Hej.
I lördags bestämde jag mig. Nu är jag inte rädd för att missa något längre.
I 50 år har jag levt och ca 30 år av dem har jag velat vara med på allt. När jag insåg att jag hade spritproblem och sökte hjälp så fanns det inget alternativ för mig. Jag vill inte känna mig utanför eller vara annorlunda. Det betyder att inte dricka.
Idag har jag nytt umgänge och i det umgänget får man lov att vara med även om man inte dricker eller dricker mindre. Jag är så glad.
Nu är det okej att säga nej eller att säga att man fått nog.
I lördags kunde jag dricka 2 glas vin och sen stanna där.
Jag är glad och mår bra.
Jag vet att bakslag kan komma och det viktiga för mig är att jag vet och att jag rör mig framåt och inte bakåt efter.

Hej. 👋🏼
... och grattis! 🙌🏼 Har du någon budget eller hur tänker du? Jag strävar inte efter helt alkoholfri utan att kunna dricka ett par glas, enligt den budget jag har, vid festliga tillfällen. Att skippa "duschölen" på fredagen, matlagningsvinet eller en AW mitt i veckan.

Jag stämmer in i rörelsen framåt

🩵

@Nuskadetske2024 Jag är övertygad om att din rörelse framåt i livet kommer att gå bra. Man kan aldrig backa när man väl slugat ut något som gör livet bättre. Rörelsen fortsätter även om kursen kan vingla till. Håll bara siktet stilla på dit du ska. Se inte bakåt.

@Carisie hej. Om jag förstår dig rätt med "budget", är det den mängd du kan dricka innan du stoppar? I så fall 2 glas vin. Det är min budget MEN jag har provat det förr om det fungerar enbart ett par gånger sen tänk jag....Ja men det här går ju bra jag kan säkert ta ett glas till. Och sen är det igång igen. Jag ska fundera och känna efter om jag ska ha en budget. I annat fall bara lägga ner helt.
Jag är tacksam att du svara på mitt inlägg. Det värmer att någon läser för då lyssnar någon. Jag gör denna resa i hemlighet.
💓

@Denlillamänniskan Hej. Tack snälla för din kommentar.
Jag är tacksam för det förflutna på ett sätt, jag har varit på många roliga fester och träffat många roliga och intressanta människor. Däremot är det de sista åren där jag med handen på hjärtat har druckit för att slippa känna som varit de jobbiga åren.
Jag lider av HSP och då är många saker som höga ljud, starka ljus, känslor osv jobbiga och för att slippa utsättas för det så kan man dricka alkohol för då dövas de intrycken.
Men till nyår så gick det för långt och efter det så starta jag min process men att minska på intaget. Jag fick ett bakslag i Mars MEN då hade jag filmat min vänner och hörde mig själv tala i bakgrunden och det var droppen. Jag skämdes. En vuxen kvinna som better sig på det viset. NÄ fy vad jag skämdes och skäms. Den video har jag kvar för att påminna mig själv när jag har tankar om att dricka.
Tacksam för ditt svar!
💓

@Nuskadetske2024 Ahh.. ja alla är vi olika. Jag har satt max 2 dagar per vecka och max 4 glas per vecka. Det är främst för att få ner frekvensen eftersom den varit den största boven för mig.
Så dricker jag två ggr på en vecka kommer jag inte upp i 4 per dag. Men 4 är den magiska gränsen för mig.
Jag har nu, efter ca 6v här, ett medel på 2,5/dryckesdag. Jag är supernöjd.

Uppdatering: jag mår jätte bra och känner inget sug än. Jag har begravt mig i arbete men snart kommer ett eld prov. Om två veckor ska jag på en helgerna med vänner. Torsdag till söndag. Vi är många och nästan alla dricker. Jag kan dock "gömma mig" bakom det faktum att " någon" behöver köra. Då kan det vara jag.
En annan sak som hänt är att ett par stycken i gruppen har pga sjukdom blivit " förbjudna" att dricka och en av dem är min drickpolare. Så det hjälper också.
Jag tar med mig alkoholfria cider och hoppas på det bästa. Kan jag hålla mig till 2 glas vin per dag så är det ett stort steg för mig. Uppdatering kommer. ❤️