berusad mer eller mindre var dag. Då såg jag inte sammanhangen och det knepiga finlir som inte minst ständigt pågår i mänskliga relationer och väl även i tillvarons andliga aspekter och dess olika rum så att säga.

Som tänkande och kännande människa så är det många val man ställs inför dagligen. Det här om att ta kontroll över sin livssituation och över drickande av alkohol är viktigt som ett första steg i den egna mänskliga utvecklingen. När man förstått det och även trots alla utmaningar man dagligen möter håller fast vid nykterheten då öppnas många nya dörrar.

Detta då man stegvis ytterligare utvecklas som människa. Man får liksom en större förståelse på djupet för de eviga frågorna verkar det som. Man kan då till och med lära känna skaparen på ett nytt sätt och mer logiskt kanske även får in hans son Jesus i ekvationen. Den helige anden som det talas om i skriften börjar även den att bli lite mer begriplig. Det är Söndag idag och har tittat lite på nätet och sett videoklipp från olika församlingar som hållit gudstjänst.

Brukar tänka att Gud han är då snäll han. Men samtidigt undrar jag ibland vad han egentligen syftar till, eller kanske mer vad han egentligen ville åstadkomma med sin skapelse. Var kanske skaparen en dag en aning ensam och ville ha några vänner. Det vore ju faktiskt inte så värst konstigt då vi enligt skriften väl andligt sett är skapade till hans avbild vilket man väl ibland hört en del predikanter och pastorer tala om. Det är mycket man som nykter kan fundera över en dag som denna.

Nog kan man fundera över mycket och ha undringar över saker och ting ibland alltså. När man inte har ork att ta sig en lite nyttig och rask promenad en eftermiddag som denna. Då kan man lätt undra vad man egentligen ska hitta på om man nu har bestämt sig för att försöka vandra nykter vägen fram och lämna tankar på berusning bakom sig. Kanske dags att lyssna på lite musik var känslan man fick nyss.

Kom då ihåg att det var ett tag sen man hörde U2 och deras låt Mysterious Ways som man en gång för länge sedan köpte och hade på singel. Sitter alltså här i köket en lite gråmulen dag och lyssnar på denna låt och tar mig nu en slurk med vanligt kallt kranvatten.

Ha det gott mina vänner!

Tänk att man aldrig kan få sova ut riktigt fast man är alkoholfri sen över ett halvår. Gick och lade mig runt klockan 23 igår och en timme senare drygt, efter en rätt lustig dröm så vaknade man igen.

Jag måste ha varit en åtta år eller nåt sånt i drömmen och satt då bredvid farsan i en äldre grå fåtölj. Han försökte visst se på tv medans jag satt och klinkade på en gitarr eller nåt tror jag. Han verkade i drömmen vara måttligt road. Men jag sa bara, att hör du inte vad dom säger i filmen så får du väl höja ljudet då...

Vilka konstiga drömmar man kan ha. Men nog det var då kul att se farsan som ung i alla fall. Inte var man så värst gammal själv heller. Sen så vaknade man med ett ryck och var väl lite missnöjd med skaparen där uppe att man bara fick sova en timme. Men det var väl dags att gå på toa kanske.

Sitter nu här i köket igen och funderar på om man ska dricka lite äppeljuice kanske. Ja, så är det då måndag igen och en ny vecka har börjat. Nej, man är nog rätt törstig känns det. Har nog slarvat med vätskeintaget igen. Så det får nog bli ett glas med vatten i stället för juice. Ska sen försöka att vila och förhoppningsvis få sova en stund till.

God natt mina vänner!

När det är omöjligt att sova då kan man då verkligen sakna att ta sig ett glas portvin, en starköl eller vad sjutton som helst med rejält procentstark alkohol. Men nu har man ju gått och blivit lyckligt nykter och ska väl helst lovsjunga sin alkoholfrihet. Det är konstigt att man kan fundera på starka drycker fast man inte är det minsta alkoholsugen egentligen.

Men hade det stått en flaska vodka på bänken hade man nog inte tvekat att öppna den och tagit sig en rejäl jäkel så att säga. Men nu så får det väl duga med den här portionssnusen och glaset med äppeljuice som är en rätt bedrövlig kombo. Har ju hur mycket sömnpiller som helst. Skulle nog kunna söva en häst med en del av de starkaste pillerna efter morsan.

Dessa piller är då inte leksaksgrejer alltså. Men vill inte experimentera med sånt där för man mår kanske lite bättre om stund förhoppningsvis. Ja, då har man skrivit av sig lite än en gång i nätform på detta forum. Skulle aldrig orka skriva med bläck eller blyertspenna som morsan gjorde i sin dagbok som man har tittat lite i för en stund sen.

Ja, hon hade det då inte så lätt hon heller. Kristen var hon, Gud och Jesus var alltid nummer ett för henne. Men inte tycktes hon då vara mycket gladare för det. Kunde hon lida sig igenom livet så vore det väl fasen om man själv skulle vara sämre.

Ha det gott!

Det är inte kul när det inte är så skoj så att säga. Brukade tidigare göra musik om nätterna när jag hade svårt att sova. Det är många hundratal egenkomponerade låtar som väl få om någon har hört som har tagit en igenom mörka nätter. Men dessa låtar håller jag då helt för mig själv. Man berättar inte allt på ett nätforum som detta. Får se om musikkänslan återkommer så småningom.

Tänk att farsan till och med fick en att stimma in en hel del av de tidigaste alstren. Men har nu tröttnat på musik på ett sätt som man nog aldrig trodde skulle bli resultatet av den lyckliga nykterhetens känsla väl alla hyllar. Men kan då ännu uppskatta att lyssna på andras musik.

Har just varit ut på nätet och hört en låt med REM och deras rätt välkända Losing My Religion. Men så jäkla illa är det då inte inom min själ i skrivande stund vilket man väl får vara tacksam för. Så kanske vänder den här djupa nedstämda känslan när dagsljuset återvänder här utanför köksfönstret om nån timme. Bara lite allmänt seg och tom nedstämdhet klarar man då av.

Tog just ett par av de beskedliga piller mot oro som man har fått utskrivet av de sjukvårdstomtar som väl ska vara experter på det psykiska området. Har tröttnat på att skriva en massa skit som väl ingen vettig människa ska behöva läsa. Nej, nu får det allt vara nog med att sitta och gnälla. Får väl klä på mig och gå uti mörka natten med den där soppåsen som stått där i hörnet i hallen tillräckligt länge nu. Kanske kan det skingra lite av det mest mörka och djupa tänkandet.

Ha en fin måndag!

Nu har man varit ut och gått en morgonpromenad i tidig molnig måndagsmorgon och slängt lite skräp som man tänkt på. Så det är ju inte bara helt illa att man inte kan sova som vanligt vettigt folk. Nu har man ju gjort lite nytta tack vare att man inte direkt var i toppform när det kom till humöret. Vem vet, kanske blev det en kilometer till fots runt kvarteret i alla fall. Så nu har man ju sett lite av det bleka dagsljuset och kanske får man sova någon minut om man har lite tur. Annars får det väl bli till att festa till det hela med en kopp med varm mjölkchoklad och ett par limpsmörgåsar med mjukost på. Något som ju nästan har blivit lite av en rutin sedan i höstas då man blev alkoholfri.
Ha en bra dag!

@Flarran Herregud människa - uppe hela natten och dygnar som nån sorts tonåring 😅

Allvarligt skämtat. Jag kan relatera till att klunka i sig något etylhaltigt bara för att få sova. Det var så jag kände under mina perioder då jag inte kunde kliva ur. Ville inte vara vaken och orkade inte med mig själv eller verkligheten. Drack när jag vaknade oavsett om det var i sängen eller på soffan. Det varade oftast inte mer än 3-4 dagar men när jag tänker tillbaka på det 😣 usch!

Jag vet att det inte är din situation nu - men det är inte roligt att vaka om nätterna. Min "tomte" har skrivit ut Melatonin till mig vilket ju inte är narkotika och det funkar oftast på mig - nätterna kring fullmåne slår igenom 🌕.

Hoppas du klarar av att vara vaken idag så du kan lägga dig ikväll & sova gott.

🩵

Tänker på det gamla ordspråket om att för mycket och för lite skämmer allt. Nog kan det väl vara så allt, och nog är man väl tacksam för att inget här i världen varar för evigt. Nämen, kors i taket, som man väl säger ibland, nu skiner ju solen igen. Men vad tjänar det till när sinnet ändå är tungt och mörkt för en diagnostiserat väl tyvärr rätt logiskt tänkande dystemiker.

Där i samma ögonblick som ordet solen nämndes, så slocknade den igen som vanligt, eller mer sanningsenligt väl gick i moln. Kanske skulle man väl ta sig en promenad, men då hamnar man väl bara i stan och traskar som ett fån in på bolaget igen. Nog är det trist att jämt ha den här envetna nedstämda känslan och orkeslösheten som ingen psykolog eller psykiater i hela världen kan bemästra med sina piller mot depression, oro och sömnlöshet.

Tömmer nu mitt glas med knepigt smakande vitaminberikat vatten vad det nu ska tjäna till. Men det är då i alla fall inte alkohol, vilket jag nu bevisat för mig själv att jag kan avstå så länge som jag vill. Kan även plåga mig själv till att utan några kemikalier alls vara vaken dygnet runt för att försöka tilltvinga mig själv lite sömn på rätt klockslag enligt experter. Men huvudvärken i brist på en tillräcklig sömn är då inte så värst kul.

Men det går att bita ihop och sätta sig över det med. Lyssnar nu på en gammal åttiotalslåt med gruppen Alphaville, med den rätt så tänkvärda titeln Forever Young, som man hört så många gånger genom åren. Har just ställt en väckarklocka på ringning 21:30, vilket betyder att jag då har exakt trettio minuter på mig att göra mig i ordning för läggdags som ska vara 22:00 idag. Rutiner för levandets egen skull, vad det nu ska tjäna till, ska ju vara melodin alltså.

Ha det gott mina vänner!

Har sovit en tre timmar i natt. Inte så värst mycket kanske. Det har ljusnat utanför mitt köksfönster och solen skiner. Har funderat lite mer på det här med beroende och drickande av alkohol inte minst då det kommer till olika knepiga vanor förknippade med helger så som nu vid sista april och Valborg alltså.

Tidigare när jag bara tänkte på berusning var dag så var ju den här helgen förknippad med lite lyxigare alkohol så som lite finare spritsorter. Det skulle ju lyxas till då och på kvällen vid majbrasan så hade man ju ofta med sig en fickplunta med nån finare whisky i och sånt.

Men har funderat på vad det är för lyx och fint med att fira in vårens återkomst med att förgifta sig själv med nervgift och vingla omkring berusad. Har nyss druckit ett glas med mjölk och ätit tre små goda kubb vilket var riktigt trevligt faktiskt. Drog för någon minut sedan upp persiennerna och släppte in lite luft här i köket.

Hade det varit för ett år sedan så hade det bara funnits en enda tanke i skallen och det var tidigare år som oftast att ta sig ned till bolaget för inhandling av diverse alkohol i form av vin, sprit och öl. Men har konstigt nog inget behov eller längtan alls till att kasta bort en massa pengar på sånt just nu alltså.

Brukar ju lite skämtsamt skriva om att man ofta är jagad av alkoholdjävulen, men det är ju faktiskt mest en symbolik i det verbala som man ägnar sig åt då. Men visst kan man vara jagad av felaktigt tänkande på skadligt drickande och berusning ibland. Men som det är i skrivande stund så är jag faktiskt i rätt god balans och nöjd ändå, vilket jag är rätt så tacksam för. Det var jobbigt att vara så himla jagad som man var tidigare som tanklös missbrukare av alkohol.

Ska nu ta och gå och vila mig en stund och har man lite tur så får man kanske sova nån timme till eventuellt. Skulle det nu inte bli så, då är det väl meningen att man ska vara vaken kanske. Det här med uteblivande av sömn kan ju också lätt bli till en inre ångest som triggar en till drickande har jag utan tvekan förstått. Men att skylla på någon alkoholdjävul det gör jag då inte, då jag ju vet att det endast är min hjärna som har blivit lite felprogrammerad till att ibland vilja ha alkohol fast det finns sådant som ju är bra mycket nyttigare och bättre.

Ha en fin dag!

Det är allt rätt lurigt det här med alkoholsug, eller rättare sagt tankar på hur snabbt och plötsligt tankar på att kanske slå sig lös och dricka alkohol i form av öl och vin kan komma som en blixt från klar himmel. Har ju i många år haft problem med sömnen och har inte sovit mer än tre timmar det senaste dygnet. Viket ju inte är direkt optimalt, men man är ju rätt så van vid det hela numera.

Vet ju även att det för mig hänger ihop med mina dokumenterade psykiatriska diagnoser där Dystymi med ständig lågintensiv nedstämdhet och orkeslöshet är mitt största problem liksom. Hur som helst, satte jag mig för en stund sedan ned vid tv:n i rummet för att se nyheterna.

Där rapporterade de från studentstäder i landet och det talades om valborgsfirande och det var mycket snack om champagnefrukost, fester och sånt. De visade även bilder på folksamlingar där man kunde se de som redan hade korkat upp pilsnerbuteljer och skålade glatt.

Har aldrig varit mycket för att festa tillsammans med folk i såna sammanhang, mest alltid druckit för mig själv alltså. Så dessa bilder borde ju inte ha triggat fram något alkoholsug alls. Men det gjorde det faktiskt. Började tänka på att det skulle sitta fint med öl, vin och kanske nåt mer så här vid valborg, och tankarna gick som att det är väl inget fel i att festa till bara nån gång om året.

Den logiska delen av hjärnan var då vaken nu efter drygt sex månaders helnykterhet. Kände ändå stress efter att kanske få ta ledigt från mig själv en dag som denna nu när det är fint väder och så. Men samtidigt började det logiska tänkandet arbeta mer metodiskt inom mig vilket det nästan aldrig gjorde innan jag halkade in i ett alkoholfritt tänkande. Började först tänka ekonomiskt på de onödiga kostnaderna för ett inhandlande av drycker på bolaget.

Jag började fundera på om jag verkligen som i alla år ville följa det gamla mönstret att korkat bara slarva bort en tusen spänn för ett par dagars mer eller mindre stark berusning. Jag har ju inte mått psykiskt bättre som nykter, så jag får lov att koppla nykterheten till de fördelar som just jag kan hitta för att hålla motivationen uppe. Tänkte då på att en stor fördel förutom bättre ekonomi med nykterheten, är att ha en mage som inte ständigt är i kaos som det var när jag drack en massa jox.

Men ändå så höll alkoholsuget och längtan till berusning i sig. Det var först efter att jag under några minuters rätt så intensivt trampande på motionscykeln kunde bli fri från anfallet till att vilja handla alkohol i berusningssyfte. Min nu starka vilja till nykterhet krossade den här gången med hjälp av ett logiskt tänkande känslohjärnans helt ologiska tänkande alltså.

För rent logiskt så vet jag vad det innebär om jag skulle dricka endast en öl. Direkt så skulle jag vara tillbaka i alkoholträsket igen. Men nu känns det helt okej och lugnt. Måste säga att jag även är rätt så stolt över att ha varit helt nykter på detta forum i över sex månader och en vecka just idag. Det känns skönt ha några månaders nykter mental träning bakom mig, men nog får jag fortsätta att vara fokuserad på alkoholfrihet framför spontana promenader som kan få mig in på bolaget igen.

Kämpa på mina vänner!

@Flarran Du ska verkligen vara stolt över dig själv! Över 6 månader och en vecka har du jobbat på med dig själv och vinner varje kamp med alkoholdjävulen💪💪💪 Grattis!🥳🥳🥳. Bra att du hoppade på motionscykeln och frigjorde styrka i hjärnan. En promenad eller en löpning är även min medicin när jag kör fast i mina tankar och det ger mig styrka och motivation. Kommer från en löpning nu och jag mår så himla gott i hela mig. Massor av måbra hormoner som frigörs. Nu ska jag dricka kaffe i den härliga solen och njuta.

Ha en fin valborg kompis!🌞❤️

Det blir en nykter och alkoholfri valborg. Det har varit lite upp och ned i tänkandet idag och jag landade på att det nog var säkrast att hålla sig hemma så att man inte hamnar i nåt dåligt sällskap. Men det var så pass jobbig brottningsmatch i tanken om alkoholfrågan att jag blev tvungen att gå ut en sväng bara för att skingra tankarna fast jag var så förskräckligt trött och slut. Gick till matbutiken i kvarteret och handlade mjölk och ölhyllan ägnade jag inte mycket tanke. Det fick bli ett par burkar vitaminberikad energidryck i stället. Förresten, @vår2022, det var kul att du tittade in sväng idag kompis. Ha en fin kväll!