Jag har länge, länge haft ett osunt förhållande till alkohol. Alltid druckit för mycket. Alltid druckit för att dämpa ångest. Sedan druckit även dagen efter för att dämpa ångesten som jag fått av just alkoholen..
Håller ofta upp ca 10 dagar och sedan är det som att jag kämpat på för länge och behöver få dricka igen.
Har förhandlat med mig själv, försökt hitta strategier etc men nu kommit fram till att jag behöver sluta helt. Trots att jag var helt bestämd kring detta imorse så började jag redan vid lunchtid förhandla med mig själv om att jag kunde få dricka en dag till. Tänk så lömskt det här monstret är.
Jag har dock inte druckit utan kan snart checka av min första dag.
Jag behöver nog det här forumet som en hjälp på vägen.

Välkommen hit🤗Gå in och läs och skriv. Många kommer vilja stötta dig. Jag läser flera gånger om dagen i forumet men hinner inte skriva så mycket. Detta forum har hjälpt mig väldigt mycket. Jag vet att jag inte kan ta ett glas vin för det slutar inte med ett. Jag har lyckats vara utan A i över 9v. nu. Mycket tack vare detta forum. Resan är en dag i taget. Kram till dig.

@Monica01 känner igen mig! Efter urspårade kvällar säger jag aldrig mer. Jag känner avsmak.

Men snart glömmer man, hjärnan börjar bli sugen igen. När jag inte druckit på länge säger den ”det här är inga problem, det här kan du”. När den får ett glas vaknar den och vill ha mer. Då kan det spåra om jag inte passar mig jäkligt noga.

Jag förhandlar just nu med mig själv kring att det går ”så bra”, jag håller mig till några enheter per kväll, varvar alkoholfritt, vissa tillfällen helt alkoholfria.

All tankekraft som går åt när tillställningar duggar tätt. Lättare när bara hamsterhjulet rullar.

@finalina tack för att du delar!

Visst är det sjukt hur man kan ligga där i sin ångest och all avsmak och vara helt övertygad och sen går det bara lite tid så glömmer man helt bort den känslan.

Känner du dig trygg just nu med att det går bra?

@Monica01 Jag är inne på dag 2 och har tyvärr tänkt en hel del på A idag. Fredag i morgon och i vanliga fall skulle jag nu planera en tripp till SB och fundera ut hur mycket som behövs till helgen för att inte råka bli torrlagd för tidigt. Knäppt va??
Hur går det för dig dag 3?

Jag tykte det var värst att avstå A när jag skulle träffa vänner som jag drack med tidigare. Första gången kunde man skylla på att man skulle köra, andra gången att jag har en vit period men sen blir det knepigare.

Jag hoppar på den här tråden..🙈 känner ju igen mig så mycket i det ni skriver. Inne på dag 5 utan A idag.. imorgon fredag. Har bubbel hemma.. borde göra mig av med den? Vill inte bli frestad bara för att det finns hemma..

Det är så lätt att tänka ”jag kan nog dricka bara ett glas”..
men jag vet innerst inne att det inte blir så.. sen att det ”bara” finns en flaska hemma skulle i vanliga fall kännas långt ifrån för lite.

för mig är det också så jag haft tankarna innan - imorgon fredag. Måste planera och handla så jag klarar mig till måndag..

Men, jag bara MÅSTE avstå den här helgen..det får vara första delmålet. Sen nytt mål - inte springa till systemet på måndag så fort de öppnar..
men en dag i taget.

@CC1970 dag 3 har varit väldigt enkel måste jag säga, men känner farhågorna inför helgen. Och även om just idag känts ”enkel” så har det ändå börjat förhandlats. Att om 1-2 veckor borde jag ju kunna unna mig en flaska bara. Herregud så korkad man låter när man ser det i text och vet att man tänkt samma sak 100 gånger tidigare 🙈
Har du någon plan för hur du ska spendera helgen istället?

@Parsson, ja det är en märklig alkoholkultur vi har. Som kvinna (och i fertil ålder) är ju graviditet den vanligaste gissningen om man inte dricker vid en tillställning 🙈