Jag har en bror som ropat på hjälp med alkoholen efter att vi under många år funderat över hans relation till mängden alkohol han får i sig och reaktionerna när han blir påverkad.

Han bor långt ifrån familjen och ensam. Den största anledningen till att han börjar dricka är just ensamheten. Ensamheten har blivit värre med åren då också vänner slutat höra av sig till honom efter flertaliga snefyllor.
Han jobbar udda tider och sköter sitt jobb men så fort han kommit hem så börjar han dricka. Han har pga jobbet svårt att få en balans i sin vardag och kan inte hitta aktiviteter som passar honom och blir därför sittande hemma eller så går han till en krog för att få se folk, men alltid med alkohol med i bilden.

Jag tipsade honom om den här sidan och ringer honom när jag vet att han är hemma men finns det något mer jag kan göra för honom?

@amajan vad fint att du stöttar din bror i det här.
Du skriver att han har ropat på hjälp. Har han han uttryckt något kring vilken slags hjälp han skulle vilja ha?
Det kan såklart vara svårt att veta hur man ska stötta och man möts inte sällan av motstånd, men det kan också finnas stunder när ens närstående är mer motiverad. Hur är det för din bror? Kan han själv se några fördelar med att förändra drickandet?

Jättebra att du tipsade om Alkoholhjälpen. Han kan också ringa oss, om det skulle vara hjälpsamt att få prata med en rådgivare. Det är helt anonymt och kan vara en bra start för många.

Ta hand om dig!

Jenny, rådgivare på Alkoholhjälpen